Rover 25 (200)

Potreban mi je savet oko ovog automobila, imam ga vec 5godina i trosio je pre oko 11l po gradu, 1.4, 98godiste, benzinac, 55kw. Dakle potrosnja je bila 11l po gradu sa gumama 195-65-r15, takvog sam ga kupio. U medjuvremenu sam kupio gume i receno mi je da bolje da stavim manje 15ice nego da stavljam fabricki 175-65-r14, pa sam stavio 185-60-r15 radi bolje stabilnosti, tako mi je receno. Potrosnja je sada tacno 10l, naime nikada ne vozim brzo, u 5 brzini nikada preko 80km/h znaci sasvim normalna voznja, nema nikakvog naduvanja gasa u nizim brzinama i slicnog, ali me zanima zasto mi je tolika potrosnja i sta mi predlazete da uradim ili zamenim ili pogledam kako bih smanjio potrosnju ipak nije to neka kubikaza da mi trosi toliko. Auto mi sluzi voznju po gradu i dnevno prelazim minimum 40km pa bi mi znacilo kada bi mu se smanjila potrosnja. Hvala unapred na odgovoru.

svaki auto manje vise benzinac trosi 10 litara po gradu narocito ako jos zivis u gradu sa dosta saobracajnih guzvi kao u Beogradu. To je zato sto je vecina voznje po gradu u prvoj i drugoj brzini, retko u trecoj a u tim brzinama auto trosi 15-20 litara. Znaci to izgleda ovako - stanes, krenes, prva , druga , semafor/pesacki, auto ispred tebe. I tako u krug.

Od malena Rover je u mojoj porodici. Land Rover još od 70-tih, a već 12 godina Rover 200 2.0 sdi. Fantastičan auto, pre njega sam vozio Golfa guzu (dvojka). Totalno otkrovenje, ne može se kupiti dovoljno dobar auto za te pare.
Na žalost zbog gigantskih spletki ugašen je ovaj brend. Vlasnici Rovera su posle drugog svetskog rata obnovili BMW i Mercedes u Nemačkoj i Mazdu u Japanu, takođe od 60-tih godina su u kooperaciji bili sa Hondom. Zbog nedostatka dokaza ne priča se mnogo o tome (svi patenti koji su korišćeni u poslednjih 20-tak godina kupovani su preko Rovera a ugrađivani u osale brendove) da je svesno ugašen. Kao samostalni brendovi iz Rovera su izašli Land Rover (prvo ga je odkupio Ford pa indijska TATA, a oba koncerna su u vlasništvu Mazde), Mini (sada u vlasništvu BMW-a) i MG koji je u vlasništvu firme čije je sedište u Hong Kongu (čudno). Najbolje vozne i ostale karakteristike ima - Rover 400/45 hatchback rear. Potpuno se otvaraju peta vrata, identični delovi sa istom takvom Honda Civic modelom (samo se prednja maska i zadnje štopaljke malo razlikuju), neverovatno udoban. Zbog zadnjeg stajnog trapa i dvostrukih prednjih viljušaka na prednjem trapu ovaj model kao polovnjak danas više vredi od Rovera 75 (bar u Nemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji), jer je na njima daleko manje rastrešena karoserija posle tolikih godina korišćenja...

Back