roditelji autsajderi

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
ko su oni
mislim, uglavnom roditelji dece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta
komunuciraju, čuju se, neki se druže, razmene neka iskustva
i gotovo uvek postoje neki koje tu udruženi pljuju (verovatno i ovi drugi vice versa)
tipa grozne, dosadne, neodgovorne isl uglavnom roditeljKE
kakvi vas roditelji nerviraju

..ja se druzim dok vodim decu u parkove/igraonice, od kad postanu samostalni u odlascima na druzenje ne druzim se ni sa roditeljima.. :think:

..a da me nerviraju, nerviraju me, neodgovorni prvenstveno, mada ne ogovaram, ako imam shta (u smislu da dotiche mene ili moje dete ili ako sam pitana za mishljenje) kazem tome ko me nervira..

Својевремено нас је све нервирала једна мајка која се постављала као да је њен син краљ свемира.
Дођем ја једном код ње, седнем на фотељу, долази мали и крене да кмези.
Ја реко' - шта му је?, она каже - ајд' устани, седни на другу фотељу, та је његова.
Уууу, нисам знала да је његова - помислих, носите се и ти и он у три лепе.

ko su oni
i gotovo uvek postoje neki koje tu udruženi pljuju (verovatno i ovi drugi vice versa)

Oni koji mene i ženu meću u taj koš. Aucajderi i tako to.

Evo lepo ću reći: ma muka mi je od ljubomornih i zajedljivih roditelja. Oni i najviše pokušavaju da od drugih roditelja naprave dripce, ali posle se vidi čije dete zaglavljuje u razvoju. Srrali su tako i po mojim roditeljima, pa im deca postadoše gilipteri samo takvi.

ko su oni

mi ovde imamo grupu koja sedi u kaficu svaki dan i toroche(i majke i calci) a decica (mala, od godinu i po do 4) jurcaju okolo a ovi pojma nemaju jel im dete ide prema vozicu iz luna parka, jel otislo za komsijama u maxi ili tuce neko kuche koje se kezi na njega....
samo povremeno cujes dozivanje i dreku, pretnje i onda nastave da torochu...i tako u krug, celo prolece,leto i ranu jesen...i tako
e ti me nerviraju
jedna je cak prokomentarisala(nije znala da je komsinica cula) kako smo mi koje samo gledamo u decu,. debili
a u sta da gledamo? da pustimo bebe od godinu dana da se odgegaju pod voz u luna parku dok mi pijemo kafu i ogovaramo muzeve?

Нервирају ме они родитељи који извођење деце у парк користе као прилику да се и познатим и непознатим родитењима пожале на своју тешку судбину и жену/ мужа ... и тако у недоглед...

neka svako nađe svoje društvo, ali znajte da zbog interesa vaše dece morate imati neki krug prijateljstava koja će biti korisna, u najširem smislu te reči, vama i vašoj deci.

ako se izolujete i svedete svakodnevicu na brigu o detetu i posao, a kroz vaš dan i dom nikada ne prolaze prijatelji, gde to onda vodi ? kakav model ponašanja priređujete vašoj deci ?

odlasci kod prijatelja/rođaka, ili njihovi dolasci kod vas jednom u ko zna koliko vremena se ne računaju.

morate imati živu društvenu aktivnost u svakodnevici.

Родитељи-шлихтаре. Мени то ко оно, најгора сорта, која се увлачи васпитачицама-учитељицама, па тако до председнику месне заједнице.. у задњице, као коминтерна еботе :)))

Ми се не дружимо са родитељима другара наше деце, нисмо тај тип. Нисмо дивљаци, попричамо и све, разменимо искуства, али не дружимо.

Poslednja izmena:
mi ovde imamo grupu koja sedi u kaficu svaki dan i toroche(i majke i calci) a decica (mala, od godinu i po do 4) jurcaju okolo a ovi pojma nemaju jel im dete ide prema vozicu iz luna parka, jel otislo za komsijama u maxi ili tuce neko kuche koje se kezi na njega....
samo povremeno cujes dozivanje i dreku, pretnje i onda nastave da torochu...i tako u krug, celo prolece,leto i ranu jesen...i tako
e ti me nerviraju
jedna je cak prokomentarisala(nije znala da je komsinica cula) kako smo mi koje samo gledamo u decu,. debili
a u sta da gledamo? da pustimo bebe od godinu dana da se odgegaju pod voz u luna parku dok mi pijemo kafu i ogovaramo muzeve?

Има и код нас у крају таквих.
Сад ће, са пролећем, да "процветају" у баштама. Мени су то дилеје и готово. На милион места је могао да оде са клинцем, да га изјурца, а он блеји по кафићу и још води неке као преговоре телефоном и уговара послове, разрачунава дугове, неки полусвет. И после пропрди мотором кроз улицу, а дете марш кући :))

ko su oni

Ova tema je čudna jer polazi od stanovišta da se druženje obavlja sa nečijim roditeljima, a ne sa sopstvenim prijateljima. Razlika između ta dva odnosa je ogromna.
Pitanje: ''kakvi vas roditelji nerviraju?'' meni dođe isto kao pitanje ''kakvi vas ljudi nerviraju?'' , a odgovori na ovo drugo pitanje nemaju stroge veze sa njihovom roditeljskom funkcijom.

Back