Rok pjesme o mističnom, mračnom, ali ozbiljne, bez izmišljotina... bez izmotavanja

kvalitet88

Zainteresovan član
Poruka
162
Dozvoljeni su svakakvi tekstovi osim oni u kojima se pominje nešto gdje ne možemo da znamo na što se misli, Na primjer: "krv na usni, a u kosi cvjet, crne ruže i noći bez sna" je dozvoljeno na temi, ali "Vidio sam duh navigatora" nije jer mi ne znamo na što on misli, dok je u "krv na usni..." jasno da misli na to. Hvala. Dakle, razumljivi tekstovi... zamislive stvari, jasno svakome, i moguće. Pričanje "sanjao sam" je moguće, jer moguće je zamisliti svakav san, pa i "sanjao sam duh navigatora", ali "vidio sam duh navigatora" nikako nije dozvoljeno na temi. Uzeo sam taj primjer The Ghost of Navigator od Iron Miden jer mi je smiješan i bijedan.

:roll:

Čuo nekad za metaforu?
Preslušaj ti to još jednom...

U gramatici, stilska figura (što ne znači i da je pravi stil koristiti je) zvana metafora bi bila: livada, taj šareni tepih dame koja nosi ime Šuma, koji ona prostire u proljeću za svoje goste. "dama koja nosi ime Šuma" je personifikacija. Ali druga stvar koja daleko više stila ima, a nije izmotavanje je: ulicom su prolazili kišobrani. Jer, ova druga stilska figura je daleko manje izmotavanje i laž nego metafora, pošto je to sušta istina, i ne kaže da prolaznici nisu nosili te kišobrane. Dakle, ulicom su svakako prolazili kišobrani. Neki misle da je to personifikacija, jer misle da samo osobe imaju moć da prolaze, da se kreću, što znači da i za životinje misle da su osobe...
A sad da ti kažem zašto neću da slušam tu pjesmu ponovo: brate, smeta mi loš stil gitare koji ta grupa forsira, ne mogu da ga izdržim, razdražuje mi nerve.

Poslednja izmena:

Back