Ima veze s obzirom da si tvrdio da neuspešno promovišem DS.
Ne, izgleda se nisam dobro izrazio. Odlično promovišeš, i molim te, samo nastavi! Meni su mnoge stvari jasnije otkada čitam tvoje postove. Sve je počelo kada sam svojevremeno gledao izvesnog gospodina kako na TV duelu čita svoj govor (sa sve replikama) sa papira - nastavilo se tvojom tekućom promocijom, koja je stvarno dragocena i apsolutno otvara oči kada su u pitanju stavovi (i još važnije, način razgovora) Demokratske Stranke i Borisa Tadića.
Ja bih se vrlo zabrinuo ako bi moje delovanje na ovom forumu bilo po ukusu LDP-ovaca.
Meni sa druge strane prija kada uspem i sa neistomišljenicima da nađem poneko zajedničko mišljenje. Zamisli, to verovatno znači da bih bio loš "stranački vojnik", jel' da? Srećom pa mi nije ambicija da budem bilo čiji vojnik. Rođen sam sa usudom da volim da imam sopstevno mišljenje i sa usudom da čak i poštujem tuđe mišljenje i druge ljude. Ovde na Krstarici, na ovom podforumu koji se bavi politikom ima mnogo ljudi koji se nisu zakopali u stranačke rovove. Ja ću i dalje da nalazim zadovoljstvo u komunikaciji sa njima, a ti slobodno i dalje strahuj da te slučajno ne odobri neko od nas, pripadnika niže rase.
Tadić je više puta priznao da je DS grešila. Na primer afera Bodrum.
E, ovo je odlična tema. Super što je pokrećeš. Dakle, moje pitanje:
zašto niko nije u zatvoru? Lažno predstavljanje, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službene isprave, koliko je meni poznato, predstavljaju
krivična dela. Time što je na televiziji priznao aferu, Boris Tadić je podigao sopstveni rejting, jer pokajanje može imati takav uticaj. Ali to što se nakon toga priča ovako naglo završila, bez neophodnog sudskog epiloga, budi veliku sumnju! Ko zna,
neko bi mogao da pomisli da je sve iskonstruisano! Zamisli samo, neka tamo Neda Arnerić i Bora "Solunac" Novaković dali svoje kartice da ih zloupotrebe; tim protivzakonitim glasovima se donele neke bitne odluke... Nakon toga, isto to krivično delo je iskorišćeno za promociju stranke, a nakon svega toga, stvar se zataškava i niko ne odgovara za ovaj skandal! Zamisli samo to! Kakva mogućnost!
Svaka čast na iznošenju ove teme. Ja verujem da u DS-u jako afirmativno gledaju na to što ponovo stavljaš u fokus ovu jako važnu temu. Ja se ne bih ovoga setio, odlično je što si otvorio ovu temu.
Ako bi ja sada tebi rekao ono što je RebeccaBg rekla meni tj. da postuješ fraze i besmislice samo u cilju branjenja neodbranjivog, ti bi sasvim opravdano meni mogao da prigovoriš da ja nisam konstruktivna osoba s obzirom da nisam argumentovano obajsnio zašto tako mislim o tebi.
Ponoviću, Rebecca te ničim nije uvredila. Evo izvoli pa obrazloži jednu temu: "i Kosovo i Evropa". Ja sam se bio potrudio da stvorim uslove za to. Otvorio sam anketu; čini mi se da sam bio korektan - nisam te imenom nigde "prozivao", trudio sam se da u objektivnom svetlu prenesem tvoj stav - da ne osudim anketu na jedan ili drugi ishod. Onda je došlo dosta ljudi, iznelo svoje argumente, citirali su neke izjave... Čekali smo da neko iz DS-a dođe i obrazloži taj suprotni stav. Neki su glasali za taj stav, ali ga niko nije obrazložio. Niko se pojavio nije! Da li je to argumentovano objašnjavanje? Da li je pitanje možda neodbranjivo? Da li je onda "i Kosovo i Evropa" možda obična fraza? Da li to neko može nazvati besmislicom ako njemu tako deluje, a niko mu nije ni pokušao objasniti?
Nije mi jasno kako si ti to zaključio da ja smatram da birači DS-a nemaju pravo da glasaju za druge stranke?
Ne, ja to apsolutno nisam rekao. Ja sam rekao da ne treba praviti generalizacije na osnovu rekla-kazala priča i na osnovu toga što nešto tebi "može delovati logično". Imaš pravo da ti svakakve stvari deluju logično, ali se onda te stvari prezentuju rečima: "ja mislim" ili "meni se čini". U suprotnom te izjave se daju nazvati frazama.