Ristovski se po drugi put bori sa korona virusom. Poznati glumac poručio : "Vakcina me je spasila!"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.370

LAZAR Ristovski nedavno je otkrio da je pozitivan na korona virus.

46545_vrbas-pokretac-lazar-ristovski-foto-zilion_f.jpg

Poznati glumac još je u izolaciji i oporavlja se od kovida, više nema temperaturu i negativan je na testu.

- Dva puta sam vakcinisan i opet sam zakačio koronu. Pre nedelju dana sam dobio temperaturu i bez ikakvih veza i vezica otišao sam u kovid ambulantu u Dom zdravlja na Novom Beogradu, stavio knjižicu na gomilu i čekao red u čekaonici. Ustanovili su mi koronu. Ušao sam u protokol, ali nisam hteo da uzimam antibiotike. Evo, posle nedelju dana sam bio na kontroli na istom mestu, bez temperature i sasvim dobrog zdravlja. Mislim da je to zahvaljujući vakcinaciji, ali i mom ličnom jakom imunitetu. Ovo nije nikakva moja želja da utičem na bilo koga da uradi bilo šta. Ovo je samo moj slučaj - poručuje Ristovski.

Pre osam meseci slično je prošla i njegova supruga Danica Ristovski, koja je bila među obolelima iz ekipe jedne popularne TV serije.

- Podnela sam koronu disciplinovano, ali veoma teško. Ovo je kompleksna bolest. Najvažnije od svega je da sam ozdravila. Moraju da se prate uputstva lekara, mora da se izdrži, da se izvuče poslednji atom snage i da se čeka trenutak kada kreće nabolje. Ja sam se iskontrolisala. Korona me je naučila da sebe više cenim i da o sebi vodim više računa i da sama tražim načine kako ću sebe zaštititi da bih bila pre svega dobra sebi, a onda i drugima - pričala je tada Danica Ristovski.

(Kurir)

Poslednja izmena od moderatora:
Он баш зна да му је вакцина спасла живот. Ја се нисам уопште валцинисао, прошле године добио корону, и изгледала ми је као неки осредњи грип.
Да сам добио вакцину, можда бих имао много тежу клиничку слику.
Овај гузолизац је свакако на путу да добије још неку важну улогу у неком пројекту.

Он баш зна да му је вакцина спасла живот. Ја се нисам уопште валцинисао, прошле године добио корону, и изгледала ми је као неки осредњи грип.
Да сам добио вакцину, можда бих имао много тежу клиничку слику.
Овај гузолизац је свакако на путу да добије још неку важну улогу у неком пројекту.
Можеш да тврдиш само ако имаш доказ, иначе сви подаци говоре супротно.

98 до 99 посто људи који код нас због овог гњавежа заглаве у болници нису вакцинисани.

И уопште не разумем што је сада таква бука око ко зна које по реду вакцине коју треба да примимо. Да је тако како неки тврде (мада без доказа) до сада бисмо светлели у мраку и имали барем три руке.

98 до 99 посто људи који код нас због овог гњавежа заглаве у болници нису вакцинисани.

И уопште не разумем што је сада таква бука око ко зна које по реду вакцине коју треба да примимо. Да је тако како неки тврде (мада без доказа) до сада бисмо светлели у мраку и имали барем три руке.
А који ти доказ имаш за супротне тврдње? И откуд ти знаш, можда људи не светле у мраку, али имају друге последице које се могу манифестовати и после неколико деценија.

Razlika samo je to što je za sve te vakcine potrebno dosta više vremena, a ova je odjednom došla i mogu da je prime svi, nebitno kakvo im je stanje organizma. Nešto mi je to čudno da svako može da primi svaku vakcinu, da nema npr bar čovek sa srčanim problemima ne bi smeo ovu jer pravi ono, ma jok, trpaj sve u svakoga, sam biraš šta ćeš...

Oko cega buka,oko vakcina koje ne deluju kapiras:idea:on je vakcinisan dobio koronu:idea:znaci kao vakcinisan je mogao da prodje pola sveta i zarazen prenosi virus jer ima papir o vakcinaciji:idea:znaci i dalje ti se ne pali lampica koja je poenta,kaze ma da lakse prelezi uz vakcinu,xaxa,koga zabole

ti glumci i pevaci onomad se razbolese svi ko na komandu
ocekivao bi covek da se razbole ljudi koji su imali radnu obavezu
i oni koji su najvise radili sa velikim brojem ljudi u najkriticnijem periodu
odnosno u dve kljucne nedelje koje su se nizale u nedogled..
medjutim !
korona je lukava i razboleli su se po vise puta oni koje je televizija svaki dan prikazivala kako
strogo postuju sve mere
vrlo interesantno i strucnjaci bi trebali da uzmu u obzir to
pre naleta novog talasa koji je mutirao kada opet neke nove dve nedelje budu kljucne

ja bio svedok suprotnog slucaja otisao u dz da obnovim terapiju za oca a bile 4 zene sa temperaturom koje su vakcinisane-sto saznadoh iz njinog razgovora jer usta nisu zatvarale....dve su kasljale kao blesave...bilo pre 3-4 meseca.

