Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Gle Srle je ziv! :D
Mislio sam da nece doci do Vimbledona :D

Nego Srle , kako komentarises Rogerovu 'mentalnu snagu' u finalu u Hamburgu? :D Kolko fore treba da mu da Rafa pa da bude neizvesno? 5 gemova? :D

Heheehhe,evo me,no sam tada bio u Budvi i nervirao se :D
To za Hamburg-ne diraj stare rane...Stvarno sramota kako je dopustio da ga stigne,a najgore-nije mu ni prvi,a verovatno ni poslednji put da tako nesto uradi! Opet,Rafa protiv Federera stvarno mora da 100% magije da bi ga dobio-i tu nema price..,Ne mzoe me niko ubediti da Rafa mzoe da dobije Federera tako sto ce da da 60% snage...

Aaaaaa,jel sam mu rekao ;)

pa, jel znas kol'ko fedja ima godina, kada kazes da su ga stigle?

Ej bre,Federer je moje godiste,a ja se osecam prilicno mlado :D :D :D

... Opet,Rafa protiv Federera stvarno mora da 100% magije da bi ga dobio-i tu nema price..,Ne mzoe me niko ubediti da Rafa mzoe da dobije Federera tako sto ce da da 60% snage...
Rafa uvek daje sve od sebe. Mada bi protiv Rogera bilo dovoljno i 30% :D

Zasto neko vec jednom ne pomogne tom simpaticnom ali mentalno obolelom mladicu Rogeru? :D:D:D

Znaci, danas nisam mogao ni da gledam taj mec. Toliko je nesrecni Roger bio los u prvom setu da sam dremnuo 20 minuta. U drugom se nesto batrgao na pocetku, ali sam video da nema sanse pa sam otisao da perem sudove i prostirem ves. U trecem setu sam rucao i gledao deo Maverika na fox-u (iako sam ga gledao 10 puta, i to je bilo zanimljivije od Rogerovog meca). Stvarno sam pokusao da nadjem nesto zanimljivo u tom mecu ali nije islo :D

Dokle da pricam, Rogerov stil igre je prilicno inferioran u odnosu na Rafin, pasivan bekhend kojim ne pravi poene niti preuzima inicijativu pa mora da se stalno izvlaci na forhend, sto ostavlja prazan duboki forhend, a pri tom i gresi kad udara forhend. I ne samo forhend, gresi sta god udari. Kolko god pricao da nema kompleks od Rafe, ima ga, jedino se tako moze objasniti onoliki broj vrljoka. Komentator se bas bio obradovao kad je ono Roger uspeo da uzme dva vezana poena... Tuga.

I pored danashnjeg finala ja mislim ko i pre da Federer ima igru da dobije Nadala chak i na shljaci...ali jednostavno ovaj mu nabio komplex ko niko...i zato ga nikada nece dobiti u 3 seta.
Sa Nadalom primetio sam i Federer i Djokovic pokushali su istu taktiku koja meni ovako samo kao posmatrachu deluje totalno promashena.Dropshotovi,izlazak na mrezu....pokushaj menjanja ritma i tako neke gluposti.Kod Nadala to jednostavno ne prolazi.Nemoguce ga je pobediti njegovom igrom i biti defanzivniji to je samoubistvo...ili na mrezi jer uvek probije pasing shotom,suvishe je brz.Ma bio i 10 metara od osnovne linije on ce stici skracenu loptu.
Jedini promil shanse protiv Nadala na shljaci je igrati ludachki tenis ceo mech kao Djokovic u trecem setu ili u Hamburgu na momente i da se molish bogu da nekim chudom imash vishe vinera od neiznudjenih greshaka shto je u tom stepenu rizika pa..nemogutje.

Da je Federer puko ovaj mec,puko je...Onako,najstrasnije. U drugom setu je uzeo jedan brejk,ali je Rafa uzeo dva. I da,inace,posto vidim da to ovde niko ne zna,Federer do sada u profi karijeri nikad nije izgubio set sa 6:0,eto i to se dogodilo :(

Sto bi se reklo,cekajuci Vimbldon...

1.Federer Roger (SUI)...................6675.....0
2.Nadal Rafael (ESP)....................5585....-1.009
3.Djokovic Novak (SRB)................5225....- 360
4.Davydenko Nikolay (RUS)..........3050.....-2.175

Da je Federer puko ovaj mec,puko je...Onako,najstrasnije. U drugom setu je uzeo jedan brejk,ali je Rafa uzeo dva. I da,inace,posto vidim da to ovde niko ne zna,Federer do sada u profi karijeri nikad nije izgubio set sa 6:0,eto i to se dogodilo :(

Sto bi se reklo,cekajuci Vimbldon...

