Režim ili vlada

SPC ovakva kakva je danas pocela je da dobija na uticaju i podrsci naroda odmah nakon kraha SFRJ. Za vreme komunizma mnogi su zamenili krst petokrakom (osim po selima),a ti isti su 1991. opet izvadili krst i zloupotrebili ga.

Retorika SPC se ne menja do danas. A treba je menjati,reformisati. Ideje koje danas zastupa vise su plod politikanstva nego stvarnih realnih pitanja. Problem je sto crkva hoce da bude mirodjija u svim sferama svetovne vlasti. Iako sam vernik,meni to kao gradjaninu mnogo smeta.

Politicari treba da vode politiku, a popovi da se bave spasenjem duse.

Kada se to zameni - zlo! ;)

Zato sto su na vlasti samo oni koji pricaju ...bla,bla,.. umesto da smo vas na vreme istrebili sa lica zemlje ,dosli smo u situaciju da nas g...i ko hoce!

pa pukasali ste i... ali nije to tema.
ponekad mislim da neki vise mrze tu [svoju] vlast nego nas ili nekog drugog iz komsiluka. a to meni bas ne izgleda normalno. mada kad bolje razmislim mozda to i nije lose

citam neku temu danas. i malo sam se zamislio, i upitao: da li igde postoji neka zemlja da jedan deo gradjana mrzi svoje legalno izabrane politicare kao sto je srbija. ako izuzmemo neke novokomponovane drzave koje imaju nekoliko naroda u svom sastavu, i koji se ne podnose, cisto sumnjam da cete naci neku drzavu u kojoj jedan deo naroda poseduje toliko mrznje prema svojim politicarima kao sto je to slucaj u srbiji. neko ce reci da je i to demokratsko iskazivanja misljenja, ali ja u tome samo vidim cistu mrznju prema tim politicarima, da naglasim, koji su legalno izabrani na slobodnim i koliko toliko demekratskim izboirma. pitam se zasto je to tako? ja verujem da svaka drzava ima opoziciju koja se "bori" protiv vlasti, da bi ona dosla na vlast, ali raditi protiv interesa svoje zemlje, zarad nekih politicki poena, to se retko vidja. mozda gresim, ali ako se samo pogledaju postovi i teme na krsti, sumnjam da ce me neko demantovati
i pade mi na pamet ona stara, prilagodjena od mene, "pored takvih gradjana srbiji nije potreban neprijatelj"

Adame,koliko procenata na Kosovu ljudi vole vase ,,legitimno,,izabranu Vladu,,
Mi bar ovde smemo javno da pisemo i iskazemo svoje misljenje ,ali tamo ....ne!!!:think::think:

Adame,koliko procenata na Kosovu ljudi vole vase ,,legitimno,,izabranu Vladu,,
Mi bar ovde smemo javno da pisemo i iskazemo svoje misljenje ,ali tamo ....ne!!!:think::think:

gresis, i ovde se kritikuje, ponekad zavirim u neki nas forumu.ali kao sto rekoh vise puta, tolika mrznja prema svojoj vladije zabrinjavajuca. ili ti mislis da nije tako.
i samoda dodam, iskazivati svoje misljenje ili neslaganje je sasvim OK. ali ja ne mislim da je ovo "iskazivanje misljenja" vez mrznje.

Svakodnevno sam u kontaktu sa pulsom naroda (a ko nije),pa mogu o tome dosta da napisem.

Samo da dodam jednu stvar da su ljudi u mom gradu toliko nisko pali,i to do te granice da kada je ubijen Djindjic,da su se radovali i skakali od srece i govorili ''da je djubre to zasluzilo'' (???). Ademe,stvar je u tome jer se sadasnji na vlasti medju neobrazovanim svetom u Srbiji smatraju izdajnicima i kolaboracionistima. I zato kao takvi po tom istom narodu oni vaze za okupatore izasluzuju svu mrznju ovog sveta. A pitaj ih sta ih to obelezava okupatorima,odmah krene prica o belosvetskim zaverama protiv Srbije i Srba... A zasto je to tako,pa ja mislim da je velika izolacija tokom 90tih i nametanje osecaja odbacenosti naroda imalo presudnu ulogu u tome. Naravno i uticaj neobrazovanosti i neiskustva medju ljudima je nezanemarljiv.

Kad dodjes ovde na forum i vidis sav ovaj haos od tema,tacno mozes da vidis da ne znamo gde pre bijemo glavom.

Poslednja izmena:
gresis, i ovde se kritikuje, ponekad zavirim u neki nas forumu.ali kao sto rekoh vise puta, tolika mrznja prema svojoj vladije zabrinjavajuca. ili ti mislis da nije tako.
i samoda dodam, iskazivati svoje misljenje ili neslaganje je sasvim OK. ali ja ne mislim da je ovo "iskazivanje misljenja" vez mrznje.

Ma mislim da je bilo dosta obmane i lazi.
Kao i onaj film,,SEX,LAZI I VIDEO TRAKE,,
Mladost mi prodje u ratu,inflacijama,starhovanju,jurnjavi za kamionom sa mlekom,guzve za hleb.........i tako do sutra.
Dosta mi je vise svega,srednja generacija umire,nestaje,zasto.
Zato sto su u vecitoj brigi kako sutra preziveti,nema smisla vise.:confused::neutral::evil:

Svakodnevno sam u kontaktu sa pulsom naroda (a ko nije),pa mogu o tome dosta da napisem.

Samo da dodam jednu stvar da su ljudi u mom gradu toliko nisko pali,i to do te granice da kada je ubijen Djindjic,da su se radovali i skakali od srece i govorili ''da je djubre to zasluzilo'' (???). Ademe,stvar je u tome jer se sadasnji na vlasti medju neobrazovanim svetom u Srbiji smatraju izdajnicima i kolaboracionistima. I zato kao takvi po tom istom narodu oni vaze za okupatore izasluzuju svu mrznju ovog sveta. A pitaj ih sta ih to obelezava okupatorima,odmah krene prica o belosvetskim zaverama protiv Srbije i Srba... A zasto je to tako,pa ja mislim da je velika izolacija tokom 90tih i nametanje osecaja odbacenosti naroda imalo presudnu ulogu u tome. Naravno i uticaj neobrazovanosti i neiskustva medju ljudima je nezanemarljiv.

Kad dodjes ovde na forum i vidis sav ovaj haos od tema,tacno mozes da vidis da ne znamo gde pre bijemo glavom.

obicno se prepucavamo oko nekih relativno nebitnih tema. i kada sam ocekivao ovde neke od patriota da "obrazloze" svoje vidjenje situacije, ono je izostalo.
ps.inace dobar post i mislim da je prilicno tacan...na zalost

Back