ima svaceg

ima cak i primera kako je nekima korona poboljsala zivot
kao npr djordje david na koga je korona ostavila pozitivan trag
pored toga sto se podmladio i prolepsao i nekako dobio neki novi sjaj
cak se i produhovio.
za one koji ne znaju on je najveci primer doslednosti i privrzenosti
roker do smrti
iz granda ali ipak roker
djole je car
znam ga ko klinca jos... a grand :lol: pa svako zaradjuje leba u srbiji de mu se i sta ponudi..nas najbolji slikar maldje generacije radi kao novinar u blicu, sta fali djoletu da uzima lovu na plastove a da se politicki ne eksponira.

LAZAR Ristovski nedavno je otkrio da je pozitivan na korona virus.

- Dva puta sam vakcinisan i opet sam zakačio koronu. Pre nedelju dana sam dobio temperaturu i bez ikakvih veza i vezica otišao sam u kovid ambulantu u Dom zdravlja na Novom Beogradu, stavio knjižicu na gomilu i čekao red u čekaonici. Ustanovili su mi koronu. Ušao sam u protokol, ali nisam hteo da uzimam antibiotike. Evo, posle nedelju dana sam bio na kontroli na istom mestu, bez temperature i sasvim dobrog zdravlja. Mislim da je to zahvaljujući vakcinaciji, ali i mom ličnom jakom imunitetu. Ovo nije nikakva moja želja da utičem na bilo koga da uradi bilo šta. Ovo je samo moj slučaj - poručuje Ristovski.

(Kurir)
Глумцима је посао да изговарају текст који је писао неко други. Кад се глумац упетља и у политику, само добије то да му текст не пише писац него неки политички телетабис. Ово је одличан примјер.
Ајмо редом. Зашто се уопће цијепио? Ваљда да би се заштитио од оболијеваља. Након двије дозе које је прописала „струка”, оболио је од оног против чега се „заштитио”. Глуп човјек би помислио да заштита није била добра, да цјепиво није обавило оно што би требало, али паметни знају да то није тако, они су цјепиву захвални кад преживе болест против које су се цијепили. Машала. Захвалан је цјепиву, али и свом личном јаком инумитету? Чекај мало, има јак лични имунитет, поред тога је примио и двије дозе „заштите”, па глуп би помислио да просто убија вирусе око себе... кад оно међутим, он се разбоље. Ушао је у протокол, али није хтио узимати антибиотике? Дакле ушао је у протокол кршећи протокол? Није да разумијем, али добро, ја сам глуп па није ни чудо да не разумијем. Још нешто овако глуп не разумијем – одбио је антибиотике које прописуе струка и нико му неће замјерити на томе, али кад неко одбије цјепиво које прописује струка испадне терориста?
Пошто се и онима који су пребољели корону препоручује цјепљење, баш ме занима да ли ће, поред претходно примљене двије дозе и прележане короне опет на цијепљење, сад можда неким другим цјепивом, да тако додатно појача свој иначе јак лични имунитет?

Све у свему – нема те глуме која може покрити дебилно срочен текст.

А који ти доказ имаш за супротне тврдње? И откуд ти знаш, можда људи не светле у мраку, али имају друге последице које се могу манифестовати и после неколико деценија.
Ниси се питао да ли можда већ имаш шуму последица јер би ти ово била 5. или 6. вакцина коју примаш?

Јеси ли некад летео авионом? Сво летачко особље се прво вакцинише, јер лете по целом свету и у додиру су са свим што постоји. Мислиш да неки лудаци возе авионе?

Таблоидне будалаштине су код нас нажалост врло популарне. Ништа није јасно, извесно, проверено... али је све "можда". У сваком погледу и у сваком смислу. Али ако и сутра платиш таблоид, добићеш ново "можда". И тако сваки дан до краја света.

Да ли видиш да неки људи у 21. веку тврде да је Земља равна плоча? Мислиш ли да је то нормално?

