Rodoslovi , poreklo porodica

Evo jednog primera
Familija Vodenicarevica iz Topole,gde je i Gaja Vodenicarevic - Pantelic Karadjordjev drug i pasenog.

Vodenicarevici iz Topole.jpg

Hajde okaci taj rodoslov da vidimo

veliki je papir da bi se skenirao, postaviću pravu liniju do moje majke od prvog poznatog pretka:

Dimitrije (pomenut u turskom katastarskom popisu 1528) , inače, navode se još neki njegovi preci, ali nema preciznih podataka o njima kao o potomcima, uglavnom, svi su bili ili sveštenici ili kneževi
Radić
Radonja
Vuk-Vukman
Radonja
Maksim
Savo
Radovan
Stefan
Savo
Petar
Milan
Jovica
Jovica
Novica
Živan
Dragoljub
Živan (moj deda)

Zajedno sa onim rodoslovom sa oćeve strane (10 kolena) i nije tako loše za naše uslove :)

moje rodoslovlje je toliko komplikovano da ne mogu da mu pohvatam konce..
moga oca otac..crnogorac od Bojica
majka..Hrvatica..iz Zagreba
otac..Makedonac
Rodjen u Rijeci gde sam zivio dvanaest godina..jos uvjek postoji nasa kuca tamo
imam drzavljanstvo i Hrvatski i Makedonsko..ne moze inace bih uzeo i Srpsko

dalje ne znam..

Poslednja izmena:
Moja genealogija predaka

otac - Živorad/Milica - Živoradova braća - Ranđel i Cvetko - sestre: Desanka, Duška, Vera i Dopka
deda - Stojadin/Budimka - Stojadinov brat - Milutin - sestre: Krsjana, Sultana, Dosta, Sofija, Božana i Velika
pradeda - Veljko/Cveta i Toda - Veljkov brat - Nikola - sestra Dinka
čukundeda - Aksa/Milena - Aksina braća - Kosta, Spasa, Antonije i Krsta - sestra Sandra
navrndeda - Sava/Mladena - Savina braća - Pava i Jova - nisu imali sestre
kurđel - Cvetko - Imao dva brata, imena za sada nepoznata i dve sestre, Cvetkova braća su imali po jednog sina - jedan Stanka drugi Živka.
askurđel - ? - za sada nepoznato - moj askurđel је imao brata Krstu. Krsta je imao Marinka i Branka.
kurđup - Boja - imao dva brata - Stanišu i još jednog ime zaboravljeno i jednu mlađu sestru - ime nepoznato
kurlebalo - Krsta - rodonačelnik

Poslednja izmena:

Back