Rimini, Italija

Rimini je totalni promasaj kao destinacija za odmor. Sto se tice San Marina, jeste blizu, ali depresija ce da vas uhvati kad podjete ka njemu, a 2 sata potrosite na guzvu oko Riminija. Sto se tice cena u San Marinu, nije tacno da su visoke, ja sam cak u neverici i fotografisao cenovnike koji se nalaze ispred svakog kafica i restorana. Espreso je na primer 1.4e, pizza 7-10e cela. Ceo San Marino je u principu bescarinska zona i dosta je jeftiniji od okolnih mesta. Sto se tice Bolonje, ona mi je bila nekako skupa sto se tice kafana, odnosno kafica. Sam grad kao grad je prljav i nekako mi uopste nije ostavio neki pozitivan utisak. Ako se krene severno uz more, ima mnogo lepih mestasceta, reda Cervie i Milano Maritima u kom se nalazi i najbolja diskoteka u tom delu Italije Pinjeta. Za blejku nije los Rimini, ali sto se tice mora, to je cist promasaj.

• Podržavam
Reactions: MP1
Slazem se sa ovim , bio sam kao sto je vec neko pisao gore, plaze pune krcate, deru se i galame ne mozes na miru i da odremas, sve u svemu za provod je dobar ali ko ide i da se kupa ne bih preporucio nikom.

Крцате плаже?
Где то? :)

Јесу закупљене, али ти буџоси изгледа не долазе на те лежаљке. Једва смо успели да нађемо место, иако све делује празно.
И да подсетим, у питању је Јадран, нису Сејшели, знаш негде какву воду можеш да очекујеш. Мене је искрено, онај плићак 200 м од копна, подсетио на Игало :)

Што се оног шљаштећег тиче, то и ја приметих.. али некако ми није сметало, то је право море. У дугиним бојама са шљокицама.
Мада је историсјки центар, прави центар Риминија, ипак нешто друго. Озбиљан и одмерен.

Poslednja izmena:
Sada je uveden i direktan let italijanske LowCost aviokompanije "Air Vallee" (ili tako nesto) na destinaciji Beograd - Rimini, pa je mnogo jednostavnije, a verovatno i jeftinije stici:

http://www.lowcost.in.rs/2010/06/air-vallee-beograd-rimini/

Taj Air Vallee je sve samo ne low cost! Bolja varijanta je Wizz iz Temišvara ili Wind Jet iz Niša. Čak je i Alitalia iz Beograda do Bolonje /(pa onda na voz do Riminija) jeftinija varijanta nego Air Vallee.

Rimini je EXTRA, u svakom pogledu, pogotovo ako ide drustvo. Sve je na nivou a najvise nas je odusevilo to sto ima gomila sportskih terena na samoj plazi! Imam i puno slika ako koga zanima, i da blizu je San Marino, ima Bus svakih 1-2!!

Ljudi razmisljam o Riminju pocetkom jula, ali su ostala preko argusa samo 3 hotela:
Adler, Alba Marinara i Mirador. Svi su nazalost udaljeni od centra 8-10 km. Koliki je to problem za Rimini? Da li je u centru vecina zanimljivosti i na koji nacin se dolazi do centra?
I naravno, ako neko ima neki predlog od ova tri hotela koji izabrati, svaki savet je dobrodosao!! :)
I za kraj, koje izlete preporucujete(San Marino, Venecija, Bolonja....) i da li u sopstvenoj reziji ili preko agencije.

Zasto ne pogledas u nekim drugima agencijama? Mozda one imaju u ponudi neke hotele koji su blize plazi. Ako je hotel dalje od plaze (verovatno je jeftiniji) ali ces dosta novca potrositi na prevoz (onda, sto se troskova tice dodje na isto).

Italije je prelepa, a Rimini... Hm, pa tu sam samo jednom prenoćila u hotelu, prošetala da nađem govornicu u kasne sate i to je to, nisam stigla da vidim ništa više, ali sam po danu, kad smo krenuli dalje, zapazila jako lepo uređena dvorišta i kuće, oduševila sam se :)

Najviše volim Rim i Veneciju, tim redom, mogla bih sebe lako zamisliti da živim u Rimu, dopada mi se i brzo se upoznaje :) U Firenci sam se izgubila, San Marino je na mene ostavio lep, jako romantičan, veoma šarmantan utisak, jedino sam od Verone više očekivala, ali i tamo je prijatna atmosfera, nekako bajkovita, filmska...

Moze li mi neko pomoci.

Treba mi informacija za put do riminija, koliko su putarine, znaci za Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, i gde se one tacno kupuju???

Ostajem u italiji 10 dana.
Gledao sam na viamishelin ali ne znam koliko su to precizne informacije a i ne pise koliko mi dana traju te putarine.

Hvala unapred!!!

Od onih koji su bili u Riminiju, recite mi sta je po vama najbolje obici-San Marino, Venecija, Verona, Bolonja...???
Koje mesto je zanimljivo da se vidi, da nije preskupo, da nije daleko itd. Za sada kontam da cu sigurno otici u San Marino.

isto me zanima i za aquafun, delfinarijum i slične sadržaje, koje bi trebalo posetiti?

Od onih koji su bili u Riminiju, recite mi sta je po vama najbolje obici-San Marino, Venecija, Verona, Bolonja...???
Koje mesto je zanimljivo da se vidi, da nije preskupo, da nije daleko itd. Za sada kontam da cu sigurno otici u San Marino.

isto me zanima i za aquafun, delfinarijum i slične sadržaje, koje bi trebalo posetiti?

Moja preporuka ti je da odeš do Firence, nije skupa povratna karta vozom.
A Firenca...malo je reći prelijepa.

Ljudi, dajte još komentara za Rimini!
Našla sam super povoljan smeštaj, ali sam čula od prijatelja da je more jako prljavo.
A pošto vodim dvoje male dece, ipak mi je bitno da je more čisto.

Godinama unazad smo išli u Grčku na more, ali je ove godine Grčka ispala skuplja od Italije i Španije. E sad, do Španije nam je daleko kolima, a avionom sam se jednom zahebala sam malim detetom i dok ne porastu, nema ništa od toga pošto moram da nosim jako puno prtljaga pa je auto najbolja varijanta.

I prosto sam se pitala zašto li je Rimini jeftiniji od selendri u Grčkoj u kojima nema ništa osim mora, ali ako je čistoća mora u pitanju onda mi je jasno.:(
:ceka:

Ljudi, dajte još komentara za Rimini!

Ja sam prosle godine bio krajem avgusta i imao sam srece.More je bilo toplo i cisto a citao sam u komentarima sve i svasta.Medjutim grcko more ,mislim pre svega na vodu, je sigurno lepse od tog. Kao prvo lepsa je boja jer je ovde zbog peska koji je sivo-braon i voda kod obale kao zamucena i dobija tu tamniju boju koja nije plava.Medjutim daleko od toga da nije za kupanje ili slicno.Obala je pescana, sa bas bas sitnim peskom, kao dunavac pesak i uredjena je a naravno i cista.
Zavisi i u kom periodu ides, jer je pocetkom sezone,pogotovu u junu, voda hladnija nego u Grckoj.
Ako te interesuje jos nesto pitaj.

Back