Мој принцип је да сагледам све о некој теми. Све што ми се свиђа и што ми се не свиђа. Са напоменом да је оно што ми се свиђа често нетачно, а оно што ми се не свиђа чешће подржано чињеницама, тачно.

Да ли ја могу да упоредим твоје "можда" са очигледним и измереним последицама вирусираности (замор, аритмија, несаница, психички проблеми - месецима после оздрављења) ?

Па ако ћеш да питаш шта ми се у свему овоме свиђа - то је само чињеница да постоји вакцина.
Не свиђа ми се што ово већ предуго траје и што ће изгледа да траје још оволико. Дочек 2022. ће да буде "бал под маскама", а нисам сигуран за нову 2023. Не свиђа ми се што смо применили само осредње мере и што се у скорије време једва нешто поштује. Са толико невакцинисаних се даје простор вирусу да се шири, мења, прилагођава. Чуди ме неозбиљност неких људи, ваљда зато што смрност од овога није велика, тек око 1%, па мисле "неће ваљда њих". Ја лично знам (осносно, познавао сам) троје који су пострадали од овога. Да је смртност 50%, онда би било другачије... Ваљда би, откуд знам.

Oko cega buka,oko vakcina koje ne deluju kapiras:idea:on je vakcinisan dobio koronu:idea:znaci kao vakcinisan je mogao da prodje pola sveta i zarazen prenosi virus jer ima papir o vakcinaciji:idea:znaci i dalje ti se ne pali lampica koja je poenta,kaze ma da lakse prelezi uz vakcinu,xaxa,koga zabole
Ниједан произвођач вакцина не гарантује да се не може разболети. Вакцине су намењене олакшању мука, а пре свега да до мука ни не дође.

Само таблоиди хистерично и искључиво "тврде" у једну или другу страну.

A cekaj koga zabole za tudje muke,kad zoves hitnu pomoc za stare nece da dodju,znam dobro imao sam u kuci pacijenta preko 20 godina sam zvao,da ne pricamo o odugovlacenju i zakazivanju po par meseci a ljudi u mukama,pa nemoj onda da mi pricas da sad idu po neprohodnim planinama da vakcinisu 90ogodisnjake da bi lakse preboleli koronu koju nemaju gde da pokupe,smesno je

Razlika samo je to što je za sve te vakcine potrebno dosta više vremena, a ova je odjednom došla i mogu da je prime svi, nebitno kakvo im je stanje organizma. Nešto mi je to čudno da svako može da primi svaku vakcinu, da nema npr bar čovek sa srčanim problemima ne bi smeo ovu jer pravi ono, ma jok, trpaj sve u svakoga, sam biraš šta ćeš...
Као мала деца смо сви примили вакцине против богиња, туберкулозе итд.
Да ли се неко буни? Не буни се.

Е, али сада смо "матори коњи" па имамо право гласа.

Да ли знаш како су изгледале породице пре вакцина? Како изгледа породично стабло у 19. веку? Зато се вакцинише.
У сваком поколењу је било исто - родитељи могу да направе десеторо, а 4-5 успе да одрасте. И од њих је довољно једно запалење плућа за "збогом". И наравно ратови, куге, тифуси... Арсенал је врло ефикасан.

Знаш ли да је, када је Доситеј Обрадовић у Карађорђево време донео кромпир, да је била примедба на то што расте испод земље?
Знаш ли да су 1884. године у Србији неки викали "ђавоља работа" за воз?
Многи су се чудили малим транзисторима - свира, а нема кабл...

Да ли ти горње три ствари данас изгледају као глупости?
Шта се испоставило за тачно а шта за погрешно?

Некако верујем да једеш кромпир, да си барем некад путовао возом (мада је то код нас најспорији начин) и да ниси изненађен што справа попут твог мобилног постоји.

За вакцине, јасно и конкретно - нисмо сви кандидати за вакцине, то је поновљено милион пута. Постоје, углавном старији људи, који су озбиљно болесни и за које се процењује да ни вакцине не могу да издрже, а камоли сам вирус.

Време које је потребно... Јесте неко време потребно ако је рок "кад буде буде". Ваљда си приметио да је запад имао незамисливо велики интерес да вакцине буду спремне "за јуче"? Сипали су милијарде у истраживања и наравно да је то дало резултате.

Што се мене тиче, за мене није било одлучујуће путовање-летовање или неки превелики страх јер јесам довољно здрав, млад и ни кафу не пијем. Имам разумевања за друге људе које знам, које желим да заштитим, јер неки не могу да приме вакцину због свог здравственог стања.

