Roland Garros

UltimaN

Aktivan član
Poruka
1.741
Drugi Gren Slem sezone, igra se na šljaci u Parizu.

Osvajači prethodnih godina:

2011: Rafael Nadal (za ovu titulu može da se zahvali Federeru)
2010: Rafael Nadal
2009: Rodžer Federer (za ovu titulu može da se zahvali Soderingu)
2008: Rafael Nadal
2007: Rafael Nadal
2006: Rafael Nadal
2005: Rafael Nada
2004: Gastón Gaudio
2003: Juan Carlos Ferrero
2002: Albert Costa
2001: Gustavo Kuerten
2000: Gustavo Kuerten

Osvajačice prethodnih godina:

2011: Li Na
2010: Franchesca Schiavone
2009: Svetlana Kuznetsova
2008: Ana Ivanović
2007: Justine Henin
2006: Justine Henin
2005: Justine Henin
2004: Anastasia Myskina
2003: Justine Henin
2002: Serena Williams
2001: Jennifer Capriati
2000: Mary Pierce

Jedini Gren Slem u kojem Novak Đoković nije igrao finale, Gren Slem na kojem su naše teniserke imale najviše uspeha.

U ovoj temi pišite vaša očekivanja, prognoze i diskutujte o rezultatima tenisera i teniserki na ovom turniru.

...a mogao si okaciti i proslogodisnje rezultate i napisati koji komentar kao uvodni post...

...elem...

Ovako bi izgledao proslogodisnji zrijeb i rezultati od pocetka do finala...

PRVO KOLO...

Očekujem da Šarapova pobedi.. Ako bude igrala sa manje oscilacija njena je titula.. Dok sam gledao njen meč sa Na Li živce sam izgubio, ali se sve završilo kako treba. :) Jako teško će da Đoković pobedi Nadala, ako se bude igralo u 5 setova, tu Nadal ima veliku prednost. Sretno im svima. :)

Ana Ivanović se od naših tenisera prva plasirala u drugo kolo pobedivši španjolku čije ime ne umem da izgovorim sa 6:1 6:1. Za nekih pola sata Filip Krajinović će odigrati svoj premijerni meč na RG :D

...pazi kad sam sad htio okaciti zrijeb (: ...kad ono...bravo za moderatora :ok: ...

...elem...mislim da ce Verdasko ove godine povuci malo vise nego inace...
Tsonga danas odigra ne tako los mec...

Od sutra pocinje zabava...ZIVIO TENIS!!!

Mene zanima potencijalni Raonić-Nadal meč, to će biti zanimljivo za praćenje :)

Od naših program otvara Jelena Janković, od 11:00 prvi meč na terenu 2, Bojana Jovanovski verovatno neće početi pre 17:00, ona igra četvrti meč na terenu 1.

Od muških Novak i Viktor igraće u otprilike isto vreme ne pre 14, obojica igraju treći meč po redu, Novak na Philippe Chatrier, Troicki na terenu 3.

Još da pomenem da Filip Krajinović nije uspeo da pobedi u meču prvog kola....
Hoće li Jelena uspeti da prekine niz od 4 uzastupna poraza?

Očekujem da Šarapova pobedi.. Ako bude igrala sa manje oscilacija njena je titula.. Dok sam gledao njen meč sa Na Li živce sam izgubio, ali se sve završilo kako treba. :) Jako teško će da Đoković pobedi Nadala, ako se bude igralo u 5 setova, tu Nadal ima veliku prednost. Sretno im svima. :)
ja baš mislim obrnuto, ako se bude igralo pet setova nole ima više šanse od nadala.
tada njegova psiha treba da pobedi, kao i u australiji.
kondicija nije upitna, samo glava.
baš bi voleo da njih dvojica igraju finale, to bi polako preraslo u tradiciju. :mrgreen:
a fed. bi tad definitivno mogao polako da počne da razmišlja o penziji...:per:

dobila i ana, glatko, 6:2 6:2
attachment.php

Navijam za Del Potra da osvoji RG - od njega bas bas ocekujem puno, Berdih ce biti izuzetno opasan (jedva cekam njihov duel, sevace sa svih strana :per:). Od nasih naravno od Djokovica se ocekuje uvek najvise,
ali treba istaci i Janka koji mislim da do 16 najboljih moze sigurno, a posle videcemo dolazi Ferer ako se ne varam, Troicki nece nista uraditi, surovo al realno.... inace nadal favorit br.1, dobar ce biti i federer do cetvrtfinala tu cemo videti :mrgreen:
Sto se tice dama Ana ce nadam se napraviti odlican rezultat tj moze napraviti odlican rezultat pa cak i da uzme titulu.

Back