Roditelji oprez, efferalgan povucen iz Srbije

Drizzt

Domaćin
Poruka
4.068
Pojedine serije sirupa za snižavanje temperature kod dece, Efferalgan od 90 ml, u jačini od 30mg/ml, povučene su iz prodaje iz svih apoteka u Srbiji.

Ovo su za Bebac potvrdili i distributeri sirupa Efferalgan za našu zemlju.

- AMICUS je povukao iz prodaje sve sirupe na zahtev proizvođača, nakon što su otkrivene poliuretanske čestice u opremi za pakovanje, za koje se ne može sa sigurnošću tvrditi da nisu kontaminirale proizvod - kaže za Bebac Ivana Pešić iz Sektora za registraciju lekova kompanije AMICUS.....

http://www.bebac.com/vesti/roditelji-oprez-efferalgan-povucen-iz-prodaje

Proverio sam i mi imamo bas jedan iz te problematicne serije.
I koga sada hvatati za gusu?
Ovoga naravno nece biti na TVu...

http://www.bebac.com/vesti/roditelji-oprez-efferalgan-povucen-iz-prodaje

Proverio sam i mi imamo bas jedan iz te problematicne serije.
I koga sada hvatati za gusu?
Ovoga naravno nece biti na TVu...

Na njihovom sajtu piše i:
Smatra se da je rizik minimalan. Ako dete nije imalo nikakve reakcije na lek, nema potrebe da se roditelji brinu. Ukoliko primete bilo kakve smetnje kod deteta, trebalo bi da se obrate svom pedijatru - kažu u kompaniji AMICUS.

Nadam se da nijedno dete do sad nije imalo reakciju na lek.
..a ova kompanija koja je pravila lek da plati odštetu za decu kojajesu imala reakciju.

to "smatra se" je vrlo zanimljivo.
da li se to smatra odokativnom metodom ili su zaista izvrsili istrazivanje.
dodatno je tragicno da se ovako bitna stvar nije saopstila ni u jednoj emisiji na TVu.
citao sam da su pojedine majke imale i fiskalni racun i probale da vrate lek i dobile odgovor da se lek ne moze vratiti i refundirati. ne radi se o pisljivih par stotina dinara vec ni o kakvom uredjenom sistemu kada su ovakve (ne)prilike u pitanju.

ovo ce nenormalni protivnici vakcinacija sada ovo iskorisitit kao neki kvaziargument.
jasno mi je da se greske mogu desiti, ali bi i rekacija ove smrdljive drzave trebalo da postoji - bar u smislu obavestenja jer se eferalgan masovno koristi, da ne govorim o ozbiljnijim mehanizmima provere.
retardiranost i neodgovornost drzave ce samo jos vise boostovati slaDZarijance, antivaksere, gutace izbeljivaca...

Back