Romanticus
Poznat
- Poruka
- 9.026
Hodas mi po zivcima,dok se okreces oko plesne sipke...zelim da te vidim i ljubim....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Volim te povremeno, onako usput, izmedju dva otkucaja srca, izmedju dva tracka sunca, izmedju dve kapi kise.... Mogla bih te ja i vise, al nekad moram disati...

Ako ti ikada gorko zaplače oko, ako te nekad neko povredi duboko, ako ti zadrhti duša, ako nema ko da te sluša, ako ikad vrisnes u snu, nazovi me, biću tu.... Jer, samo su za tebe jutros pevale ptice… Samo su tvoje ime šaptale ravnice… Samo za tebe oblaci nebom plove…
Samo tebe moje srce zove…

DEVOJČICA SKUPLJA SVOJA KOLENA
Devojčica skuplja svoja bela kolena
Dva grumena svetlosti, dve kaplje nežnosti
Cvetove koji se u latice razlažu
Smerna, voli ona moje dlanove na njima.
Krv je moja iznese pred čudesnu svetlost
Ali ne otvara čvrste katance ljubavne
Ne pomažu tu ni poljupci ni plamičci
Koji se pale potajno u zenicama dubokim
Belina je njena razastrta u aprilu mlada tela
Ništa nisam naučio od prvog poljupca vidim
Samo je glad postala veća kroz godine
Jutro dočekujemo u travi i svetlost u daljini.
Jovica Đurđić
.Suviše emotivna...U pogrešno vreme rođena...Suviše ranjiva...U odelo jačine obučena...Pomalo blesava...Na razne ludosti spremna...Pomalo nesigurna...Iza osmeha skrivena...Samo ja znam - ko sam..
..Nevidljive niti povezuju one koje je sudbina rešila da poveže...Bez obzira na vreme, mesto ili okolnosti...Te niti mogu da se rastegnu, ili zamrse, ali nikada neće puknuti...
...Ne, nisam iznenađena, samo sam razočarana...I ne, ne mrzim te, samo sam izgubila razlog da te volim...
...Pozeli moj osmeh,pomalo snen,na tvom levom