Roditelji ostavili firmu jednom detetu a drugog u istoj kao radnika.

MilgredBulf

Aktivan član
Poruka
1.143
Kako bi ste se postavili da vasi roditelji firmu ostave vasem bratu ili sestri a da vas u istoj ostave kao radnika i da vas brat ili sestra placaju po sistemu "u poslu nema ljubavi".

Da se razumemo razrađenu firmu, organizovanu koja nasledniku donosi sigurno par hiljada eur mesecno da ne mrdne prstom.

Da li bi ste zadrzali normalne odnose ili bi ste ih poslali sve u ***** materinu.

Kako bi ste se postavili da vasi roditelji firmu ostave vasem bratu ili sestri a da vas u istoj ostave kao radnika i da vas brat ili sestra placaju po sistemu "u poslu nema ljubavi".

Da se razumemo razrađenu firmu, organizovanu koja nasledniku donosi sigurno par hiljada eur mesecno da ne mrdne prstom.

Da li bi ste zadrzali normalne odnose ili bi ste ih poslali sve u ***** materinu.
Niko se ne pita,dal' je i to drugo dete necim zasluzilo to sto je dobilo,ili je to bas roditeljski hir.

Niko se ne pita,dal' je i to drugo dete necim zasluzilo to sto je dobilo,ili je to bas roditeljski hir.
Jebalo im kevu ceo život tako da ga se plaše kad god nije dobilo ono što želi. I sada im je jebalo kevu za firmu. Spremno je na sve.

Dete koje nije dobilo je pitalo za pomoć da započne svoj posao ali pomoć ne može da dobije pošto je neophodno u porodičnoj firmi.

Zavisi od okolnosti. Upravo ovo što reče @jolemisa.

Ako postoji razlog zašto su tako postupili, znači ako je taj kome su ostavili firmu vredan, sposoban, ako je imao svoj posao (da li u toj firmi ili negde drugde) i pokazao da je podoban da vodi firmu, a drugi lezilebović, danguba, lenčuga koji nikad ništa pod bogom nije radio i koji nikad ne bi ni imao posao da nije tog - onda taj ne bi imao pravo da se žali a samim tim ni da prekida kontakt sa svojima.

S druge strane, ako su se obojica isto (ili približno isto) zalagali, bili od pomoći roditeljima, ako su obojica pokazali trud i volju da nešto urade sa sobom i sa porodičnim biznisom, a na kraju jedan postane gazda a drugi samo običan radnik - onda to zaista nije fer i taj drugi bi bio u pravu ako bi se naljutio i distancirao od familije.

To de fakto nije porodica tog deteta i to dete je samo levo smetalo u toj porodici.
Pošto sigurno ne volim toksične odnose gde me neko smatra bezvrednim ako bih mogao da pobegnem i imao bolju alternativu sigurno bih.
Mislim da bi u tom slučaju palo i ono prekidanje odnosa tipa "ne znate moj broj telefona, zaboravio sam da vam kažem, a i šta će vam moj broj".
Drugi grad po mogućstvu ili drugi kraj grada.

Šta sa bratom ili sestrom koji reše da vas plaćaju kao običnog radnika? Ipak su tu firmu razradili zajednički roditelji. Nisu on ili ona osnovali firmu.
Rešenje je bežanija, ali samo ako imaš bolju opciju.
Nemoj se srditi, oni nisu tvoji prijatelji, tvoja porodica, tvoji roditelji, to znači da moraš sve gledati samo kroz korist.
Nemoj samo da se nerviraš i vodiš ponosom. Gledaj sve isključivo i samo kroz račun.

Pitanje je da li zadržati normalne porodične odnose.
To nisu normalni porodični odnosi od starta.
Neko ko te ne tretira kao čoveka već kao bezvredno gowno ne zaslužuje poštovanje.
Roditelji su dužni da deci pruže neku početnu tačku kako bi ista mogla koliko-toliko lepo da žive.
Razbaštiniti dete je isto kao izbaciti ga na ulicu. Isto kao što bi izbaciti kuče na ulicu, eto toliko im je stalo do tebe.
Znači tebe brat i sestra sutra mogu da izbace na ulicu, je li?
Sutra da se ne daj Bože razboliš, nemaš pare da se lečiš, njih zabole da ti plate, ali će tvoj brat/sestra da kupe BMW.
Znači nemanja ni krova nad glavom je takođe problem... Sad ne znam kako je kod tebe.
Jako ružno.

pa roditelji ostave tom djetetu firmu koje je sposobno da firmu vodi! ovo prvi put cujem !

Back