"Romantic caffe"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:heart: Nek budem uvek prva...Drage moje...

Mi žene unosimo radost u našim životima i našim domovima,
Mi žene koje smo uvek uz naše najmilije i oni uz nas,
Mi žene koje Volimo i oni Vole nas,
Mi smo divna stvorenja i zato za naš dan i naš ponos,
Srećan nam osmi mart...
Srećan nam DAN ŽENA....
:heart:

:zag: :heart: :zag: :heart: :zag:

Pesnički uzdah za sva vremena,
slikara tema,raskošna bajna,
i ma koliko sve o njoj znali,
žena je bila i ostaće tajna!

smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif

sretan8mart-1.jpg

smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif
smilie_tanz_071-1.gif

Romantiko,dobro vece

Vreme je i dalje haos.

Nekada davno, u Kini, gradovi su bili opasani visokim zidinama, na kojima je bilo nekoliko velicanstvenih kapija. Smatralo se da kapije imaju veliko znacenje. Nisu to bila tek vrata kroz koja ljudi ulaze i izlaze, vec se verovalo da u njima prebiva duša grada. ili, bar, da bi ona tu trebalo da prebiva. Baš kao što su ljudi u srednjevekovnoj Evropi podizali crkve i trgove kao mesta na kojima kuca srce grada. Zato je u Kini i danas ocuvano mnoštvo velelepnih kapija. A da li znaš kako su se u drevnoj Kini podizale kapije?
- Ne znam, rekla je Sumire.
- Ljudi bi dovukli kola do nekadašnjih bojnih polja, i skupili bi koliko god bi mogli da nadu razbacanih ili zakopanih izbelelih kostiju. Pošto je to zemlja sa dugom istorijom, nisu oskudevali u starim bojnim poljima. Onda bi, na ulazu u grad, podizali kapije sa kostima uzidanim u njih. Naime, nadali su se da ce im izginuli ratnici, pošto bi im bio ocitan pomen za pokoj duše, braniti grad. Ali, tu se prica ne završava. Kad bi podigli kapiju, doveli bi nekoliko zivih pasa i priklali ih nozem, a onda poprskali kapiju njihovom još toplom krvlju. I tek kada se sjedine suve kosti i sveza krv, drevne duše umrlih bi stekle magijsku moc. Tako se mislilo."
Mukarami

Misao dana: I pokvaren sat, hteo ne hteo, dva puta dnevno pokaze tacno vreme!

Romantiko..dobar dan
Danas je pocelo obecavajuce..pri tomm mislim na vreme..i kao do sada ..kratko bese..ono sto cekam tome se i nadam..

Da li vam je ikada palo na pamet da u stvari ne radimo ništa drugo već čitav život provodimo u radosnom iščekivanju nečega i da ne možemo da živimo ako ništa ne iščekujemo? Zimi iščekujemo proleće, opevamo lepotu toplih večeri i letnjeg sunca na obali. Leti planiramo zimski odlazak na skijanje, sa prijatnom radošću i skrivenim zadovoljstvom zamišljamo toplotu naložene peći, stonu lampu i drage knjige, razna zimska uživanja na snegu i magiju sivog neba, punog magle. Iščekujemo haljinu koju ćemo dobiti, koncert koji ćemo slušati, grad koji ćemo videti i susret koji je pred nama. Kada sam bila devojčurak, s radošću sam iščekivala život. Očekivala sam da će odjednom, naglo da se nešto otvori i život počne. Da se otvori, na primer, zavesa i život dođe. Nije došlo ništa, odnosno došla je gomila stvari, ali to nije bilo to. Nekako to nije bio život. Nisam ni primetila da više nisam devojčica, ali da još uvek s radošću iščekujem život, da i dalje čekam da on dođe. Odavno je sve to bio život. Bio je to život, stvari i događaji koje sam sa radošću iščekivala, a koji su prolazili jedan za drugim a da nikada nisu bili ni blizu lepoti radosnog iščekivanja postajali su divni tek u sećanju na njih i iščekivanju da se ponove.Jesenska

misao dana: Najveca je od svih gresaka, rekao bih, ne biti svestan nijedne.Thomas

Romantiko daobar dan..

Sloboda je za svakog pojedinca drugo.I svaka generacija drugo smatra slobodom.

Danas znamo da biti slobodan znači biti vlasnik bezbroj mogućnosti. Da je sloboda pravo na izbor, i svaka sloboda koja preti da to pravo oduzme lažna je.
Seksualna sloboda može biti jedan vid slobode, ali nikako zamena za sve druge njene oblike. Jer ako žena nije slobodna iznutra, u sebi, ako nije stvarno nezavisna ličnost, seksualna sloboda će se u jednom trenutku okrenuti i protiv nje. Slobodan u ljubavi ne znači biti promiskuitetan. Slobodan u ljubavi može se biti i sa jednim partnerom za čitav život.
Sloboda u ljubavi je biti voljen, a ne biti gušen. Jer istinska ljubav može da spaja samo dva zrela i samostalna ljudska bića. Sve drugo je vezanost. A svaka vezanost znak je slabosti.

Misao dana:Tako obicno biva; oni koje zelimo da vidimo ,ne dolaze u casovima kad na njih mislimo i kad ih najvise ocekujemo..a pojavljuju se u nekom trenutku, kad smo mislima najdalje od njih.I nasoj radosti zbog ponovnog vidjenja treba tada vremena da se digne sa dna..gde je potisnuta, i pojavi na povrsini .Ivo Andric

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back