romantika vs patetika

Takodje...jedan od omiljenih prizora.

Desilo mi se pre par dana...mlad (ruzan), uspesan (u granicama njegovog sveta) prica mi o svojoj novoj, mladoj porodici, bebi i malo vecoj bebi, pokazuje slike, ja se topim i divim, kakva slatka porodica samo mu nesto mnogo sija ovo kic prstenje.
Lepa cura mi se zali i tuguje sto je decko daleko za praznike, ja se topim, kakva lepa cura, kakva lepa ljubav.

Uvece, on nema vise prstenje, verovatno je ostalo kraj lavaboa, ona se zalepila za njega...ljuste alkohol, pipkaju se, muvanje je nesto pristojno za ono sto se desilo...ja sam otisla u pola dva ujutru oni su ostali sami u mracnom separeu sa njenim nogama na stolu...odjedanput mi vise i nije bila tako lepa...sutradan, jedva se poznaju, on ponovo ima svoje prstenje, ona kucka porukice...e za mene je patetika njihovo pokazivanje slika i tugovanje usled odvojenosti...

Izasla sam u setnju sva besna...i videla puno starijih ljudi koji su se drzali za ruke jer je bio Bozic i islo se u crkvu. Resila sam da ne upadam u mod svi su muski stoka belosvetska.

Nije to ni romantika ni patetika, to je ono trece - erotika.

Baš si romantičan.

Mi stigli samo do patetike, a ti si sve romantične trenutke isprobao i nesebično ih poklanjaš forumskoj javnosti.

...sve je bre romantika... patetiku su izmislila džangrizala slična tebi... sad je ovo romantično a ono nije, pa još definicije, padanje u vatru da se jasno povuče crta izmedju romantike i patetike...
...te crte i ograničenja povlače samo ograničeni umovi... i ne bih dalje da ne pokvarim sebi veče...
...sve je to jedna reka koja teče...
...prema tome ja volim i patetiku...:heart:

11090_350095921841636_5284415830210352713_n.jpg

vqs9sj.jpg

...morao sam dukradem modesti ovu poslednju sličicu...:rumenko:

sunce je zasjalo u knezu
cigani su pevali ali ne cigansko nego klasiku
prvi put to u zivotu videh
kupio sam knjigu
prodavacica mi kaze "pretpostavljam da je poklon" zagonetno se smesheci
ispred knjizare prodavali su isto takvu stvar ko sto sam video kod nje
onda se golub posrao
romantika i realnost

prica na jednoj temi mi je dala ideju za ovu temu.

da li postoji jedna jedinstvena romantika ili je sve to stvar percepcije
da li nesto romanticno za nekog, za drugog predstavlja patetiku?

da li za nekog mozemo reci da nije nezan ili osecajan samo zato sto na primer klisei romantike za njega predstavljaju klasicne primere patetike?

da li se muskarci i zene razlikuju u poimanju tog pojma?
Романтично, обједињује више осјећања, понашања, призора... да када ти опишу некога или нешто као романтично, немаш представу ни какав је, ни шта су видјели, дођивјели.
А клишеи... много тога тако дефинисано се мени врло допада. Рецимо цвијеће, школски примјер клишеа, на оријентални љиљан би ми се осмијехнуо брк, док бих на убрану ружу из туђе баште пожељела да се пресамитим и бљуцнем равно у ружичњак.

Romantika je dobila losu reputaciju zbog medija, klisea, egoizma, povrsnih odnosa i laznih osecanja.
Umesto da bude iz duse prirodno, autenticno sto ce se samo nama urezati u secanje vezano za voljenu osobu danas je postalo prazno i vise kao obaveza.
Po mom mishljenju romantika ne mora iskljucivo biti vezana za magicne, mirne trenutke vec i za tragicne trenutke.
Dve duse koje se susrecu posle rata, razaranja, pustosi ... Drze se za ruke i zajednickim koracima idu ka buducnosti.
Sve je to stvar percepcije i individualnog karaktera ...

Back