Romanticna radionica : "Od srca, srcu "

sunasceJeca

Poznat
Poruka
9.932
Dobar dan, drage moje romantične dušice. :heart:
Svaka ljubav je unikat i sama po sebi je drugačija, poletnija, vrednija i zaslužuje naš trud i ulaganje. Kao što reče naš proslavljeni M. Pavić : "Ljubav je kao ptica, u kavezu... ako je svaki dan ne nahraniš, ona umire" :zaljubljena: Ovde ću iznossiti svoje ideje i razmišljanja, kreacije i raznorazne romantične sitnice, koje će Vam nadam se davati inspiraciju, kako da radujete one koje volite, na koji način da ih iznenadite, kako da upakujete poklončić i slično. Postavljaću sličice, i objasnjavati postupke. Ljubav je neiscrpan vid kreativnosti. Za one koji vole, koji su voljeni i koji će to tek biti, ova je tema za Vas, za nas...Ovu temu posvećujem njemu, :heart: koji je bio duša moje duše. Nije mi više dato da ga radujem, tako je život odlučio a ja ću svoju nesicrpnu ljubav i kreativnost usmeriti na ljubav prema lepom, na ljubav prema umetnosti, sto se Emocija zove.
Dakle, hajde da se zabavljamo praveci raznorazne sitnice , da ulepšavamo svet drugima a tada ce i naš zasijati šarenim bojama.
Ljubim Vas, pa izvolite....:kiss:
Vaše sunašceJeca.
 
Verujem da dobra većina ljudi, romantičnih dušica, voli da čita knjige. Idelana poklončić, za nekoga koga volite, je da mu sami napravite obeleživač za knjige. Rad sopstvenih prstića je po meni mnogo lepše i pokazuje koliko Vam je bilo stalo da se zapravo sami potrudite i date svoj lični pečat tome. :)
Za ovo Vam je potreban kolaž papir, samolepljiv / nesamolepljiv, kako ko želi. Oho lepak. Reckave makaze, koje se mogu kupiti u svakoj knjižari. Meni su divne te makazice, jer ostavljaju onako talasaste ivice, pa sve deluje puno nežnije i baš romantično. :kiss: Za neke obeleživače, sam čak nalazila i selotejp sa jagodice, Sunce, pa mozete i to lepiti. Ja koristim i srebre olovke, koje daju fantastičan izgled glamura, kojim oivičavam ivice. Varijacije su razne. Od crtanja, do lepljenja, date masti na volju. Dimenzije su potpuno proizvoljne. Na slikici vidite kako sam ja napravila tek neke, a Vi dajte mašti na volju. :) Na kraju, odnesite svoj obelezivac da se plastificira. Ja moje plastificiram u jednoj fotokopirnici. Na jedan A4 format stane mi otprilike sest obelezivaca a cena jednog A4 papira je 60. dinara. :kiss:
Ovako to izgleda u mojoj režiji:
Pogledajte prilog 174420Pogledajte prilog 174420
 
Ovu ideju sam dobila razgledajuci slucajno jedan sajt. . Svakako da je to sve po automatizmu i da je mnogo skuplje nego da sami napravite. Za ovo Vam je potreban ne samolepljiv kolaž papir u raznim bojama, i jedna ukrasna kutija, piksla, tegla providna velika. Knjiga mudrosti/ izreka. Ja sam izabrala ovu šarenu pikslicu, na tufne . Sve kostaju oko nekih dvesta dinara, tako da cena nije velika.
Cilj je napraviti 365. komada sarenih papirica. Ja sam ih seckala na sto manje, da sve stane. I na svakoj napisati po jednu mudrost. Kada ispisete sve, stavite u ukrasnu kutiju, posudu , ili pikslicu i poklonite voljenoj osobi, da za svaki dan izvuce jednu misao a koja ce ga i pored svih mudrosti, setiti na Vas. :kiss: Ovako to izgleda:

Pogledajte prilog 174421
 
Jednom prilikom, sam htela da mu pokažem, koliko ga volim. Uzela sam kolaž papir i iseckala 8 papirića, različitih veličina. Rečenica je glasila: "Ja te volim, najviše na svetu" . Još dva dodatka su bila, papirić na kome je bio uzvičnik, a u delu gde je bila tačka kod uzvičnika, tamo je stajalo srce. Zadnji dodatak je bio papirić, na kome su bila nacrtana dva srculenceta. U jednoj ruci sam drzala telefonce, levoj a u drugoj sam pokazivala papiriće.Mms je glasio: "Hej dušo, vidi šta imam za tebe i redjala papiriće sa rečima dok se nije sva rečenica posložila, uzvičnik i srca, i zatim poslala poljubac kao mala deca kada salju nekome poljubac (dodirnete prstićima usne i otposaljete poljupcic i kao povetarac ga oduvate da odleti ka njemu. )". Eto još jedne ideje, kako nekome i mms- om mozete staviti do znanaj da Vam je srcu drag. :kiss:
 
