Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Malo moje romantične poezije... Ubacih ovo malo pre i na još jednu temu, ali mislim da je ovde transparentnija za čitanje .
Dani i noći... Od besmisla tkani... Prolazna doba... I nemiri znani... Odlaze patnje u toku minuta... U čemeru tame pogled mi luta.... Stojim i dalje spram besmisla sveta... U pučini mraka samo sivilo cveta... Prošlost se vrti u vihoru sete, Sećanja sva oko ljubavi plete... Ostaše ožiljci od tadašnjih rana... Sećam se dobro tih čudnih dana... Jer latice tame nisu mogle da pruže Ono što tražih u mirisu ruže... Opojna, lepa, u punom cvatu, Najlepša ptica u silovitom jatu... Širokih krila, sa druge planete... Zavoleh je jako, turobni svete... Osmehe mame sećanja luda... Zaneseni maštar je nalazi svuda... Čemerne noći patnjama boji, Iz latica palih jarke zavese kroji... I samo ređa odmakle snove... Bekstvom od mraka naziva nove... Jer u moru sličnih se istakla ona... Nežna i vedra, blistavog tona... Zaljubljen bejah kao nikad do tada... Voleh je onda... Volim je sada... Ozaren snagom i nagonom trena... Ali ostade ona u snu da mi drema... Nju, lepu i tamnu, davno sam sreo... Ona me nije, a ja sam je hteo... I ostah da tražim u zvezdanom nebu, Odraze njene u svadbenom velu... Razočaran malo, rezigniran svime, U tišini glasnoj joj dozivam ime... Neće me čuti, a ni odjeke eha... Čuće me druga... Čarobna, lepa... Ali ipak tamo, na dalekoj zvezdi... Samo se jedna onakva gnezdi... Mnogima predan, svačemu vičan, Blistavi cvet pronaćiću sličan.... No ipak u svetu bisera raznih, Vrednosti ima i većih i praznih... Svetiljkom glavnom u ulici sete, Biće ta ljubav, neshvatljivi svete...