Ma ljudi ne zele ni u sta da se mesaju...ne zanima ih ni kada su i oni na neki nacin ugrozeni,okrecu glavu ...evo,ispricacu vam sta se meni dogodilo pre sedam dana i dalje mi to ne da mira i ne znam koga da zovem i koje institucije ovog naseg sistema da obavestim,jer imamo problem u zgradi,od koga svi okrecu glavu...elem,u mojoj zgradi,u Beogradu,stan ispod mene zivi zena od 65g,bolesna fizicki a i mentalno,sa sinom koji je bio retardiran,oko 35g star i nije mogao samostalno da se brine o sebi,ni u kom pogledu,a mladji sin oko 30g je neki tip isto mentalne bolesti,ide ulicom,prica sa sobom,sa drvecem,vrsi veliku nuzdu u hodniku pa cela zgrada smrdi,a cula sam i da je napadao neke stanare ranije...njihov otac lezi u "Lazi Lazarevicu'....svake noci sam slusala krike iz tog stana,ne kupaju se,smrdi im trag kada prodju....jednom recju,drzava je sve trebala da ih smesti u razne ustanove,gde bi se obuceni ljudi brinuli o njima....kada sam par puta pitala na sastanku stanara sta se tu desava,njihov odgovor je bio da su mirni,nisu nasilni...mada ta njihova majka je bila u svadji sa svima u zgradi( ja tu zivim tek nekih 5-6g)......znaci,svi okrecu glavu,nece da se zamere i tako....pre dva meseca umro je taj sin sto je potpuno retardiran,ovu njihovu majku nisam videla da je izlazila od tada na ulicu a niko im ne dolazi,ni rodjaci,ni socijalni radnici ...niko....i on tako stoji u hodniku,sa onim ludackim pogledom i kada prodjete pored njega,nije vam svejedno....i tako je moja cerka,19g jedan dan silazila stepenicama,oko 14h,a on je stajao i kada je prosla,iz cista mira je pesnicom udario u glavu i poceo da vice :UBICO,UBICO!!!Ona je nekako uspela da se sabere,u soku,vristeci i dozivajuci u pomoc otrcala u nas stan....ja nisam bila kod kuce,i kada me je nazvala odmah sam pozvala policiju i dosli su za 20-tak.minuta...i ja sam dosla za 5min...verujte mi,da sam mislila da cu ga zubima preklati...pruzao je otpor pa je policija pozvala jos jednu patrolu i hitnu pa su ga odvezli u Lazu.....njegova majka im je rekla da i ona ima problema sa njim,on ne pije vise lekove...a stanari?!Niko nije ni izasao na hodnik da vidi sta se zbiva,a predsednik kucnog saveta nece da ima nista sa tim i nece da se zamera,jer su oni ludi??Ja kazem da mi svi imamo sad problem,sta ce biti kada ga puste iz Laze?Ne smemo da izadjemo iz stana...ja samo zahvaljujem Bogu sto nije imao noz,ili sto nije uzeo moju cerku(koja je mrsavica) i bacio je sa treceg sprata...kome sad ja da se obratim?Da li da zovem Sluzbu za socijalno pa da ih sve smeste negde,jer on je opasan po okolinu a ona moze tu i da umre,niko nece znati...jer nikome ne otkljucava,niti sa nekim komunicira....dete mi se jedva oporavilo od soka,a ja sad stalno strepim kad uvece dolazi da ga nisu slucajno pustili pa da je ne saceka negde na stepenistu....ovo sam vam napisala,da vidite kako ljudi zatvaraju oci pred problemom,kao nece da se mesaju,da se ne zamere a kad neki takav lik posle napravi masakr,onda znaju da daju izjave po novinama....ako neko ima neki savet,dobrodosao je,sve prihvatam...