Noćas bez snova
Super

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav drugari potrebna mi je pomoc? Imam problema zadnja 2 meseca sa sobom ili svojim telom.Sve je počelo jedne noći kada sam se probudio ,uhvatila me je nesvestica,panika,glavobolja, nemir,zamagljen vid,konfuzija,nisam se mogao potpisati kao mrtav pijan???? i to traje do dan danas.Plus sada imam zujanje u usima,ispucale usne,vruće uši i šta je to pomozite?Imam 23 godine?
Ja sam dosta zadovoljan rivotrilom. Zbog ansksioznih napada su mi proslog juna prepisali da pijem pola tablete od 2mg pred spavanje i od tad sam na toj dozi. Na mene je odmah ostavio dobar utisak jer me je jako brzo smirio. Jedno vreme sam jos imao i cetvrtinu tablete ujutro al su mi to izbacili i nisam nesto primetio posledice...
Jedino me plase ove price o zavisnosti. Pijem samo pola tabletednevno pa se valjda nisam navukaoNe osecam se navuceno al ko zna kako bi bilo kad bi ga izbacio il kad mi ga doktor izbaci...
Al ako nista drugo bar radi svoj posao jer osecam da me smiruje.
Ja sam da ne malerisem SVOJ INSTIKT mi je rekao da je to taj lek ... meni pomaze iako sam epilepticar ja eo do sad nisam znao da je anitedepresiv XD meni pomaze da sanjam ako oces i ti probaj i igraj igricu MAHJONG ! veruj mi pomazeDa li neko koristi Rivotril protiv paničih napada,unemirenosti?Koliko mg i koliko često koristite ovaj lek.Danas sam ga dobio od lekara.Koliko ste zadovoljni ili nezadovoljni ovim lekom.Ovde piše da je lek za epilepsiju.
Sme naravno ali ne zajedno, uvek napravi neki razmak izmedju lekova.Pozdrav
Imam terapiju Rivotril i Citalex, da li uz tu kombinaciju sme nesto protiv bolova da se popije?
pozdrav , ja sam pila !Nego da li je neko pio više od 1mg rivotrila?
Tacno je to oko zavisnosti, evo 4 mjeseca bez klonazepama, magla mozga, tresenje, koncentracija 0, gledam Ashton prirucnik za skidanje sa benzosa, ima ljudi koji ne ustaju iz kreveta danima, mjesecima, udaraju glavom o zid, moja porodicna kaze da joj je jedan heroinski ovisnik rekao da mu je lakse bilo skinuti se sa heroina nego smanjiti dozu rivotrila....Mnogo si negativan i vredjas bez razloga, donosis neke zakljucke da sam ja drhtao, a nemas nikakve dokaze. Brat od strica mi je neuro psihijatar tako da znam neke stvari.
Samo iz svoje ulice, od pocetka do kraja, mogu da ti navedem minimum 50 ljudi koji piju tablete, i mnogi od njih su zavrsavali u urgentnom, bolnici, ludnici itd.. Tako da moje izjave nisu teorija, nego su iz prakse.
Ne bitno, ako malo vise paznje obratis na moje postove, ja sam mu savetovao, a savetovati ne znaci terati, da pokusa da se sredi, a ako ne moze, da krene lekove. Svako ima pravo da daje savet.
Da pomazu, pomazu. Imas ljude koji su se plasili da izadju iz kuce, ali kad su poceli da piju bas taj rivotril, poceli da zive normalan zivot. Ali opet sve zavisi od konkretnog slucaja. U nasem slucaju covek je napisao da pati od uznemirenosti, a to uopste nije strasno, tako da ja mislim da to moze i bez tableta da se sredi. Naravno najbolje da se savetuje sa psihijatrom, ali ja bi u njegovom slucaju otisao do psihijatra i rekao da mi da nesto drugo, slabije, ako je to moguce.
Sto se tice zavisnost, BD (benzodiazepine) zavisnost je veoma jaka i razvija se cak i u malim dozama, a clonazepam je medju najjacim u grupi BD.
![]()
Kao sto se vidi na slici, jako blizu kokainskoj.
