RIBOLOV - Pocinje sezona

Zato sto si mesaros i krivolovac naravno... ZAKON kaze da je dozvoljeno poneti SAMO 3 pastrmke, na nekim vodama i manje, pretpostavljam da te boli uvo i za minimalnu meru jer: "sve što upecam nosim kući"?
Ocigledno je da bi ti malo edukacije o pokretu Uhvati i Pusti dobro doslo, posto vec ne jedes ribu, a za komsije treba da te boli uvo, ako im se jede nek kupe ili upecaju sami, da imas nesto i drugi put da upecas, a i mi zbog takvih koji nose SVE sto uhvate!!!
Pozdrav :cool:

Svi koji imate " svoje mesto " polako pocinjite sa pripremom. Pocnite sa laganom prehranom gde cekate belu....a mozda i nesto vece .Ne lomite okolne " zakacaljke " grane vec ih testerom gde se grana racva pretestrisite ( tako necete ostetiti drvo ) Ponesite par plasticnih vreca i pokupite zimski odpadke koje je voda nanela.
Za Dunav vazi ....za par dana ocekuje se nagli porast ali posle njega bice ribe. Ne zaboravite da hranite blize obali nego obicno , a dan pred pecanje preskocite....To se radi jedno sedam dana u kontinuitetu U sve sto pravite od hrane ( ako pravite sami ) ubacite malo kuvane konoplje . Svaki ovakav izlazak na vodu i bez pecanja pricinjava zadovoljstvo jer ste ucinili puno za sebe i prirodu. Cuvajte vodu i budite posteni ribolovci. Neka vam je srecan pocetak sezone......Bistro !

P. S. Ovo gore, o pripremi mesta vazi za pocetnike, stariji majstori znaju vise od mene pa neka napisu i oni koju.....Ziveli !

Poslednja izmena od moderatora:
Svi koji imate " svoje mesto " polako pocinjite sa pripremom. Pocnite sa laganom prehranom gde cekate belu....a mozda i nesto vece .Ne lomite okolne " zakacaljke " grane vec ih testerom gde se grana racva pretestrisite ( tako necete ostetiti drvo ) Ponesite par plasticnih vreca i pokupite zimski odpadke koje je voda nanela.
Za Dunav vazi ....za par dana ocekuje se nagli porast ali posle njega bice ribe. Ne zaboravite da hranite blize obali nego obicno , a dan pred pecanje preskocite....To se radi jedno sedam dana u kontinuitetu U sve sto pravite od hrane ( ako pravite sami ) ubacite malo kuvane konoplje . Svaki ovakav izlazak na vodu i bez pecanja pricinjava zadovoljstvo jer ste ucinili puno za sebe i prirodu. Cuvajte vodu i budite posteni ribolovci. Neka vam je srecan pocetak sezone......Bistro !

P. S. Ovo gore, o pripremi mesta vazi za pocetnike, stariji majstori znaju vise od mene pa neka napisu i oni koju.....Ziveli !

BRAVO!!! Provereno tacno. Nema doobrog ulova bez blagovremene pripreme mesta. Treba hraniti pre vidljivog pocetka aktivnosti ribe! :ok:

sava jasta novi beograd sljunkara.celo proslo leto sam tu pecao,ali ovo nije normalno koliko splavova i kuca su napravili.kuce u recnom koritu to jos niko nije video ispod nasipa sve do mosta skoro.i sad ribolovci nemaju ni prilaz vise nigde.

sava jasta novi beograd sljunkara.celo proslo leto sam tu pecao,ali ovo nije normalno koliko splavova i kuca su napravili.kuce u recnom koritu to jos niko nije video ispod nasipa sve do mosta skoro.i sad ribolovci nemaju ni prilaz vise nigde.