1.Federer Roger (SUI)...................6675.....0
2.Nadal Rafael (ESP)....................5585....-1.009
3.Djokovic Novak (SRB)................5225....- 360
4.Davydenko Nikolay (RUS)..........3050.....-2.175

Sam podatak da nikada do sada nije izgubio set sa 6:0 dovoljno govori. Covek je genijalan, prosto je imao los dan juce a i Nadal je neprikosnoven na sljaci. Ocekujem da posle Vimbldona i propratnih turnira Djokovic zauzme drugu poziciju, realno to moze da se desi posto je razlika u bodovima mala a po mom misljenju bolje se snalazi na travi od Nadala. I nije mi jasno kako je ovaj Davydenko na 4 mestu, po meni ima gomila boljih igraca :dontunderstand: odakle mu samo ti poeni, kad god ja gledam on izgubi ? :lol::klap:

Sam podatak da nikada do sada nije izgubio set sa 6:0 dovoljno govori. Covek je genijalan, prosto je imao los dan juce a i Nadal je neprikosnoven na sljaci. Ocekujem da posle Vimbldona i propratnih turnira Djokovic zauzme drugu poziciju, realno to moze da se desi posto je razlika u bodovima mala a po mom misljenju bolje se snalazi na travi od Nadala. I nije mi jasno kako je ovaj Davydenko na 4 mestu, po meni ima gomila boljih igraca :dontunderstand: odakle mu samo ti poeni, kad god ja gledam on izgubi ? :lol::klap:

daj mi jedan dokaz za tvrdnju o Rafi i novaku

Eeeeeeeeeeeeee,a da vam Srle ovo nije rekao niko ne bi ni znao :D :D :D Ali drago mi je zbog Rafinih navijaca,imace jos razloga da se nasladjuju pobedi :D Neka,i treba,covek je zaista igrao i vrhunski i terao Federera da sponasa ko junior koji nije znao sta ga je strefilo.Ja to gledam ovako:Ako nista drugo,odbranio je bodove sa proslog RG! I da,sem Nadala,ostale je pocistio sa terena.Obzirom d apocinje sezona brze podleoge,ocekujem da setaj trend nastavi,sa tim sto ocekujem da sada Roze dere Rafu ;)

Sto se tice Ljudmiline izjave...Sta znam,sad mnogo zavisi od toga kako ce Rafa igrati do kraja sezone,kao i Novak.Da se ne izlecemo sa iszjavama,rafa vec godinama nema previse bodova da brani u drugom delu sezone,mozda je sda dosao momenat da ih skuplja i po tvrdim podlogama?A Nole ima dosta bodova da brani,pa evo,samo finale US Opena,malo li je? Ma za ovo nam treba Meda,on uvek odnekud isceprka statistiku,da vidimo ko sta ima da brani zakljucno sa US Openom.Ajmo Meeeeeeeeedooooooooooooooooooooo :D :D :D

Inace,kad sam pogledao ATP listu,odahnuo sam....Ipak ce ova dvojica morati jos mnoooooooooogo da se iscimaju da skinu Federera sa prvog mesta.Teoretski gledano,njega moze da smeni samo Rafa i to ako osvoji Vimbldon a Federer ispadne u prvom kolu.Malo teze,zar ne?Ali sezona traje do novembra,videcemo ;)

I da,mnogo mi se svidlea Rafina izjava kad je rekao da sebe ne smatra najboljim teniserom sveta u ovom momentu,jer je blizi trce mestu nego prvom.Svaka cast momak!!!!

Pa da :D Jeste da ja navijam za Federera,ali coveku ne moze da ne bude drago da vidi da mu je najveci rival pre svega normalan covek,a ne budala.Zato i cenim Rafu,i bolje da je on uzeo RG nego neki drugi drndavac,mada bih naravno bio srecniji da je Federer bio na njegovom mestu juce :D

A vala i neka je nepobediv! Bar cu za 10,15 godina deci da pricam kakvo je to nekad rivalstvo bilo,All time kralj tenisa protiv All time kralja sljake,pa valjda ce da vezu jos neko finale RGa i Vimbldona...Pa i da se nadju u jos nekom finalu,npr US Open ;)

Federer i Rafa? Aaaaa, dobri su, dobri su...
Sad, ja volim Federera, ali Guza je neprikosnoven na sljaci. Malo je bilo bzvz finale, oduva ga covek, Mirka nam se smorila. :D

I ne kapiram onaj izlazak na mrezu protiv Guze. Ljudi, to NIKAD ne pali sa njim, batalite...

Nije tachno da Federer nikada nije puko sa 6:0 u profi karijeri.
Jesete na pochetku karijere 99. i to mislijm tri puta...tako sam prochitao negde posle ove njegove katastrofe.
Inache imao je najduzi niz ikada do Nadala u vremenu koliko je proshlo izmedju 2 tochkitja bicikla-9 godina.

:lol: ГУЗа! ха хаа :lol:.....
............
губио је Федерер сет са 6-0 али даавно даааавно
It was the first time Federer had lost a set 6-0 at a grand slam tournament since his very first match here, against Australia's Pat Rafter in 1999
http://www.guardian.co.uk/sport/2008/jun/09/frenchopen.tennis?gusrc=rss&feed=networkfront

.....Федерер је против Надала пар пута добио 6-0 али га није никад овако поразио ....али сад иде трава -Феђина подлога . . уфф.. биће густо на Вимблдону!

Back