Roditelji bankomati

Daj joj da procita samo ako ste zaista dobre drugarice. Jer moze da se desi da se naljuti sto njen slucaj ovako iznosis, bez obzira sto imas dobru nameru da joj pomognes. Mozda je pametnije da kroz razgovor pokusas nesto od onvoga sa teme sto ti se ucini korisnim njoj prezentujes... Razmisli malo, da ne nagabusis jer si htela da pomognes, a to se moze desiti...
Ovde nije ugrozena njena privatnost, nigde nije navedeno o kome se radi, mogao je d bude bilo ko.

Ljudi koji deci daju pare i misle da su sa tim svu svoju duznost ispunili. Eventualno uz novcanu ispomoc tu su i zabrane, nista prica, nista savetovanje. Kakvim odnosom to na kraju rezultira? I kakva prava imaju ti roditelji kada prestanu da budu bankomat??

ja sam imala i jos uvek imam tu srecu da mi roditelji daju kes na sve strane
sve najbolje o tome

Ljudi koji deci daju pare i misle da su sa tim svu svoju duznost ispunili. Eventualno uz novcanu ispomoc tu su i zabrane, nista prica, nista savetovanje. Kakvim odnosom to na kraju rezultira? I kakva prava imaju ti roditelji kada prestanu da budu bankomat??

to na kraju rezultira time što dete postaje materijalista, a roditelje ne konstantuje 2%
roditelji prestanu da imaju prava, u očima deteta budu samo krave muzare, znači nemaju poštovanje od deteta

Rekla bih da zavisi od deteta do deteta...neka deca se jednostavno vaspitavaju sama, za nepoverovati ali u praksi sam sretala primere divne dece sa roditeljima daleko ispod decijeg nivoa i teske probisvete, nevaspitane i bahate sa divnim roditeljima koji su se zaista trudili da ih uoblice ali jednostavno nisu uspeli jer se ipak radjamo sa nekakvim karakterom.

Cula sam, relativno skoro, doktora koji kaze kako beba ima karakter. Cuj, beba. Sta onda reci o detetu od desetak godina.

Kao roditelj bih pokusala da istupim jezik i dam solidan primer i osnovu ali ne gajim prosvetiteljsku iluziju da cu time kupiti deciju buducnost.
Sa nekom decom jednostavno treba drugacije. I dete treba da ti legne, ma kako ovo surovo zvucalo.

Najveci mi je strah da cu roditi musko dete sa kojim necu znati sta da radim jer sam svesna da jednostavno mogu da rodim problematicnog klinca sa kojim se energetski ne poklapam iako ga volim najvise na svetu.

...u mom okruzenju nije bas tako...pocev od mog slucaja preko sestre, zeta, najbolje drugarice...niko od nas nije bahat ni bezobrazan a tesko da cu sama obezbediti standard koji sam kao dete imala uz rodtielje koji mnogo radili i stvarno nisu imali vremena da se bave razvojem mnogih osobina...da su bili stroziji jesu, nula tolerancije za gluposti ali mimo toga ja ne znam da mi se objasnjavalo i da sam bila savetovana, jos manje da se sa mnom provodilo neko vreme...ni sa mojom sestrom...a dzeparac smo uvek imale, posebno nas je nana punila parama iz nekih svojih razloga...tvrdo verujem u biolosku strukturu uz ucesce okoline ali ako si nakriv, ostaces nakriv...ako imas potencijal da budes ok, i kada sve propada ostaces ok...to ti je Otelo sindrom, ja ga tako zovem.

Gomno od čoveka. Zlostavljao dete novcem. A detetu je samo malo ljubavi trebalo, jer svi znamo kakva su deca, osećajna i čista kao suze. Ništa drugo nije tražila, a on ju je filovao parama bez pitanja. Pokušavao da kupi ljubav, umesto da razgovara sa njom. Nikad nije ni pokušao. A toliko je bila željna razgovora sa roditeljem.
Sve to znamo jer smo i mi do juče bili deca, sećamo se koliko smo bili altruistični, koliko nam je bilo stalo do roditelja kao emotivnih bića, do njihovog mišljenja, do onoga što imaju da nam kažu; sećamo se koliko nam je bilo potrebno da sa njima pričamo, da im objašnjavamo kako nam je bilo na koncertu i da im prepričavamo film koji smo gledali. Njihova ljubav nas je oblikovala, nijedan gen, nijedna ulica, nijedno vreme, nijedna sredina nije imala uticaj na nas.

Taj čovek treba da skapa sam kao pas. Bolje to nego da mu tvoja drugarica šalje novac ili glumi korektnost. To je bolje i za tvoju drugaricu.
A onda će i ona skapati sama kad joj dođe vreme. Tako to ide.

Na svu sreću, do nekih godina većina oprosti roditeljima sve ono zamereno, prođe vreme rušenja autoriteta, shvati svoju ulogu u sopstvenom životu i sopstvenoj sudbini.

...svuda u Srbiji, tacnije na Balkanu, jos preciznije na svetu ima mnogo sirotinje pa ne vidim da su Francuzi, Englezi, Amerikanci divni ili grozni ljudi, onako, u celini, neproduhovljeni, bez osecaja za vazne stvari dok su Kenijci i Kubanci zdrave licnosti...narocito kada zagrle bure pa veslaju ka Majamiju i da, kako rece onaj Toni, kada imas pare imas moc imas zene...bogami i to radi siromastvo, samo da se domognem para, kako god samo sto pre da se pokazem ja novi svima...i bogati i siromasni mogu da budu, da prostis, kompletni idioti.

Back