Rolerkosteri, jastozi, flamingo i ostale stvari koje vas ne interesuju a opet su zanimljive

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1582643515.jpg

Foto: the dodo

Flamingo savija noge u zglobu, ne u kolenu

Koliko god nam nerealno i drugačije izgledalo, prelijepi flamingo stoji na vrhovima prstiju, a noge ne savija u koljenu, već u zglobu! Koljeno ružičaste ptice zapravo je mnogo bliže tijelu i pokriveno je perjem, tako da se uopšte ne vidi.

Sladoled na štapiću izmislilo je dečak (11) sasvim slučajno

11-godišnji dečak Frenk Eperson je 1905. godine slučajno ostavio preko noći sodu bikarbonu i vodu u posudi, zajedno sa drvenom kašikom. Mešavina se stegla na hladnom vazduhu i tako je rođen prvi sladoled na štapiću. Prodao je poslasticu komšiji i obližnjem zabavnom parku, čak je i patentirao recept.

1582643338.jpg

Foto: Profimedia/Ilustracija

Rolerkosteri su nastali da bi Amerikance odvukli od grijeha

1880-ih biznismen Lamarkus Tompson nije mogao da podnese hedonistička mjesta poput bordela koje su Amerikanci masovno posjećivali. Zato je odlučio da izmisli novu zabavu. Tako je nastao prvi rolerkoster u Americi!

Da li ste znali kako jastog oseća ukus
Znam.

Četiri male antene na prednjoj strani njihovih glava koriste se za "miris" hrane ili hemikalija u vodi. Male senzorne dlačice duž nogu koriste se za „kušanje“ hrane. Jastozi stalno pokreću svoje antene i stabljike oka kako bi tražili hranu i pazili na neprijatelje.

lobster4.jpg

Znam.

Četiri male antene na prednjoj strani njihovih glava koriste se za "miris" hrane ili hemikalija u vodi. Male senzorne dlačice duž nogu koriste se za „kušanje“ hrane. Jastozi stalno pokreću svoje antene i stabljike oka kako bi tražili hranu i pazili na neprijatelje.

Pogledajte prilog 1017512
jupii,bolji si opet od mene...super da clanovi saznaju...

Back