Rodjeni... ili ne...

Nedavno smo bili na prvom rodjendanu i krstenju jedne devojcice.
U toku veceri, mm prokomentarise kako nije lepo sto nije dosla domacinova
cerka iz prethodne veze... ipak su one sestre i to dete bi trebalo da prisustvuje...
Slozih se sa njim pa se zamislih...

Sta mislite o tome?

Da li deca po ocu/majci, koja ne zive zajedno, treba da se druze?
Da se drze kao rodjeni... ili ne?

I da li sadasnja zena treba to da prihvati oberucke?
Ili se uglavnom sadasnje prave slepe na tu decu iz 'proslog' zivota?

Polusestra jedne moje prijateljice odbija svaki kontakt s njom i nju to strasno pogadja, rec je o devojkama od dvadesetak i kusur godina koje se nikada nisu srele, a ukoliko polusestra istraje u toj po meni naopakoj tvrdoglavosti najverovatnije ni nece.

Mislim, tebi je sad kasno :mrgreen: ali za one narastaje koje to tek ceka
jedan savet(al sam omatorila):
nikad na to ne gledaj kao na pomoc!

Roditelj je jednako kao i ja,
ako ja promenim usranu pelenu,
sledeca je tvoja druze...
Ako ja sredjujem kucu,
dvoriste je tvoja briga.
Ja kupam, ti hranis
ja oblacim, ti uspavljujes
ili obrnutim redom
sasvim je svejedno
dok god postoji podela poslova
em ide brze, em.svi zadovoljni... ;)

"Ako ja ne radim, druze, ima i ti da ne radis...".

A svekar ce da se zamakne. Definitli...

ako je dete s tobom 24/7 nesto onda debelo nije u redu
:lol:
mislim cicak sta sad izvodis besne gliste kad je bre to 24h dete s tobom aj majke ti sad i ti ko mali jovica...

nemam net vise da raspravljam, al mojne se pravis blesava...ili se ne pravis :lol:

dvedeset nas ti isto kaze ti teras i dalje, i tako godinama, nema poente dalje raspravljati...poz

A i ti lupetas: dete je nekada samo u mislima, pa ni tada - kada sveki tura izmuzgano mleko na dogrevanje, dok se mama nosi mislju o bedi i ponoru i nezaposlenosti, po inostranstvu...

Znaci 24/7 treba da shvatis i figurativno... (a mozes i kao razlomak, od volje ti je - prim. aut.)

Nedavno smo bili na prvom rodjendanu i krstenju jedne devojcice.
U toku veceri, mm prokomentarise kako nije lepo sto nije dosla domacinova
cerka iz prethodne veze... ipak su one sestre i to dete bi trebalo da prisustvuje...
Slozih se sa njim pa se zamislih...

Sta mislite o tome?

Da li deca po ocu/majci, koja ne zive zajedno, treba da se druze?
Da se drze kao rodjeni... ili ne?

I da li sadasnja zena treba to da prihvati oberucke?
Ili se uglavnom sadasnje prave slepe na tu decu iz 'proslog' zivota?

bilo bi lepo, ako se deca slazu
ako ne, ne treba ih forsirati
ni rodjeni se cesto ne drze kao "rodjeni', a kamoli ovi "polurodjeni"

A i ti lupetas: dete je nekada samo u mislima, pa ni tada - kada sveki tura izmuzgano mleko na dogrevanje, dok se mama nosi mislju o bedi i ponoru i nezaposlenosti, po inostranstvu...

Znaci 24/7 treba da shvatis i figurativno... (a mozes i kao razlomak, od volje ti je - prim. aut.)

:zcepanje:
odoh da se stidim

E ovako...ja imam dva brata i to oba ne rodjena.U stvari rodjena ali...stariji je po majci iz prvog braka,a drugi mladji po ocu iz njegovog drugog braka.Sa ovim prvim sa odrasla jer smo oboje bili sa majkom ali zato ovog drugog nisam videla do prosle godine jer sa ocem nemam nikakav kontakt.
Tog drugog sam nasla ja sama jer sam smatrala da moja deca treba da ga upoznaju.Kazu da krv nije voda i sve i svasta se desava...no necu sad o tome jer to nije tema.
Da se vratim na temu...mislim da deca treba da odrzavaju kontakt jer su oni ipak braca i sastre.Ako ni zbog cega drugog onda bas iz razloga zbog kojeg sam ja nasla svog mladjeg brata...ipak ja imam tri cerke.

