Roditelji se UTRKUJU ko će da da više

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.565
Nakon što je na Tviteru objavljena poruka koju je jedna majka poslala u Viber grupi koja je namenjena za roditelje jednog odeljenja veliki broj pratilaca Fejsbuk strane "žena.rs" reagovao je na izbacivanje mame iz grupe jer je odlučila da njeno dete napravi poklon, a ne da daju novac za kupovinu poklona.
Mnoge mame su otkrile njihova iskustva sa roditeljskim Viber grupama i panikom koja nastaje prilikom kupovine poklona za učiteljicu / vaspitačicu. Pogledajte galeriju.
https://zena.blic.rs/porodica/rodit...u-25000-za-ovo-mame-iz-srbije-otkrile/bm21ycp
Clip.jpg

Kakva su vasa iskustva i da li podrzavate ovako nešto ?

Pogledaj galeriju na linku i sta su drugi napisali..
Mislim da deca nemaju veze sa tim, to sve iskonstruisu pojedini roditelji
Ma znam da iskonstruisu roditelji, ali takav materijalisticki i podli sablon ponasanja oni svesno ili nesvesno prenose na decu, pa kad vidis stvari kao sto su vrsnjacko nasilje, ogovaranja, smicalice medju decom, znaj da veliki deo toga oni kod kuce nauce.

Naravno da niko normalan ne moze tako nesto da podrzi.Ja nisam nikada imao takva iskustva.Ovde u inostranstvu je obicaj kada je zadnji dan u osnovnoj skoli i kada se deca oprastaju od svoje uciteljice kupi se neki simbolican poklon za uspomenu uciteljici.Ja sam kuci u Srbiji nasao u jednoj nasoj knjizari knjigu koja je prevedena na Nemackom i opisuje Srbiju sa svim njenim prirodnim lepotama koje poseduje, sa puno slika i teksta ispod svake slike koji opisuje sve sta je na slici.Cerka je na prvoj beloj strani od knjige zalepila svoju sliku.potpisala se ispod i stavila datum i godinu i broj odeljenja.Onda je ispod napisala tekst: "Hvala vam draga uciteljice na svemu sto ste me naucili.Rado cu vas se secati celog svog zivota" To je bio njen poklon za njenu uciteljicu.

Onda je cerka sa tim predznanjem iz osnovne skole zavrsila Gimnaziju i Maturu,a sada je na Univerzitetu gde studira za Profesora Engleskog i Francuskog jezika,za sada dobro uci i sigurno ce sve u predvidjenom roku sve i da zavrsi.

Najbolja opcija za roditelje je da zakupe salon bele tehnike. Jedno dijete neka kupi mikrovalnu,drugo fen za kosu,treće blender...Ako je učiteljica slobodna neka se raspitaju ima li kakav đuvegija da je ženi,ako je udata treba li joj švaler dok je muž u kafani sa drugarima,ako je prešla 30 godina a nije udata onda je baba djevojka,ne vrijedi nikakav poklon na nju trošiti. Šta je čekala do sad ??🤔

Ma seljacka posla, mogu misliti kakva su tek deca ako su im roditelji ovakvi. Ovo trazenje doplate posebno nema smisla, imate si budzet pa trazite poklon u skladu sa njim.
Родитељи :roll:

Деца се роде без васпитања, без похлепе, без бахатости, без глупости... И онда их родитељи и околина тако често упропасте.

Да ли се чудимо када та иста деца, навикнута да новац решава све, просто оду у Немачку јер су паре тамо? Наравно, ако уопште стигну дотле, ако не направе успут неку катастрофалну глупост пошто су их родитељи навикли да све и свако на шта им поглед падне одмах постаје њихово власништво.

Да ли ће та деца, са свим парама овога света, наћи срећу? Неће, ни случајно. Неће јер спроводе туђ план, туђим средствима и на туђи начин. А види се да је погрешан јер стално изазива на још више.

Back