Sto se tice industrije lekova, odgledaj ovaj film pa sudi sam (pod uslovom da znas Engleski):
Kako prestati?Ma vazno je da znas da nisi lud) Kad prestanes da ga uzimas bice onaj stari
![]()
I x gooorih simptoma, dezorjentisanost, derealizacija, magla mozga, kao i kad dobijes dg.GAP samo jos malo gore jer i osnovni "poremecaj" i apst.krizacuo sam da su se u Beogradu narkomani tukli ispred apoteka za ritvotril ..... vaj njega gadjo oho lepkom a ovaj drugi zardjanim iglama.. uzasi slobode
elem, svako ko je pio rivotril se koliko sam cuo postepeno skidao sa njega jer inace kreci bolovi u kostima, misicima itd
Ne samo da drhtis....vrati se osnovni "poremecaj" plus apst.kriza koja je užas ....5.mjesec prolazimAko hoces iskreno, jako gadan lek, gadan u smislu jer izaziva jako gadnu zavisnost, negde izmedju alkohola i heroina. I isto ko i ksalol (xanax).
Njega vole nasi psihijatri odma da daju kad neko pati od anksioznosti i panicnih napada, kao i ksalol.
Kad ga popijes mislis ni da ne deluje, ali prodje par sati i osetis da ti je opustio misice, da si prestao da se brines itd.. ali sve to po jako visoku cenu koju ces platiti kasnije kada pokusas da se skines sa njega. Takodje nesme da se miksuje sa alkoholom jer mozes da umres, tako da zaboravi izlazke sa drustvom u kafane.
Inace jako dobro opusta misice, i ima izrazeno dejstvo protiv konvulzija, zbog toga ga i koriste u epilepsiji, ali samo kratko vreme, jer posle duge upotrebe prestaje da daje efekat epilepticarima. Tako da oni koriste posle druge preparate (kepra, suksilep itd..).
Ako ces moj iskren savet, teraj to u k, probaj da se smiris samostalno bez lekova. Ili probaj nesto lakse neke anti depresive. Ukoliko ne mozes i uznemirenost i panika ti smetaju da zivis onda kreni lekove, ali Rivotril nemoj da prelazis 1mg dnevno (pola tablete), najbolje je 1/4 na dan, jer u tako malim dozama se posle lakse ostavi nego kad ga gutas 3-4 mg na dan, posle kad probas da ostavis ima da drhtis ko pravi narkoman par meseci, i veruj mi da nije sala, znam mnoge koji su kroz to prolazili. I od male doze ces isto drhteti ali bar nece biti rizika da umres...
Eto tako, pa sudi sam, zahebane su te tablete totalno.
Sto si depresivna zbog cigareta? Bolje puši nego da budeš u depresiji. Ne razumem. Ja sam posle 40g prestala da pušim i nikakve tegobe ni depre nisam imala, ne pušim 9 g.Posle čitave decenije u kojoj sam koristila Ksalol (puna sam fobija, a retko i paničnih napada; depresija je od skoro počela), juče mi je doktor promenio terapiju i prepisao mi Rivortil od 2 mg 1/2 uveče i po potrebi 1/4 danju. Uz to mi je prepisao i tbl Sidata od 50 mg 1/2 ujutru nedelju dana, a posle toga po 1 celu nadalje. Kontrola za 1,5 mesec. Ono što me zanima je što čitam da Rivortil negativno utiče na pluća, a doktoru sam preskočila da kažem da koristim pumpicu i da imam slab udah i povremeno noćno gušenje. Smem li da pijem Rivortil? Da li će skidanje sa Ksalola i prelazak na Rivortil biti teško? Volela bih da čujem nečije iskustvo ili savet. P. S. Pre 3 meseca sam ostavila cigarete i od tada sam depresivna.
To je samo moja pretpostavka da sam depresivna zbog naglog ostavljanja cigareta; mislim, možda mi tako reaguje organizam na nedostatak nikotina posle 4 decenije pušenja. Hvala što ste se javili, a ono za pluća moraću da pitam dr-a koji mi je prepisao Rivortil. Ne znam ni kako će izgledati nagli prelazak sa Ksalola na drugi lek.Sto si depresivna zbog cigareta? Bolje puši nego da budeš u depresiji. Ne razumem. Ja sam posle 40g prestala da pušim i nikakve tegobe ni depre nisam imala, ne pušim 9 g.
Rivotril će te opustiti i biće ti bolje. Meni nisu davali lekove uz njega.
Mozda je bolje da odes do lekara i da ga pitaš to što te zanima.
Mislim da ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema. Najbolje da proveris kod lekara.To je samo moja pretpostavka da sam depresivna zbog naglog ostavljanja cigareta; mislim, možda mi tako reaguje organizam na nedostatak nikotina posle 4 decenije pušenja. Hvala što ste se javili, a ono za pluća moraću da pitam dr-a koji mi je prepisao Rivortil. Ne znam ni kako će izgledati nagli prelazak sa Ksalola na drugi lek.