meni su ovakvi stavovi debilni. narocito rec ''ipak su''. nismo ipak, nekog šipak.

al' to mozda sto sma ja odgajena kao jedince, pa sam postala nepopravljivo sebicna. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

krv jeste voda. kraj price. :D

:rumenka: :tick: To je tacno, ne snalazim se kada sam sam, naviknut sam na druge ljude i lose funkcionisem u samoci.

trebao si svojima da quqas da pojure rode da donesu jos jedno takvo ko ti. :lol: al' ozbiljno ima jedinaca koji zale sto su jedinci, nisi jedini slucaj. nagrade su nam vece, ali su i padovi tezi, jer sve nosimo sami.

msm, ja nisam original jedince, ali kao da jesam.

- - - - - - - - - -

doduse, imala sam kucne ljubimce i dan danas ih volim i volela bih da opet imam psa, ali mi braca i sestre i dalje ne trebaju. :lol:

deca, ako su deca, nisu debili i imaju pravo da se izjasne sta zele, a sta ne i ako ne zele da vidjaju jednog roditelja, makar ti razlozi bili subjektivni i makar se taj roditelj trudio oko njih, deca na to imaju pravo. deca ne traze da se rode, mozda ce odrastanjem prevazici neke stvari, mozda nece. a ako nema ljubavi, svakom treba da ide po zasluzi, a ne zato sto je ipak ista krv. glupo je raditi kako selo nalaze, jos gluplje je zaliti za onim sto fali. seci...ovaj vozi misko.

trebao si svojima da quqas da pojure rode da donesu jos jedno takvo ko ti. :lol: al' ozbiljno ima jedinaca koji zale sto su jedinci, nisi jedini slucaj. nagrade su nam vece, ali su i padovi tezi, jer sve nosimo sami.

msm, ja nisam original jedince, ali kao da jesam.

- - - - - - - - - -

doduse, imala sam kucne ljubimce i dan danas ih volim i volela bih da opet imam psa, ali mi braca i sestre i dalje ne trebaju. :lol:
:lol: Koji si ti megacar Zloki. :zag: :) Bas bi voleo da imam shvecu kao sto si ti, makar stalno izvlacio deblji kraj. :D

Verujem da bi uspevao i da te nasmejem. :D

mozda bi prosao ko mladja sestra od moje drugarice. ta moja drugarica se sa svojom sestrom igrala doktora u jednom periodu, a igra se sastojala od toga da joj je svako jutro vadila krv za pregled. i svako jutro cim bi se probudile ova bi uzela iglu i ubola je u prst. :zcepanje: to je trajalo mesecima. a mozda bih i ja tako prosla. :eek:

mozda bi prosao ko mladja sestra od moje drugarice. ta moja drugarica se sa svojom sestrom igrala doktora u jednom periodu, a igra se sastojala od toga da joj je svako jutro vadila krv za pregled. i svako jutro cim bi se probudile ova bi uzela iglu i ubola je u prst. :zcepanje: to je trajalo mesecima. a mozda bih i ja tako prosla. :eek:

Rizikovao bih, ali jedno je sigurno - ti bi mene uspevala da nasmejes. :zcepanje: O sasavih klinaca, brate mili... :rotf: :lol: :lol: :lol:

A imao sam i ja nekoliko bisera, ali to njihovo igranje doktora je vrh. :rotf:
Kod nas je jednom ostala da prenoci moja sestra od tetke, cerkica kevine rodjene sestre, sest godina mladja od mene, cuvali je mi dok su tetka i teca bili u nekim svatovima, a mala je bila kmezava, nenaviknuta da ostaje bez roditeljske paznje van njihove kuce, jedva smo nekako izgurali tu noc, a ujutru je ja u igri natackam po licu zutim i rozim flomasterima i uputim je da kaze mojoj kevi da joj je izaslo nesto po licu i da je svrbi. Kad je moja stara videla njenu facu uhvatila je panika, i inace je ta njena linija sklona panicenju :lol:, nije znala da li je to zutica ili su male boginje. :lol: Ajoj kakve sam batine posle dobio kad je keva dosla sebi. :lol:

Back