Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sto bi se reklo,tesko da ce ove godine da bude drugi.Tja,ja mislim da nece on silaziti sa prvog mesta jos 3 godine...A za posle stvarno vise nije ni vazno :D :D :D
A da ispadne u prvom kolu svakog turnira..No way..Isto tako no way da Rafa osvaja turnire na BRZIM podlogama.Pre bi tu sansu dao Noletu ;)

PA ovako....Navijao sam za Samprasa sve dok nije resio-poslednje 2 godine karijere,da igra smanjeni broj turnira.Zasto?Pa ako se ne takmicis,onda znaci da ti je dosta toga,a ja volim borce,takmicare...Do tada sam bio za njega,kad je resio da igra tenis rekreativno,odustao sam od njega...Posle je dosao Federer-pa cemo videti kad ce on da postane rekreativac,do tada-VIVA ROGER :D :D :D

E zato i nije kralj.
Ali fascinirala me Enan sa bekendom, neverovatan je, kao stonoteniski. Kakvom brzinom ona to izvodi, strasno. A ne bi se reklo da je jaka. A Rafa ima stonoteniski forhend, ono sa izvlacenjem tela u stranu. On bi jos i mogao da napravi jednorucni bekhend, jer ima jaku ruku i trzaj. Samo ne znam jel u tenisu moguce kasnije menjati jednom naucene tehnike? Mislim moguce je, ali jel moguce sa uspehom?

Srlesrle:
PA ovako....Navijao sam za Samprasa sve dok nije resio-poslednje 2 godine karijere,da igra smanjeni broj turnira.Zasto?Pa ako se ne takmicis,onda znaci da ti je dosta toga,a ja volim borce,takmicare...Do tada sam bio za njega,kad je resio da igra tenis rekreativno,odustao sam od njega...Posle je dosao Federer-pa cemo videti kad ce on da postane rekreativac,do tada-VIVA ROGER :D :D :D
eh... a ako se roger bude trudio iz sve snage, a padne na 5. ili 6. mesto... ? i igra mu postane slabija? a osim toga, imas ti dosta boraca koji ne ulaze i u top 500 :)

Hehehehe,provokacije na sve strane..:D :D :D
Naravno-ako i dalje bude davao sve od sebe,svakako da cu navijati za njega! A to sto ima i boraca u prvih 500,ja za njih ne znam,tj.nema ih na TVu,a i da su dobri igraci bilo bi nesto od njih..Ja pomalo pratim ove juniorske turnire,na zalost samo preko rezultata,i mogu ti reci da trenutno ne vidim nekog turbo-ekstra talenta.
Ovako...Kao mladji sam jos voleo Moju,i sada pomalo navijam za njega,ali mi nekako poslednjih nekoliko godina bas ne deluje kao ozbiljan teniser..Sad se nesto popravio...

Iskreno Garwor,ne znam koliko je moguce uspesno promeniti bekhend u profi sportu...Mozd ako bi zrtvovao jednu godinu,ali to ti niko nece dozvoliti.Ja sam uspeo da ga promenim,dosta uspesno,ali mene niko ne juri za pare ;)

Pored Noleta zivog,zdravog i opasnog teralo me je i to sto je Roze od samog pocetka(tj,onog famoznog Vimbldona i pobede nad Samprasom) podsecao na Pistol Pita po igri,pa mi se to svidelo.Ipak je u to vreme Djokovic tek igrao Fjucerse,nisam ni znao da postoji :D :D :D
E sad,u poslednje dve godine kako je ekstra napredovao,naravno da mi je bilo drago za njega,ali-ja i dalje navijam za Federera :p

Marge:
Na brzim ga je skoro prestigao... Ali sljaka... Nema sanse...
ma sledece godine nole ga razbija i na sljaci i polaaako, za najvise 2 godine- dolazi do 2. mesta... onda tu ceka jos godinu-dve dana i zauzima prvo... onda prolazi jos godinu-dve dana, i rafa se vraca na svoje drugo mesto, gde ostaje do kraja karijere :)

Ja mislim da je Federer ma sta mi pricali o njemu objasnio neke stvari u tenisu i postavio neke nove granice u ovoj igri, a to da nije neki borac i veliki igrac pada u vodu kada pogledamo njegovu dominaciju zadnjih godina kao i rezultate koje je postigao, a oscilacije koje ima u igri je sasvim uobicajena stvar koja se desava svim sportistima pa i najboljima a plus sto Roger nema trenera u zadnje vreme skoro uopste.
A i nije mi jasna ta psihologija ljudi koji da bi velicali svog favorita umanjuju uspehe njegovih protivnika a ne iznosi subjektivno misljenje o tom igracu. Svako misli da je njegov favorit najbolji i dosta je bolji od ostalih a skoro nijedan od vas nije rekao recimo da navija za ** a ipak je **** bolji od njega ali sta je tu je.:)