Ako neko ima camac od drugara...ili prosto.... idi do Juge imas puno dobrih ljudi svako ce te prevesti do lida, to je dva minuta. Gde leti postavljaju ponton imas sa desne strane jedan rukavac ( jedva se vidi kada olista ) nije siri od dva metra na ulazu. Tu ti je zavetrina i potpuno si izolovan od ljudi.....Stariji zemunci znaju,Tisina, barske ptice ...ma raj samo treba da ga nadjes .

jasta stariji zemunci,a sta cemo sa bezanincima nama ostali samo kanali.
salu na stranu ostalo je malo mesta za ribolovce na novom beogradu.ja licno nisam za kej varijante i publiku okolo tako da imam par mesta za koja cutim,da ne bi i bez njih ostali.
ovih dana cu ici na sljunkaru ako nadjem mesta malo da opipam teren dubincem,a zabacicu koji put i varalicu da vidim ima li grabljivica.stuka bi trrebalo da radi sad obzirom na mrest a inace sam tu vadio prosle godine sasvim slucajno stuke na dubinku.cekajuci nesto vece sa dna pesevi su se lepili ko ludi i tako vise puta vadeci pesa stuke su se zaletale.tako da sam sa udice skidao stuke sa pesevima u zubima.nisu bili neki bog zna kakvi komadi,uglavnom ispod mere,al ima ih to je bitno.

jasta stariji zemunci,a sta cemo sa bezanincima nama ostali samo kanali.
salu na stranu ostalo je malo mesta za ribolovce na novom beogradu.ja licno nisam za kej varijante i publiku okolo tako da imam par mesta za koja cutim,da ne bi i bez njih ostali.
ovih dana cu ici na sljunkaru ako nadjem mesta malo da opipam teren dubincem,a zabacicu koji put i varalicu da vidim ima li grabljivica.stuka bi trrebalo da radi sad obzirom na mrest a inace sam tu vadio prosle godine sasvim slucajno stuke na dubinku.cekajuci nesto vece sa dna pesevi su se lepili ko ludi i tako vise puta vadeci pesa stuke su se zaletale.tako da sam sa udice skidao stuke sa pesevima u zubima.nisu bili neki bog zna kakvi komadi,uglavnom ispod mere,al ima ih to je bitno.

Definitivno je camac resenje ( znam iz iskustva ) Neki manji i pentica...Bog da te vidi Ovo sto smo sada " pricali " veliki je problem mojih prijatelja sa NBGDa Ako mogu da pomognem javi se slobodno na PP Bistro ! P.S. Kada cesto vadis pesa podigni udicu sa dna za desetak cm. Sto rekose iskusniji " koliko peseva toliko smudjeva ".

u Kucuri polomise babusku.. I baj d vej, ne znam zasto imam osecaj da se kolega od gore, vlasnik jezera, ribnjaka, malo proserava.. Da je to tvoje druze, vracao bi ti sve sto upecas, ne bi te bolelo uvo.. Ovako ti nesto ne verujem, ali ok, neka bude kako ti kazes..

Pa druže nisam mislio da se kao što kažeš proseravam .Ja sam ti 40 god,u Nemačkoj ito jezero imam već skoro 20 god .Od vas tamo iz Srbije bili su dosta ljudi kod mene koji me znaju i koji su pecali na tom jezeru .Ja sam samo iskreno rekao nisam mislio da nikoga vređam.Dolazim svake god. za Srbiju i pecam na Dunavu čak sam i 2 puta izlazio u ZOV i ima ljudi koji me poznaju.

Nesto je slaba poseta s obzirom da je pocela sezona i to uveliko...idem u subotu u Debeljacu,jeste komercijalno mesto ali te bar niko ne dira,bio sam pre dve nedelje i bilo je dobro,krupna babuska i po neki Saran...pricam o jezeru iza kucice gde je dozvoljeno pecanje sve vrste ribe ali se saran jedino placa.*** mozda se to nekom ne svidja ali dok ne krenu reke tamo je ok.Mozda bi neko mogao da isprica gde i sta....ako uopste negde radi sad kad se mresti...

Back