euridika
Ističe se
- Poruka
- 2.608
KIk boks nije za decu, ali ti kako hoces! Puno udaraca u glavu, koji su neizostavni deo treninga ne mogu prijati mladom mozgu koji treba da se razvija. Inace, dugo godina sam trenirao kik boks, pa znam i o cemu pricam. Deda stric mi se bavio ozbiljno boksom dobar deo svoje mladosti, u starosti se tresao od Parkinsa najstrasnije.
Karate je odlicna stvar za mlade ljude, kako za samo fizicko tako i za psihicko zdravlje, a naravno i samo znanje samoodbrane ne moze da skodi. Mene su moji upisali kada sam krenuo u osnovnu skolu, i ja tako nameravam sa svojom decom.
Da se malo vratim na temu vaspitanja, parafraziram, razmazenu decu ce drustvo brzo vratiti u realnost, a nedostatak roditeljske ljubavi ni jedno drustvo ne moze da nadoknadi.
Ja se apsolutno ne bojim da cu previse voleti svoju decu i to im jasno davati do znanja. Problematicna omladina na koju se svi nesto zale, nisu deca koja su previse mazena, vec ona koja su premalo paznje i ljubavi dobijala.
Slažem se sa svim što si napisao, mada smatram da postoji veeelika razlika između dece kojoj manjka ljubav i one kojima manjka disciplina. Dopuštanje četvorogidišnjaku da sam odluči da li će ili neće pristati na vađenje krvi (pod pretnjom dečije dreke i histerije) po meni nije čin roditeljske ljubavi i maženja.
Deci svakodnevno govorim da ih volim, koliko su mi dragoceni i koliko smo srećni što su tu, ali to ne znači da ne postoje granice niti da ne očekujem da se te granice poštuju. I da, ni meni nije prijatno da ih sankcionišem, ali verujem da je i to deo roditeljstva.
[