A cekaj koga zabole za tudje muke,kad zoves hitnu pomoc za stare nece da dodju,znam dobro imao sam u kuci pacijenta preko 20 godina sam zvao,da ne pricamo o odugovlacenju i zakazivanju po par meseci a ljudi u mukama,pa nemoj onda da mi pricas da sad idu po neprohodnim planinama da vakcinisu 90ogodisnjake da bi lakse preboleli koronu koju nemaju gde da pokupe,smesno je
Да ли смо ми у већини случајева 90-годишњаци на вр' Златибора? Изгледа да нисмо.

Комотна већина становника Србије ипак живи по градовима, па мора да иде до продавнице, поште, банке, ради на послу, многи по канцеларијама, често морамо да користимо лифтове а по већим градовима и градски превоз.

Критикујем оне који могу да се вакцинишу али терају инат. Неки ће са овим да прођу а да се нису ни закашљали... али ће да оду до бабе на село преко лета... погоди шта може даље да буде. А довољно је да имају и стару комшиницу од 85 лета прва врата десно у својој згради.

Што се тиче хитне помоћи, постоје и приватни превозници. Истина, није бесплатно, али ту долазиш на ред. Имају одговарајућа возила. Болница неће одбити некога ко буде довезен на врата.

Ниси се питао да ли можда већ имаш шуму последица јер би ти ово била 5. или 6. вакцина коју примаш?

Јеси ли некад летео авионом? Сво летачко особље се прво вакцинише, јер лете по целом свету и у додиру су са свим што постоји. Мислиш да неки лудаци возе авионе?

Таблоидне будалаштине су код нас нажалост врло популарне. Ништа није јасно, извесно, проверено... али је све "можда". У сваком погледу и у сваком смислу. Али ако и сутра платиш таблоид, добићеш ново "можда". И тако сваки дан до краја света.

Да ли видиш да неки људи у 21. веку тврде да је Земља равна плоча? Мислиш ли да је то нормално?

Мој принцип је да сагледам све о некој теми. Све што ми се свиђа и што ми се не свиђа. Са напоменом да је оно што ми се свиђа често нетачно, а оно што ми се не свиђа чешће подржано чињеницама, тачно.

Да ли ја могу да упоредим твоје "можда" са очигледним и измереним последицама вирусираности (замор, аритмија, несаница, психички проблеми - месецима после оздрављења) ?

Па ако ћеш да питаш шта ми се у свему овоме свиђа - то је само чињеница да постоји вакцина.
Не свиђа ми се што ово већ предуго траје и што ће изгледа да траје још оволико. Дочек 2022. ће да буде "бал под маскама", а нисам сигуран за нову 2023. Не свиђа ми се што смо применили само осредње мере и што се у скорије време једва нешто поштује. Са толико невакцинисаних се даје простор вирусу да се шири, мења, прилагођава. Чуди ме неозбиљност неких људи, ваљда зато што смрност од овога није велика, тек око 1%, па мисле "неће ваљда њих". Ја лично знам (осносно, познавао сам) троје који су пострадали од овога. Да је смртност 50%, онда би било другачије... Ваљда би, откуд знам.
XXI је век, социјалистички колективизам је глупост, ако си вакцинисан надам се да те та вакцина штити, а за мене немој да бринеш. Ако мислиш да те ја угрожавам јер нећу да се вакцинишем обрати се онима који су те вакцинисали и питај их да ли те вакцина штити или не, то је између тебе и њих, ја с тим немам ништа.

Ваљда си приметио да је запад имао незамисливо велики интерес да вакцине буду спремне "за јуче"? Сипали су милијарде у истраживања и наравно да је то дало резултате.
Могло се примијетити и да су милијарде флашица као и материјала за тестове наручене „прекјуче” тј. 2018. године.

XXI је век, социјалистички колективизам је глупост, ако си вакцинисан надам се да те та вакцина штити, а за мене немој да бринеш. Ако мислиш да те ја угрожавам јер нећу да се вакцинишем обрати се онима који су те вакцинисали и питај их да ли те вакцина штити или не, то је између тебе и њих, ја с тим немам ништа.
Не угрожаваш мене, угрожаваш оне који немају одобрење да приме вакцину.

Троје које сам лично знао а који су од овога пострадали су били 50-60 година, и мушко и женско, нису имали неке драстичне проблеме, једино што су били очигледно дебљи него што треба. Један случај је био пре него што смо добили вакцине, други је био последица карамбола изазваног вирусом, 6 месеци после оздрављења, трећи случај је био са шећерном болешћу (умереном).
Да ли би ја њих ставио на листу да су први који ће страдати? Не баш.

Back