Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Federer je već sada ušao u tenisku istoriju i jedan je od najboljih samo je pitanje kada će uspeti da prestigne po rekordima neke od već proslavljenih tenisera sveta. A onda će biti najveći medju najvećima.
Jeste da mi je drago što je Novak osvojio prvi GS i što je prvi srbin koji je to uspeo, ali se nadam da će Federer biti No 1 još 3-4 godine.
I počemu znamo da neće osvojiti makar Vimbldon i US open ove godine, ja se tome nadam i očekujem te pobede a za Roland Garos i tu ima šanse, ko zna lopta je okrugla i sve je moguće.

Ljudi,koliko vecina vas pojma nema,pa to je strasno! Ovde tek to vidim....

Neko rece da Federer niej najbolji i da se najbolji jos nije rodio...Kakva izjava!Pa onda se jos nije rodio ni najbollji kosarkas,najbolji vozac...Strasno.

A to sto ljudi govore da je Niole naj ili Conga,dovoljno govori o teniskoj neobrazovanosti vecine vas na Forumu.Da imate pojma nikad ovakve gluposti ne biste izvaljivali.

Inace,Federeru fali da jos jedno godinu i po dana bude No1 da obori taj rekord.Fale mu 2 GS da stigne Samprasa.Fale mu 3 Mastersa da stigne Agasija po broju Mastersa.Fali mu jos jedan Masters Kup da i tu stigne rekord....Sta vam vise treba?A ima samo 26 godina! Vi mislite da je on pred kraj kariejre?GRESITE KATASTROFALNO!!! I stvarno nikako niste teniski obavesteni.

@srlesrle,
Znash,mogao bi malo da promenish stav.
To shto se ishchudjavash i sve koji se ne slazu sa tobom proglashavash za neznalice ne znachi da si u pravu..niti da si ti neshto bolji od drugih ili pametniji nego najcheshtje suprotno.
Ja nisam rekao da se najveci josh nije rodio nego da se po meni nije pojavio u teniskom svetu.
Da si isto tako pazljivije prochitao moj post nad kojim se samo bechish i neargumentovano svima koji se ne slazu kukash monologe da su neznalice,video bi da sam i napisao da kad je neko naj u nekom sportu to se jednostavno vidi,to se zna i naveo primere za to iz drugih sportova gde nema apsolutno nikakve nedoumice.Za Federera kao najveceg svih vremena itekako ima i to je apsolutan dokaz da nije najveci.Federer nikada nece osvojiti Roland Garros.Time kao ni Sampras jednostavno nije najvetji svih vremena.Moze on da se izivljava josh godinu dve na Vimbldonu ali to mu je limit.Statistika ume da zavara.Postoji mali milion stvari zbog kojih Roger van toga ne ispunjava uslove za to da je najveci teniser ikada...ali stvarno me mrzi sada da kucam-ukratko od konkurencije koja mu je bila nikakva do vremena trajanja njegove dominacije u takvoj konkurenciji preko promene u tenisu od podloga do nachina na koji se igra.

hehehe,samo sam cekao da procita pa da ih oplete :grin:

super ti je avatar,to mi je omiljeno SP. jos cuvam album sa svim slicicama a iako sam bio bas klinac,pamtim meceve mojih Svaba,dosadno finale i veliku titulu

Pa znas kako,to je i meni omiljeno svetsko prvenstvo,najlepse od svega je sto sam te godine bas pred Svetsko prvenstvo bio u Italiji..koje je to ludilo bilo..I ja jos uvek imam taj album,samo sto sam ja navijao pored Jugoslavije za Italiju...Ako imas album pogledaj tu reprezentaciju...I gle,donji desni ugao-Paolo Maldini! Covek tek ove godine zavrsava karijeru.Svaka mu cast.Mada meni je oduvek bio omiljnei Robero Badjo-kralj nad kraljevima :D Steta sto su ih Argentinci izbacili-kao i nas,na penale.
I ona njihova pesma koja je uvek bila kao uvod pre meceve,nasao sam je prosle godine na youtube,covece,kako sam bio srecan :D :D :D

U redu Derer,posto eto ja nemam pojma,onda ko je najbolji? Ali sa argumentima,a ne one fore Bjorn Borg,a zasto?Zato sto mi je simpatican i to.

Inace,pravilan izgovor je Bjern Borj,ali sta sad ;)

Pa ono,jes,nije da nije.... Mada se ja nadam da do toga nece doci :D

Mislim da je i Roze sasvim svestan d aovakvom igrom nece moci da zadrzi prvu poziciju...Pre svega jer ogroman broj bodova brani od ranije. Sad,ne bi bio tu gde jeste da ne ume da igra tenis.Moze se ocekivati mnogo jaca sezona nego ranijih godina.Videcemo kako ce se Federer snaci na sljaci,tu moze da se desi prevaga za celu sezonu!

...Videcemo kako ce se Federer snaci na sljaci,tu moze da se desi prevaga za celu sezonu!

Pa sa ovim se cak i slazem. Prosle godine je uspeo da klepi Rafu na sljaci pred garos i pokazao da se i dalje trudi da napreduje. Mada ja mislim da ce on poceti da pada i onda kad svi pomisle da je gotov da ce tek tad poceti da se trudi i prestati da se setka po terenu i plasi protivnike.

