Restartovanje kompa...?

@Snejks
Nemoj da se ljutis ali Trust od 370W je isto sranje kao i kinesko!
Mislim da mnogo grešiš , ja na isto takvo napajanje vozim Gigabyte S seriju sa MA690 čipsetom (integrisani ati x1200 do 320 MB), sempronom 3000+ 64 na AM2 slot , 1.5 Gb na 667 ddr2 rama , dva optička uređaja (DVDRW + CDRW)i dva hdd-a (sata2 160 GB + ata 20gb)+ flopy + dodatni cooler. Moj komp se ne gasi nedeljama a na Trust-a imam garanciju od dve godine jer sam ga kupovao odvojeno , od firme koja je zastupnik TRUST-a (ustvari sve delove kompa sam kupio odvojeno pa sam prerađivao stari komp).
Garantovano bi nosio bez ikakvih problema ono njegovo , a ti Dupont bi mogao da razmisliš pre nego što napišeš ovakvu izjavu!

Mislim da mnogo grešiš , ja na isto takvo napajanje vozim Gigabyte S seriju sa MA690 čipsetom (integrisani ati x1200 do 320 MB), sempronom 3000+ 64 na AM2 slot , 1.5 Gb na 667 ddr2 rama , dva optička uređaja (DVDRW + CDRW)i dva hdd-a (sata2 160 GB + ata 20gb)+ flopy + dodatni cooler. Moj komp se ne gasi nedeljama a na Trust-a imam garanciju od dve godine jer sam ga kupovao odvojeno , od firme koja je zastupnik TRUST-a (ustvari sve delove kompa sam kupio odvojeno pa sam prerađivao stari komp).
Garantovano bi nosio bez ikakvih problema ono njegovo , a ti Dupont bi mogao da razmisliš pre nego što napišeš ovakvu izjavu!
Nosio bih(mozda),ali P4 je kao sto sigurno bolje znas nego ja veliki potrosac,za razliku od tvog AMD-a.Mozda se ja u to ne razumem najbolje ali o napajanjima nemoj nista da mi pricas,tu se mnogo dobro razumem(postoji razlog koji sada nije vazan).;)
Napajanja koja kostaju 5000-10000 dinara (za razliku od tvog koji kosta 1500) moraju za tu lovu da daju i dobre rezultate.
Pa posalji tvoje vrednosti napajanja(kao sto sam ija poslao) pa da vidimo!

Neznam,imam Codegen napajanje 350w,na njemu je Athlon 3000+,2 x 512 DDR2 Kingstona,2 rezaca,2 SATA harda,m2n-e ploca,3 mrezne karte,tv kartica,Radeon x1300pro.Trebalo bi da se gasi i moj komp? Ja ga ne gasim vec godinu i 3 meseca.Gasim ga samo kad ulazim u Linux i kad stavljam nesto od opreme u njega...Drugu kinez bez problema tera wifi karticu,sky star 2 + motor na satelitskoj,8600,hard i rezac.Kako li se onda samo njemu ne gasi komp?

I dalje mislim da je temeratura proce.To sto obrazlozim sve sto mislim,jeste filozofiranje,al bar malo bude jasnije onom ko cita... Sacekajte coveka pa da se vidi sta je.Mozda se graficka pregreva,iako mi nekako i ne lici na to...

Nosio bih(mozda),ali P4 je kao sto sigurno bolje znas nego ja veliki potrosac,za razliku od tvog AMD-a.Mozda se ja u to ne razumem najbolje ali o napajanjima nemoj nista da mi pricas,tu se mnogo dobro razumem(postoji razlog koji sada nije vazan).;)
Napajanja koja kostaju 5000-10000 dinara (za razliku od tvog koji kosta 1500) moraju za tu lovu da daju i dobre rezultate.
Pa posalji tvoje vrednosti napajanja(kao sto sam ija poslao) pa da vidimo!

Ajde mi reci zashto bi kupovao napajanje od 10.000 dinara kad njegova cela konfiguracija vredi malo vishe od tih 10.000 ??? Nemoj da lupash..... Takvu konfiguraciju treba da tera bilo koje kinesko napajanje od 800 dinara od takozvanih 400 W.... daj bre :lol:
I one napone shto chita EVEREST nemaju veze sa mozgom> +5 V mi je bila 4.46 V i +12 V mi je bila +11.77 na Qtec napajanju od 450 W i istu su mi naponi i na Antec TP 650 od 100 € tako da.....

ono napajanje shto je snejks predlozio ce biti dovoljno.....

Ajde mi reci zashto bi kupovao napajanje od 10.000 dinara kad njegova cela konfiguracija vredi malo vishe od tih 10.000 ??? Nemoj da lupash..... Takvu konfiguraciju treba da tera bilo koje kinesko napajanje od 800 dinara od takozvanih 400 W.... daj bre :lol:
I one napone shto chita EVEREST nemaju veze sa mozgom> +5 V mi je bila 4.46 V i +12 V mi je bila +11.77 na Qtec napajanju od 450 W i istu su mi naponi i na Antec TP 650 od 100 € tako da.....

ono napajanje shto je snejks predlozio ce biti dovoljno.....
Kao sto rekoh o napajanjima nemoj nista da mi pricas.Tu si za mene mala beba:p
Qtec je isto s....e kao i kinesko.

Posto ste se svi slozili da mi je napajanje krsh...kupicu Chieftec GPS-450AA-101A [nadam se do ponedeljka]...to bi trebalo da bude taman napajanje za moj komp?
...ok...kupicu i bar 1 ventilator...zavisi koliko mi para ostane...
...kad kupim napajanje, resetovacu i bios...

ja opet nisam nasao temperaturu GRAKA, sta god to bilo...evo fotka...i obratite paznju kako su zamenjene vrednosti temp. izmedju ploce i procesora za dva programa...ociti bug...

temp-1.jpg

Posto ste se svi slozili da mi je napajanje krsh...kupicu Chieftec GPS-450AA-101A [nadam se do ponedeljka]...to bi trebalo da bude taman napajanje za moj komp?
...ok...kupicu i bar 1 ventilator...zavisi koliko mi para ostane...
...kad kupim napajanje, resetovacu i bios...

ja opet nisam nasao temperaturu GRAKA, sta god to bilo...evo fotka...i obratite paznju kako su zamenjene vrednosti temp. izmedju ploce i procesora za dva programa...ociti bug...

temp-1.jpg
Fotku ne vidimo ali nema veze!Chieftec jede malu decu videces!A sto se tice BIOSA-ne moras da ga updatujes ako ti radi sa novim napajanjem bez problema.
Znas onu staru:Never touch a running System !

Evo jedan GLAS RAZUMA koji je možda 100%u pravu.

offtopic.
Što se tiče Duponta ja sam odavno odustao da mu bilo šta objašnjavam.
E sad ste sneli jaje:-P:-P:-P
Pa sta je covek instalirao Windows koji radi samo sat vremena pa se restartuje?
Ili mozda drivere sa alarmom na sat vremena:-P
@Klothius-pogledaj prvi post to je Radeon 9200 Graka!
@spinx-i ja mislim da nema sensor za merenje Temper.

Ajde kada si već navalio evo za šta Firma TRUST garantuje da ima PSU 370W -5110-
+3.3V - 22A
+5V - 32A
na ove dve stavke garantuje 170W
+12V - 16A - 192W
-12V - 0.8A - 9.6W
-5VSB - 2.5A - 12.5W
ukupno nešto malo više od 370W

Dupont dali si zadovoljan?

Back