Rocksmith 2014 problem

LethalDance

Početnik
Poruka
20
Skinuo sam verziju Rocksmith 2014 sa torenta za koji mi nije potreban originalan kabl. Otisao sam kupio pretvarac iz 6,3
u 3,5 adapter, prikljucio gitarski kabl sa jedne strane na gitaru sa druge na taj adapter, a sam jack (iliti adapter) u line in ulaz na zvucnoj kartici. Ukljucio Rocksmith i zakljucio da kompjuter ne registruje zvuk. Zatim sam skinuo i neke programe tipa amplitube i guitar rig i ni tu nije registrovalo nista.Inace imam instaliran Windows xp i realtek HD audio manager.

Ako neko zna sta je u pitanju molim da mi pomogne, bakcem se sa ovim vec par dana i polako ludim. :dash: :( :dash:

Jel si pogledao u recording opcijama za zvucnu sta ti je ukjuceno i na kojem volume-u, jer izgleda kao da si ih mutovao? Ja sam prikljucio klasicnu gitaru, sve sam sam sklepao DIY pickup sam napravio od mikrofona iz fiksnog telefona i sve radi super, sa sitnim podesavanjima cak i mini games prepoznaje svaki fret.

A da, i da ti kazem, ako si kupio neki kineski konvertor moze junacki da te zeza, da nema nikakav kontakt, najbolje bi bilo da imas rezervni jack sto ulazi u komp (on je isti kao i od zvucnika,nakbolje bi bilo da je mono ulaz ali moze i obican stereo)i da ga direktno povezes na drugi kraj kabla od gitare,da ga zalemis,tu se koriste samo dve zice i lako je. Mene je tako isto zezao i mikrofon koji sam preko tih kineskih konvertora probao da povezem, ne cuje se skoro nikako.

Ja ga koristim na win7, sad sam pogledao po net-u, izgleda da ne podrzava xp, zvanicno.Vidim da se neki i zale da nece da radi uopste na xp-u,ima nekih fix-eva za to,ali nisam se time bavio pa ne znam. E sad, ti kazes da ti uopste ne registruje zvuk u windowsu, onda je to nesto do njega ili podesavanja ako je do kablova sve u redu. Mozes za dzabe da skines audicity program, ja sam preko njega proveravao dali i koliko komp hvata zvuk od gitara, ne znam ove druge sto imas, nisam se bakcao oko njih. Trebao bi i u kontrol panelu da iskljucis sve u recordingu osim line-in ulaza, moze da te zeza kamerica ili slicne gluposti ako su ukljucene, i line-in frekvenciju trebas da podesis na 16bit 48000hz, i to je dosta bitno.
Ja ne zalazim redovno po krstarici, ako ti treba pomoc instaliraj teamvewer pa od kuce da ti namestim, ako se nisi snasao do sad.
darrko1984@gmail.com

Back