Ričard Dokins (Richard Dawkins)

I Isus je rekao da se ljudi manu ljudskih filozofija, i da istrazuju Boziju rec.I kada se ljudsko bice Osvedoci po Bozijoj reci, onda je to dokaz,a kako bi se drugacije osvedocio, nego razumom.Vernik ne bi trebao da sudi drugome, niti da bude "slepac" pored zdravih ociju, ali mora sebe da preispituje i trazi resenje.
Ovo da ispričaš svima onima koji smatraju da je istina, da je čovek zaustavio reku štapom, itd.

U bibliji pise da "psenica i kukolj " rastu jedno pored drugog.I da ce svako za sebe odgovarati, niko za drugoga, cak ni za najrodjenije.
Imamo slobodan izbor, verovati u Boga ili se okrenuti na drugu stranu.
Znam da nisi slučajno "psenica i kukolj " i " verovati u Boga ili se okrenuti na drugu stranu", napisao baš u ovom redosledu. Ali sasvim lako može da se drugi iskaz napše i ovako "da se okrenu na drugu stranu, ili da veruju u Boga". Sve zavisi od stanovišta, zar ne.

Ovaj stih to potvrdjuje=D.Ap. 17, 11 Ovi pak behu plemenitiji od onih što žive u Solunu; oni primiše reč sa svim srcem, i svaki dan istraživahu po pismu je li to tako.
Iako su razumeli i primili rec, Istrazivali su svaki dan pismo da li je tako.

Istraživali su Pismo, itekako, ali gde je napisan njihov zaključak da je nemoguće pretvoriti vodu uvino, čak ni sa sadanašnjom visokorazvijenom tehnologijom.

bomba je moderan luk i strela i naposletku moderan ocnjak , oruzje da nanese stetu nekom drugom , evoluiralo da unisti.

inteligentno bi bilo da NEMA oruzja i da zivotinje ( medju kojima je i covek ) nemaju potrebu da naskode drugoj zivotinji ni zbog hrane ni zbog teritorije niti bilo cega drugog.
To bi bilo lepo ali je na zalost utopija, prirodni odabir funkcionise uglavnom tako sto neko mora da bude lisen zivota, drugi mehanizam je seksualna selekcija(dame biraju).. Mi kao ljudi, "inteligentnija bica" bi trebali da to svedemo na minimum, ali na zalost...

Ne tako, nego ovako:
fosili fizicki postoje, i to je dokazano, ali je problem sto ti fosili ne dokazuju starost niti mutacije, pa samim tim ne mogu da dokazu ni TE.

Da su svi pomesani kao sto bi ocekivali ako su sve vrste zivele u isto vreme bio bi u pravu, naravno to ne vidimo, svi fosili su poredjani upravo onako kako bi ocekivali ako se evolucija desila.
Kao sto sam vec napisao, fosili su samo jedan od velikih dokaza, najveci je to sto je evolucija posmatran proces.

Da su svi pomesani kao sto bi ocekivali ako su sve vrste zivele u isto vreme bio bi u pravu, naravno to ne vidimo, svi fosili su poredjani upravo onako kako bi ocekivali ako se evolucija desila.
Kao sto sam vec napisao, fosili su samo jedan od velikih dokaza, najveci je to sto je evolucija posmatran proces.

Da, poredjali su ih ti isti, koji su ih i "posmatrali" i odredili im milione godina, za kojekave mutacije.

Vidi, vidi, nisam znao da i pali andjeo ima veze sa staroscu planete zvane Zemlja i sa fosilizovanim ostacima.Kako li je samo uspeo da naucnicima i ostalima "usadi" u mozak takve ideje, :think:

Kako nisi znao ? Pa tvoja teorija je da svi ti naucnici lazu da bi sakrili istinu o starosti zemlje i gurali laz zvanu evolucija, znaci to je najveca zavera u istoriji sveta, ko li stoji iza svega toga a ? :D

A ne Ribar, Bog je stvorio coveka sa slobodnom voljom,
Po definiciji Boga, Bog je već tada znao kakve će biti posledice slobodne volje. Zašti ju je onda uopšte dao?

jer Kain bese od necastivoga, tako pise u Svetome pismu.
Koliko znam Kain beše od Adama a Adam od Boga. Isto kao u malopređašnjoj rečenici, Bog je sve što se dešavalo, i što će se desiti unapred znao. Zašto onda nije to izmenio u startu?

Po definiciji Boga, Bog je već tada znao kakve će biti posledice slobodne volje. Zašti ju je onda uopšte dao?

Koliko znam Kain beše od Adama a Adam od Boga. Isto kao u malopređašnjoj rečenici, Bog je sve što se dešavalo, i što će se desiti unapred znao. Zašto onda nije to izmenio u startu?

Kada su nekada malo pametniji pitali, otkud zlo kod tako dobrog Boga-zvanog ljubav, izmislili su Sotonu. Kada su počeli da pitaju zašto se čovek, od Boga-ljubavi stvoren okeće Sotoni, izmislili su slobodnu volju.
Ovo pitanje koje si ti postavio je novijeg datuma, i moraćemo da sačekamo dok verski teoretičari ne izmislili odgovarajući odgovor.

Back