Interesuju me vaša iskustva sa majstorima kako bi se evt mogao skupiti kvalitetan tim za tu vrstu posla .. Znaci govorimo o farbanju, tapaciranju (interijer komlet exterijer) , hromiranju. Negde od NS do Bgd...
Kvalitetnu ekipu nije problem skupiti, ali je potrebno da ti odgovoriš na nekoliko pitanja.
1. Koliko dugo si u toj tematici zbog poznavanja automobila vrednih za restauraciju?
2. Šta od poslova oko restauracije ti sam znaš odraditi?
3. Koji poslovi bi se kod tebe odradjivali, a za koje poslove ćeš angažovao dodatne majstore i radionice?
4. Poseduješ li prostor i opremu?
5. Koje bi automobile restaurirao?
6. Gde bi kupovao automobile za restauraciju?
Restauracija automobila se pokreće kao hobi, gde ćeš ti sam ili uz pomoć nekoliko entuzijasta krenuti u sve to. Što više poslova samostalno odradiš, to bolje za tebe. Dugotrajan je proces i traži dosta uloženih sredstava, i pitanje je da li će se uložena sredstva vratiti jer mnoge modele automobila se ne isplati resturirati. Takodje, nedostatak jednog vitalnog dela može ukočiti projekat na duži period, a uložene pare su vezane.
Moraš računati da nabavku kvalitetnijih automobila ćeš odradjivati u bogatijim zemljama, jer kod nas je u domenu naučne fantasike pronaći neki koji je vredan truda.