To jeste...Kako ide nejgov raspored,obrati paznju-2 turnira na tvrdoj podlozi,3 turnira + Roland Garos na sljaci,pa 2 na travi,pa 7 na tvrdoj....Hmmmm....Kad covek sve sabere,igra 4 turnira na sljaci i 11 na tvrdoj...Ali ta 4 mu mogu znaciti mnogo.U sustini,i dalje sve zavisi od njega.Jer sem Rafe i Noleta,tesko da neko moze sada kad mu je prpa da ga dobije cak i na sljaci,sem ako se ne ponovi neki ludi Argentinac ;)
A i Rodzer nema bas previse poena da brani na tim turnirima(za svoje standarde).Sem finala Roland Garosa i titule u Hamburgu,na ostalim turnirima je prerano zavrsavao ucesca,tu ima priliku da osvoji dosta poena.
Sledeca destinacija-Dubai! Sem ako naknadno ne prijavi nesto.A tu opet brani titulu.Bice interesantno.

Pa ima neke turnire od prošle godine na kojima nije učestvovao, taman da ih ove godine osvoji i dobije nove poene.
I ne slažem se da je gotov. Možda samo malo uzdrman, ali ovo je tek početak sezone i prošle je počeo labavo, pa je uspeo na kraju da se održi kao br.1

Citat sa jedonog foruma:

Jos jedan dokaz koliko je stvarno veliki igrac Federer je dao kada u nijednom trenu nije omalovazio pobedu Djokovica pominjuci svoju bolest pre AO-a. Švajcarske novine su objavile da ne samo da je proveo vreme u bolnici, vec je i 3kg izgubio, pa i time je bio van svoje vrhunske forme.

Da,lepo od njega,ali ce se uvek na ovom Forumu naci oni koji prate tenis,pardon Noleta,poslednje dve sezone i koji ce da govore kako je Federer klosar i jadnik. I koji ce da kazu da jadna JJ stvarno mnogo povredjena,ona se gotovo hvali sa time....E ovaj covek-ni rec o tome. Eto,kad izgubi,izgubi,nije kraj sveta.

Pa pominjao je bolest, nije da nije, citao sam u intervjuu na eurosportu, novinar je pokusao da nadje razlog poraza u toj bolesti, ali Roger je to ublazio, kao mozda malo ali nije to glavni razlog, glavno je sto je igrao slabije nego u prethodnim mecevima. A razlog za slabu igru je sto se uplasio Noleta.
Ovo poslednje nije rekao naravno (al sam siguran da je bas to glavni razlog).

mislim da je federer BAS tesko podneo ovaj poraz... to se najvise da primetiti po:
- izjavi da nece gledati finale koje ga savrseno ne zanima
- delu intervjua u kome objasnjava kako je sve moglo biti drugaicje da je dobio 1. set
- faci :D

ali, da lakse podnosi poraze... mozda i ne bi bio na mestu na kom je... ipak ne zasluzuje on dzabe temu sa ovakvim nazivom na ovom forumu... ;)

@garwor... heheheeee :D federer neeema piiishuuuu!! :lol:

Rodzer je preosetljiv, samo sto to ne pokazuje. I pominjao je kako ne zeli da monstrum u njemu prevlada da mora da osvoji svaki turnir, ali mislim da mu je to bio vise izgovor kad je izgubio od Noleta, taj "monstrum" i dalje opstaje u njemu...

pa zasto je onda Mirka uvek deluje nezadovolj(e)no? :D

A ono da ga finale ne zanima, je toliko glupa izjava, da samo pokazuje koliki je narcis, kao ako ne igram ja u finalu onda nije zanimljivo.

Pa iam Federer pishu,ali niko nije spominjao da ima i VELICINU za Mirku ;) Uh al sam odvratan....

A za to da ga ne interesuje...Pa,jednom prilikom je bas izjavio kad su ga pitali da li zna koliko je blizu Nole Rafi (prosle sezone) izjavio da se ipak,samo racuna prvo mesto! A ono kad pogledate na kraju,covek koji pise istoriju i ne moze drugacije da razmislja-samo je vazno ko je prvi!Sta ga briga ko se kolje ispod njega....

To za postovanje protivnika...Ni u drugim sportovima nije nista bolje...

A za Mirkicu nasu najdrazu koju toliko spominjemo :D :D :D Ko bi ga znao,sa onakvom ajkulastom facom,mozda je i frigidna. E tu onda nastupa Conga...Znate onaj vic? :D :D :D

Uzeo Mujo(Federer) da malo napravi romantike sa Fatom(Mirkom) jer vec duze vreme Fata ne uziva u sexu.I ode on na plazu sa Fatom i plati nekog crnca(Congu) da ih hladi palminim liscem dok se oni "rade".I daju mu ga oni,ali Fata nista....Nastavi Muja,ali Fata i dalje nezainteresovana.Gleda malo Muja sta ce i kaze crncu da on malo drnda Fatu a da ih on hladi palminim liscem.Uze crnac Fatu i rastura je,a Fata uziva,vileni,prsti na sve strane...I samo cujes Muju odjednom : "Jel vidis kako treba da se mase liscem,pi**a ti materina...?" :D :D :D

Back