MajorTom
Domaćin
- Poruka
- 4.737
Pa sto ga pustise niz vodu 1946Sad si u fazonu "mi glupe Bošnje"... Pa majku mu 2024. se slavi Draža, au Niksonovo vreme državnu posetu predstavljaš kao davanje za prava tebi, komunistima i Titu za vašu ulogu u 2.s.r. Daj da se ne kreveljimo i izogravamo debile, kad se uvudi da pričamo gluposti.
Uzgred, Nikson:
![]()
PISMO DRAŽE MIHAILOVIĆA OD 15. APRILA 1945. ALOJZIJU STEPINCU, NADBISKUPU ZAGREBAČKOM, O POTREBI AKTIVNE SARADNJE U BORBI PROTIV NARODNOOSLOBODILACKOG POKRETA1Vrhovna Komanda, 15 aprila 1945.Preuzvišenosti,Preplavivši Srbiju i druge srpske pokrajine, komunistički val od nekoga vremena zapljuskuje i one pokrajine, kojenastanjuje hrvatski narod. On se sve više širi i, naročitoposlednjih dana, preti da preplavi i te krajeve, onako istokako je to bio slučaj u minuloj godini sa srpskim krajevima.Prilikom prve audijencije, kojom ste donosiocu ovoga pismaučinili čast, imao je on prilike da obavesti Vašu Preuzvišenost o svima nevoljama i patnjama, što ih je komunizam prouzrokovao srpskome narodu u toku nekoliko minulih meseci.Osećajući u ovim časovima potrebu da, pored ostalih, iVašoj Preuzvišenosti, kao duhovnome vođi hrvatskoga naroda skrenem pažnju na sve strahote eventualnog komunističkog osvajanja hrvatskoga prostora, meni je čast da u prilogu dostavim Vašoj Preuzvišenosti jedan memoar u komesu izložena moja gledišta na sadašnji vojni i politički položaj.Donosilac ovoga pisma biče Vašoj Ekselenciji na raspoloženjuza eventualna dalja obaveštenja.Bez obzira na sve one momente i okolnosti, koji su na”-ili koji bi nas mogli deliti, ja smatram za svoju dužnost, dazamolim i Vašu Preuzvišenost, da uloži sav svoj uticaj i svesvoje napore u cilju aktiviranja svih nacionalnih snaga hrvatskoga naroda u borbi protivu boljševizma. Upućujući Vamovu molbu, ja želim da verujem, da će Vaša Preuzvišenost,idući stopama svojih velikih prethodnika, odgovoriti svimonim istorijskim dužnostima i zadatcima, koji se pred VašuPreuzvišenost postavljaju u današnjim teškim vremenima. Jer,od pravilnoga sh va tanja tih dužnosti i zadataka sa straneVaše Preuzvišenosti zavisiće i mesto, što će ga istorija hrišćanstva, a napose hrvatskoga naroda, Vašoj Preuzvišenostidodeliti;uä. 7 BR. 200 > f u1 Original (pisan na mašini, latiniocom