Garwor:
Ne bi me cudilo da se 'borac' sledece godine povuce da ga ne mlate vise ovi mladji :D

dragi moj prijatelju... nema sansi...
..razlog zbog koga ljudi obozavaju Federera ( a medju njima i ja) jeste u tome sto je on virtuoz..... a njegova igra simfonija... svaki udarac preracunat ... i nekom ko ne trenira bi se ucinilo da je sve to lako...i ono sto ga inace cini kraljem tenisa i najboljim igracem ikada nije broj tunela nego konstantnost igre i rezultata...
.... nece jos skoro.... ja volim Noleta ali je jos uvek dosta krut....

a sto se tice Nadala... on je dostigo svoj maksimum..... njegova igra je isto sto i kad das gorstaku da svira violinu... da mu nije zivotinjske snage ( koja ga inace izdaje) nista nebi bilo od njega... a inace igra na isti nacin kao i kad sam ga prvi put video ( osim sto ima malo vise samopouzdanja)

poz :-D

phoenix83:
dragi moj prijatelju... nema sansi...
..razlog zbog koga ljudi obozavaju Federera ( a medju njima i ja) jeste u tome sto je on virtuoz..... a njegova igra simfonija... svaki udarac preracunat ... i nekom ko ne trenira bi se ucinilo da je sve to lako...i ono sto ga inace cini kraljem tenisa i najboljim igracem ikada nije broj tunela nego konstantnost igre i rezultata...
.... nece jos skoro.... ja volim Noleta ali je jos uvek dosta krut....

a sto se tice Nadala... on je dostigo svoj maksimum..... njegova igra je isto sto i kad das gorstaku da svira violinu... da mu nije zivotinjske snage ( koja ga inace izdaje) nista nebi bilo od njega... a inace igra na isti nacin kao i kad sam ga prvi put video ( osim sto ima malo vise samopouzdanja)

poz :-D
malo ga pretera. nole igra vrlo mudro i nepredvidivo. vidi se da nema sablona i neapredak je na svakom polju ocigledan. a i zasto bi nesto sto na oko deluje kruto zaista bilo lose za igraca koji taj udarac izvodi? sad mogu reci i da nole igra kao robot i da je zato nepogresiviji od federerove ljudske leprsavosti. zna se ko je sada najbolji, a videcemo ko ce biti... i koliko dugo. tesko je verovati da ce neko od trenutnih igraca poosvajati sve sto je federer, ali jednostavno, taj neko zivi u doba kada federer igra, a federer je do tog buduceg nekoga ko moze da mu parira, bio suveren kao sto bi i nadal ili nole bili da nije rogera....

polarnimeda:
malo ga pretera. nole igra vrlo mudro i nepredvidivo. vidi se da nema sablona i neapredak je na svakom polju ocigledan. a i zasto bi nesto sto na oko deluje kruto zaista bilo lose za igraca koji taj udarac izvodi? sad mogu reci i da nole igra kao robot i da je zato nepogresiviji od federerove ljudske leprsavosti. zna se ko je sada najbolji, a videcemo ko ce biti... i koliko dugo. tesko je verovati da ce neko od trenutnih igraca poosvajati sve sto je federer, ali jednostavno, taj neko zivi u doba kada federer igra, a federer je do tog buduceg nekoga ko moze da mu parira, bio suveren kao sto bi i nadal ili nole bili da nije rogera....

ta Federer nece u 35-oj godini da trcka isto kao i danas.... vise mislim da u sledecis nekoliko godina ima i dalje da dominira ( ukoliko ne dodje do neke povrede}... a sto se tice Noleta... krut je ( sto se vidi narocito u greskama iz forhand paralela i skracenih)... jeste mnogo napredovao... ali dobra stvar je da i dalje napreduje.... i da.. ne znam koliko mudro ali sigurno nepredvidivo.... sigurno ga vodi do No 2 a za dalje ?? videcemo

poz

PA,moje je misljenje da ce Federer sigurno dominirati naredne 3,4 godine,posle mora da dodje neki pad...Sem par blesavih tenisera kao sto su Lendl i Agasi koji su bili vrh i posle 30-31 godine,to se uglavnom ne desava.Mada,Roze je to,nikad se ne zna...

Dakle,pred US Open jedan podatak...

Pit Sampras.... 14 GS i 11 Mastersa....
Andre Agasi.... 8 GS i 17 Mastersa....
Roze Federer.. 11 GS i 14 Mastersa...

Ko je najbolji? :D :D :D

Najveci broj titula na US Openu imaju Sampras i Konors,po 5,a tu je i Roze sa 3 vrlo blizu- a ako osvoji i ove godine bice novi rekorder po broju uzastopnih pobeda na US Openu!
Ovo sve vazi naravno za period od 1968 godine kad je pocela Open era :D :D :D

Back