Rodezijski ridžbek

rodezijski gonici su najlepsi psi na svetu:heart:
i ako su lovacki psi, nisu teski za dresuru jer su mnogo pametni:)
a sigurno ne goni lava samo jedan pas sam... i jesu veliki i prilicno mrsavi, ali to ne znaci da nisu dovoljno snazni...

Potpuno si u pravu, ja imam zenku ridzbeka staru sedam meseci i nista nisam znao o ovoj rasi dok je nisam dobio na poklon iz ZOO vrta, a sad ne postoji bolja i lepsa i pametnija rasa za mene nego sto je ridzbek.. Veoma su snazni, ali sam se bas iznenadio kad sam video koliko su pazljivi kad su deca u blizini..

..xexexe...ja sam cula da oni pripadaju samo jednom vlasniku, tj. da ce slusati samo jednog.....pa skoro svaki pas je divan sa decom, jer ih ne smatra pretnjom....a ridzbeci su mnogo lepi i jaki....iz njega nekako izdise neka ponositost i cvrstoca, a pak dobrota....:)

Ja sam dobila ridzbeka na poklon,zenku,divna je!!! Veoma pametan pas,mada ova moja nije dresirana za lov,1,5 god dana stara,i veoma je dobar cuvar. poslusna je i prelepaobozavam je. Sledwce godine cemo vec imati stence za prodaju.

Zanima me sve sto znate o ovoj rasi! Planiram uskoro da nabavim jednog! ;)
Rodezijski ridzbek je fantstican pas.Najbolji lovacki pas na svetu po mom skromnom misljenju.I jedan od najboljih pas cuvar na svetu. Ima mnogo energije i po ceo dan trci.On je teritorijalan paskoji voli ukucane, izuzetno brz i snazan i niceg se ne plazi sve to ga cini nezamenljivim psom cuvarom.Prema deci je zaista nezan.On je cvrste muskulature.Ima izuzetno zastrasujuci izgled kada ka gledate uzivo kad zarezi na vas i krene da kidise. O njegovom lovackom instiktu da ne govorimo.Ukoliko imate dvoriste ili imanje a imate i ridzbeka, u dvoristu nece biti ni jedne jedine stetocine(krtice,jazavca,zeca...).Od njega boljeg psa za lov nema.Morate naci pravi nacin da ga dresirate i da vidite sta moze da mu drzi koncentraciju jer on kako cuje neki sum ili vidi nesto da se krece on ce da potrci i zaboravi na proslu radnju.Ukoliko vam dodju prijatelji moracete da mu dsate do znanja da oni nisu pretnja i kad to bude shvatio on opet nece zeleti nihovo drustvo vec sam drustvo i paznju ukucana.
Mislim da sad znas sta kupujes pozdrav

114444.jpg
Evo jednog ridzbeka sa danasnje izlozbe u Bg-u :D

Ljudi imam problem... Imam zenku rr i os pre 2 nedelje joj se pojavila neka alergija, ne znam od cega je, kupala sam je pre toga ali samo vodom bez ikakvog sampona, i odmah posle 1 dan je izbilo po celom telu. Davala sam joj presing 2 dana, povuklo se malo, medjutim posle toga sam je ponovo ohladila vodom i alergija je opet buknula. Jel moguce da pas bude alergican na vodu :sad2: stvarno ne znam kako da joj pomognem a veterinar nije dostupan trenutno. (iz manjeg sam grada pa je nemoguce doci do veterinara)

ja od kad sam video rr ja sam zaljubljen u tu rasu...
sad trenutno imamo Bubicu,pa nema shanse da nabavim i rr,
ali chim budem imao dvorishte,imacu i rr pored nekog drugog kera,mozhe i dzumara,
ne patim od toga da imam rasnog psa,ali ridzbek je :heart:!

Mozda je alergicna na HLORISANU vodu? Taj greben kod njih je u stvari mutacija koja je okarakterisana kao blaza forma spinae bifidae http://en.wikipedia.org/wiki/Spina_bifida, ne znam da li im se to nekako odrazava na imunitet (a alergija nije nista drugo nego prejak imunitet na nesto iz okruzenja). I molim te, nemoj vise na svoju ruku davati psu kortizone, to moze da bude jako opasno.

Izvini malo kasnimo sa odgovorom.. Iz Leskovca smo... Sad je malo bolje, tj alergija se povukla, mozda ima ponegde jos koji trag...

Inace, osobinama psa sam prezadovoljna... Poslusna je, cuva imovinu, ne izlazi sama napolju... Ali plasi se macaka i lopte... Posto sam psa dobila kad je bila stara 1,5god sumnjam da je pre toga prozivela neke traume. Previse je emotivna i vezana za mene. Najbolji pas na svetu, samo steta sto nije bila moja od starta...

Back