Romantika

nikodija

Aktivan član
Poruka
1.663
Drage moje, zanima me da li i koliko stizete da pored djece i kuce ugodite sebi i suprugu.

Ja sam se u jednom trenutku uhvatila zarobljenom izmedju kuce, djece i posla...

Sve se stizalo a nas dvoje krademo po neki trenutak kada smo sami. Da li smo mi samo strasno ne organizovani ili sa djecom to tako funkcionise.

Mislim vise nisu bebe, vikendi kod babe i djeda nebi terebali da budu problem, a zasto se ja onda lose osjecam kada ih tamo ostavim da bi sa suprugom otisla negdje na veceru ili da bi prosto bili sami kod kuce.

Drage moje, zanima me da li i koliko stizete da pored djece i kuce ugodite sebi i suprugu.

Sve se stizalo a nas dvoje krademo po neki trenutak kada smo sami. Da li smo mi samo strasno ne organizovani ili sa djecom to tako funkcionise.

Mislim vise nisu bebe, vikendi kod babe i djeda nebi terebali da budu problem, a zasto se ja onda lose osjecam kada ih tamo ostavim da bi sa suprugom otisla negdje na veceru ili da bi prosto bili sami kod kuce.

vidis to je tvoj problem i nebi trebalo da imas los osecaj jer se to odrazuje na decu a i na tebe a to si uocila sama i roditelji imaju prava na privatnost i slobodu a deci nece nista da fali sto ih babe i dede malo vise dvore

Slično je i kod nas, (krademo trenutke) iako daavno nisu bebe

Kod babe i dede je deci super,tako da treba to iskoristiti,bar ponekad. ;)

Znam ja da je njima tamo super, da ih baba i djed obozavaju ali se eto nesto osjecam kao da ih zapostavljam zbog mog uzivanja....

Problem je u tome sto ce u petak doci djed da ih vodi u selo a mi posle podne idemo put jedne planinice, nista spektakularno ali eto organizovao suprug jer smo imali bas burno leto gdje nekoliko mjeseci nismo zbog posla proveli zajedno.... ali ja se nesto pojedo, znam da bi i oni bili sretni da idu, idemo svake zime na Zlatibor i bas se super provedu, a sada mama i tata odose sami....

Kaži hvala dragi mužu što misliš na NAS, putuj i uživaj. Niti si sebična, niti si nemajka, samo si ljudsko biće i imaš pravo da se posvetiš sebi.
Lepo se provedite. ;)

:) mozda nisam bas kompetetna jer sa tek 4 godien sa muzem ali i mi vec krademo trenutke, zivot nas melje....beba i tinejdzer, on radi u drugom gradu,ja isto radim, ma milina od tempa zivota....:zper:.....sta da kazem, fali mi moj muz, bas mi fali, a baba i deda nema u blizini....

Nema razloga da se loše osjećaš, to je onaj nemir koji svaka majka osjeća kad joj djeca nisu na oku. Opusti se i uživaj, zaslužuješ to, iskoristi svaki trenutak, da ti kasnije ne bude žao. Djeca će brzo odrasti, godine prođu, na kraju opet ostanete ti i suprug...zato nemoj dopustiti da pod izgovorom brige za djecu zanemariš supruga i sebe.

moja zenica je shvatila to na vreme i odlucila da se nece deca ispreciti izmedju nas:heart:

zato sto su ti sabili u glavu da si dobar roditelj samo ako potpuno zapostavis sebe..

Neverovatno ali istinito, nisi losa majka ako ugodis sebi. Deca ne trpe, u cemu je problem? Nisi ih zakljucala u podrum.

Znam ja da je njima tamo super, da ih baba i djed obozavaju ali se eto nesto osjecam kao da ih zapostavljam zbog mog uzivanja....

Problem je u tome sto ce u petak doci djed da ih vodi u selo a mi posle podne idemo put jedne planinice, nista spektakularno ali eto organizovao suprug jer smo imali bas burno leto gdje nekoliko mjeseci nismo zbog posla proveli zajedno.... ali ja se nesto pojedo, znam da bi i oni bili sretni da idu, idemo svake zime na Zlatibor i bas se super provedu, a sada mama i tata odose sami....

Grize te savest što misliš da im posvećuješ manje vremena nego što zaslužuju iako tu nema tvoje krivice realno, budući da sem što si mama imaš i posao i obaveze koje moraš da završiš i mimo njih. To je život i tako je kako je.

Pokušaj da stvari sagledaš sa pozitivnije strane ako možeš i shvatiš da decu prepuštaš na kratko osobama , baka i deka , koji ih vole taman toliko koliko i ti , a ljubav im je uzvraćena , da će biti ušuškani i sigurni sa njima i sebi ćeš olakšati mnogo.

Mužića za ruku i u provod , a srećna mama = zadovoljna i srećna deca. :)

Grize te savest što misliš da im posvećuješ manje vremena nego što zaslužuju iako tu nema tvoje krivice realno, budući da sem što si mama imaš i posao i obaveze koje moraš da završiš i mimo njih. To je život i tako je kako je.

Pokušaj da stvari sagledaš sa pozitivnije strane ako možeš i shvatiš da decu prepuštaš na kratko osobama , baka i deka , koji ih vole taman toliko koliko i ti , a ljubav im je uzvraćena , da će biti ušuškani i sigurni sa njima i sebi ćeš olakšati mnogo.

Mužića za ruku i u provod , a srećna mama = zadovoljna i srećna deca. :)

Grize me savjest jer radim od 8-16 a nekada kada se sastanci oduze znam doci kuci a oni vec spavaju, pored toga stalni seminari, obuke jbg srce me boli sto tako malo vremena provodim sa njima a onda dodje vikend i ja ih opet ostavim.... Znam da ponekad moram da ugodim i sebi ali niste svjesne koliko zavidim majkama koje ne moraju da rade i mogu sebi priustiti da budu sa djecom. Jedino sto me drzi da ne dam otkaz je to sto djeca rastu i sve ce im trebati vise para a da li cu tada moci da se zaposlim.

Back