Romi nisu zadovoljni

Прво. Написао сам ЗАДОВОЉАН а не ЗАДОВОЉЕН.
Друго. Девојка....Прошло време. Још мало па ћу имати бабу....:hahaha:

Neka ti dete bude zdravo i veselo! A ja sam se samo malo ,mozda neprimereno, nasalio. Jer mi smo samo mali glasacki listici malo toga mozemo da promenimo. Pa sam zato iz zezanja i otvorio ovu temu veceras. Nadam se da je to valjda svima jasno.:D

Veceras u emisiji "Utisak nedelje" pod naslovom "Ledeni cika" emitovan je prilog o tome kako Romi nisu zadovoljni onim sto su dobili u zamenu za sklanjanje sa lokacije na kojoj su bili naseljeni potpuno bespravno. Da li imaju pravo da se bune?

Нек на рачуну верана матића и осталих из б92 остане 300евра, остало нек дају ромима, кад се толико брину о њима.

Нек на рачуну верана матића и осталих из б92 остане 300евра, остало нек дају ромима, кад се толико брину о њима.

Za 300 evri kume ce ti pevamo celi mesec:hahaha::hahaha::hahaha:

U ovoj drzavi neko mora i da radi, pa Vas pozdravljam! Ali nemojte da pisete svasta po temi pa mi zatvore prvu temu koju otvorih. Mada, najbolja reklama za pisca je bila da mu knjiga bude zabranjena...
Laku noc!

Poslednja izmena:
Veceras u emisiji "Utisak nedelje" pod naslovom "Ledeni cika" emitovan je prilog o tome kako Romi nisu zadovoljni onim sto su dobili u zamenu za sklanjanje sa lokacije na kojoj su bili naseljeni potpuno bespravno. Da li imaju pravo da se bune?

Nemaju pravo. Bili su bespravno naseljeni i to im je što im je. Mogli su i na ulici da ostanu, al za većinu Roma ZNAM da su nezahvalni. Jednostavno, takvi su ljudi.

Vidim da ste mnogo neozbiljni, a da nisu svi neradnici i da ih ima radnih uverite se iz priloga[YOUTUBE][
/YOUTUBE]
Tako da molim lepo, em rade a i vidite kako razmisljaju, nema potrebe da se generalizuje.

Poslednja izmena:

Ја предлажем да се за њих направи ЕЛИТНО насеље на Дедињу...и да им држава плаћа 1000 јевра...

Ставрно би ужас био да останемо без тако продуктивних чланова друштва..
А докторе, научнике и сл..одма протерати и одузети сву имовину...
:hahaha::hahaha:

Pazi pricu, danas sam nesto mezetio burek u pekari poslasticarnici na Bogosloviji i dodjose dvoje malih roma, i pocese da zickaju pare. Pitao sam ih zasta ce im i oni rekose da kupe da jedu. Ok kintu nedam ali ajde neka sednu i platicu im klopu. I oni uzese neku klopu ja im jos narucio i po kolac i limunadu. I sad kada sam izlazio onaj klinac me pita :"Ciko a da nemas 50 dinara...." Mislim, no koment By the way ne pisem ovo da bi se pokazao kao humanista nego zbog apsurda. Kao treba im kinta za klopu, das im klopu a oni opet zickaju......

Pazi pricu, danas sam nesto mezetio burek u pekari poslasticarnici na Bogosloviji i dodjose dvoje malih roma, i pocese da zickaju pare. Pitao sam ih zasta ce im i oni rekose da kupe da jedu. Ok kintu nedam ali ajde neka sednu i platicu im klopu. I oni uzese neku klopu ja im jos narucio i po kolac i limunadu. I sad kada sam izlazio onaj klinac me pita :"Ciko a da nemas 50 dinara...." Mislim, no koment By the way ne pisem ovo da bi se pokazao kao humanista nego zbog apsurda. Kao treba im kinta za klopu, das im klopu a oni opet zickaju......

Nema sta, pravi si filantrop. :think:

Primecujem u mnogim komentarima suptilnu venu ironije, najlakse je saliti se na racun slabijih i nesrecnih clanova drustva.

Neki su i mene slatko nasmejali...ali neki su me i povredili kao roma.

Ali vidim da su neki komentari legitimni pa bih kao jedan od pripadnika romske popuilacije ovima porucio da malo observirao realnu situaciju roma u srbiji. Konstantno su diskriminisani, marginalizovani i to vekovima. Nemam nameru da placem nad svojim narodom a jos manje da branim rome koji kradu, prose, itd...za to postoji zakon i kao i svi drugi neka odgovaraju pravno pred zakonom...samo prestanite brate da lopove, kriminalce, djubretare i ostale.....odmah asocirate na rome....

Pozdrav od jednog prijateljski nastrojenog roma.:)

Back