Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
O da,Rozea sigurno nece nabosti Rafa :D :D :D

A sada Davidenko...Ne znam da li je neko gledao mec Rodik-Roze,ali fora je bila....Sve ide kako treba i op,kad zatreba pojaca covek i kraj! Ovaj davidenko se primio ko blesav,njega ako prodje mislim da mu ni Nole ne moze nista u finalu :D :D :D

Dakle,moram da postavim neke stvari na svoje mesto.... Posto jos iam nevernih Toam o tome ko je naj svih vremena ;)

Pete Sampras

14 grand slams (18 finals)

2 Australian Open titles (1994, 1997)
7 Wimbledon titles (1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000)
5 US Open titles (1990, 1993, 1995, 1996, 2002)

Roger Federer

12 grand slams (14 finals)
3 Australian Open titles (2004, 2006, 2007)
5 Wimbledon titles (2003, 2004, 2005, 2006, 2007)
4 US Open titles (2004, 2005, 2006, 2007)

O da,Smapras je uzeo 11 Mastersa,a Federer 14....Broj uzastopnih nedelja na vrhu je Rozeov rekord,a juri i ukupan broj koji drzi Sampras...Kao i ukupan broj trofeja odnos je 64 - 51 :D :D :D

Pa ako su Sampras Lendl i ostali i gubili toliko godisnje to je zato sto su imali jacu konkurenciju :D
Dva Canesa, Volandri i dva Nalbandijana zaredom bas i ne govore u prilog velicini druga Rogera.
Nisam gledao poslednja dva poraza, jel se batrgao ili nije ni imao sanse pa je silovao i pravio greske?

Hmm,ove godine je imao cak 12 finala.A nije ucestvovao u Halu i Tokiju gde bi inace pobedio.Pa i ako je izgubio u 5,dobio je 7,a to drugi mogu samo da sanjaju :p :p :p

No,protiv Nalbandijana...Prvi mec je dobio prvi set 6:!,bas ga je odvalio,a onda je poceo da gresi na sve strane.Interesantno je bilo kad je Nalbandian ppceo samo da baca loptu preko mreze,a Roze redovno pravio greske. U drugom mecu,malo durgacije prica,6:4 i 7:5.Sve je islo kako treba,onda par gresaka iz servisa Rozea,ovaj koristi uzima gem i to je to.Na svoj servis nije gresio,RESPECT.Poslednji set je bio lud.5:2 za Nalbandiana,ovaj opet poceo da gresi ko lud,i onda Roze uzima 3 gema bez blama.Tu se malo usro Nalbandian,ali onda mu uzima servis i CIAO.To je bilo to.

Lendl je bio car jer je stvarno dugo igrao.Bas dugo.Steta sto nije znao da igra finala,ali svejedno je najduze trajao tu negde pri vrhu ili u samom vrhu.
Sampras je takodje bio vrh,rekoh to 100 puta,ali mislim da mu je "sirina" igre bila dosta skucena u odnosu na Lendla i na Federera.Servis i volej,OK,to je radio najbolje u istoriji,ali ostalo mu nije bilo jaca strana.Bilo ga je jako tesko navuci na duzi poen,ako kome bi to uspelo,dobijao ga je. :D

Ono,sto jes jes,i meni se cini da on pocinje opasno da gresi kad protivnik ne oseca strah prema njemu.Vidis,ka dje Nalbandian onoliko vodio-usr'o se i ovaj ga je stigao.Medjutim,cim se vratio u normalu,uzeo mu je gem posle i set i mec.Medjutim,to se retko desava.Ali on je takav lik,dobice Federera ali ce odmah potom izgubiti od Vavrinke i od ko zna kog igraca.Niko od tih igraca nije konstantan.

steta sto se negde ne cuvaju ''biseri Krste'',usao bi vec nakon 4 posta :roll:

pa kako od najboljeg moze neko biti bolji??? i izvukao si likove koji imaju dva i jedno GS finale.

znas li ti uopste ko su legendarni teniseri koji na nekoj listi najboljih mogu parirati Federeru??

Da bi Federer bio najbolji mora da osvoji josh minimum tri GS-a i bar jedan RG.
A znamo da se to netje desiti.
On jeste jedan od najboljih ikada,svakako najdominantniji u poslednjih 5 godina(u chemu mu je mnooogo doprinela jako jako slaba konkurencija tada) ali nije najbolji ikada.
Ja mislim da se taj "najbolji" u mushkom tenisu josh nije pojavio...kao shto recimo moze 100% sa sigurnoshcu da se kaze za Dzordana u basketu ili Gretskog u hokeju.

nadam se da je federer dostigao svoj maximum, i da ce nole polako doci na prvo mjesto na WTA listi.
nadal novaku nista ne moza, samo se nadam da je federer dostigao svoj maximum jer bih sada najvise volio da nole bude najbolji teniser svijeta.......

Back