Ovako možete zapakovati poklonče. Ovako zapakovan poklončić sam ja dobila od teteka za rodjendan, ali me ej oduševilo kako i poklončiće možete pakovati drugačije, da malo "iskočite" iz stereotipa pa makar i u zimske dane. Kako je emni rodjendan bio u zimu, ako je i Vasa voljena osoba rodjena u neke zimsle dane, potrebno je malo volje, da ga ovako zapakujete. Elem, potrebna je traka mrezasta (kupujete u Gift shopovima ili radnjama koje prodaju materijal , opremu za krojače, itd.) , poneki ukras za jelkice koji vise nece trebati (kao kuglice na slici i zvezda), jedna tanka masnica koju kupujete tamo gde i mrezastu traku :), poneki biser , i pistolj lepak (imate u prodavnicama kineske robe ili bolje snabdevenim gift sopovima, kostaju oko 500.dinara i imate pet nastavaka u kojima je lepak. On je idelan za lepljenje ovakvih stvari i nema sanse da ista poremeti zalepljenu kompoziciju.) I samo jos malo tvrdi papir ili krep, sta imate.Prvo poklon zapakujete u papir. Mrezastu traku samo zavijete u obliku masne i pistplj lepkom anjpre zalepite masnu samu da dobije oblik. Zatim je prilepite za upakovani poklon. U samom centru masne i na krajevima zalepite kuglice, i zvezdicu gde Vam se dopada.Pored sredisnje kuglice zalepite tanku masnicu i na njenim obodima dole opet pistolj lepkom zalepite bisercice. I voala, poklon je gotov. Nije uopste tesko a ni skupo a puno drugacije izgleda kada poklanjate drugima. A evo i slikice. :kiss:
Pogledajte prilog 174468
 
Dolazi Dan žena, pa da obradujete Vasu lepsu polovinu ili pak uz jutarnju kaficu Vasu jaču polovinu....Origami u obliku srculenca. Treba Vam samo šareni papir (nesamolepljiv, naravno), i flomaster (ja sam uzela onaj flomaster koji sluzi za pisanej cd- a jer je u ovom slucaju kolaz bio blago plastificiran sa gornje strane, pa da se ne bi izbrisao tekst ) i vesti prstići. :rumenka: Treba Vam svega 2.minuta a otopliće nečije srdasce. :heart: Ja sam dodatno ukrasila sa flomasterom i dopisala misao čisto kao ideju i smernicu, a Vi cete romantične dušice već znati šta da napišete Vasoj voljenoj osobi. Evo, kako to izgleda u mojoj režiji:
:kiss:
Pogledajte prilog 174905
 
Postoje čokoladice, znate i sami, "Najlepše želje" . One male, malene. :rumenka: I tih malenih ima sada u brojnim varijacijama, sto se tice ukusa. Izaberite one koje vasa voljena osoba najvise voli. Meni je na primer fascinantna ideja, kada Vas dragi krene na posao ili draga, pa joj stavite par tih cokoladica u torbu, u sako ili mantil. Sigurno ce se obradivati, kada ne nadano trazeci olovku ili kljuceve naidje pod svojim prsticima na iznenadjenjce. To ce sigurno izmamiti osmeh u cak i najnapornijem danu. :kiss:
 
Pisma su divni pokazatelji emocija. Uvek ih oznova možemo osetiti, pročitati. Nekako imaju dušu. Ne mislim na ova "moderna" tipa imejl, vec napisana svojeručno. ROmantična, na koja kane po koja suzica, poneki pramičak kosice momku koji ide u vojsku, kap njenog parfema ili karmin sa njenih usana. Meni su pisma divna, ja lično obožavam pisma, imaju tu neku emociju večnosti. Svaki put kada ga uzmemo, osetimo u tom papiru dodir necije ruke, nečiji dah i ljubav. Čak i tuzno pismo, prepuno ljubavi, ume da bude prelepi dar za rastanak.
 
Kada želite da mu ostavite porukicu, da mislite na njega i da Vam je drag, mozete to uraditi u vidu origamija, kao muška košulja.Sam zavrsni izgled ce upotpuniti dizajn kakav Vi zelite da ima. dakle, docrtavate leptir mašnu, srce, napravite izgled majice, fraka...Kako Vam volja. Potreban Vam je samo papir, malo vremena i dobre volje (sto vec svakako posedujete cim imate nekoga ko Vas voli i koga volite Vi :rumenka:) , jedan flomaster i pet minuta. Veoma se lako pravi i nije zahtevno, a unutar origamija spakujte maleni papirić na kojem ce biti napisana poJukica, samo za njegove oči. Kada napravite origami, mozete ga ukrasiti flomasterom a i ne morate.Kako je vama lepše, tako radite. Evo, kako izgleda moj primer: :kiss:
Pogledajte prilog 174909
 

Back
Top