Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 34.444
Meni se tamo vrti u glavi. Kako si dosao do odgovora?
Zlato je u drugoj kutiji tumaci doslovno, znaci kutija br. 2.
Nakon toga se sve poslozi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni se tamo vrti u glavi. Kako si dosao do odgovora?
Ali onda imas dve istinite izjaveZlato je u drugoj kutiji tumaci doslovno, znaci kutija br. 2.
U pravu si.Ali onda imas dve istinite izjave
U pravu si.
Kako si onda rjesila?
Решите ову логичку загонетку
Pogledajte prilog 1192778
Погледајте још логичких задатака
https://forum.krstarica.com/tags/logicki-zadaci/
ovo je lagano...rešenje je kvadrat odnosno 4.Решите ову логичку загонетку
jesi li sigurna?
Ништа испод 30°!jesi li sigurna?
Jel manje od deset?

4Решите ову логичку загонетку
Meni i nije licio na logicki,nego na matematicki zadatak.Pogledajte prilog 1193056
Занимљиво је како много хаоса направи сасвим мало искакање из уобичајеног „паковања” школског задачића који смо сви (или бар велика већина нас) лако рјешавали у основној школи... Само се мало „испреплету” једначине, умјесто уобичајених х,у у задатак унесу сличице и... ето белаја.
Ово није никаква логичка загонетка него најобичнији системи 2 једначине са 2 непознате – први и трећи ред су један систем (непознате су круг КР и трокут ТР), а други и четврти ред други систем (непознате су звијезда ЗВ и квадрат КВ).
Дакле, онако „суво школски”:
1. КР+ТР=8
3. КР-ТР=4
Очито је ово најлакше збројити јер се +ТР и -ТР поништавају па добијемо 2КР=12, односно КР=6, а онда је ТР=2.
2. ЗВ-КВ=КВ
4. КВ+ЗВ=12
Овдје је из 2. очито да је ЗВ=2КВ па кад то уврстимо у 4. добијемо КВ+2КВ=12, 3КВ=12, КВ=4, а онда је ЗВ=8.
ТР+КР-ЗВ+КВ = 2+6-8+4 = 4
„Бистрија” дјеца ће угледати да је почетно ТР+КР већ дато у 1. (КР+ТР=8) па тај систем неће ни рјешавати јер се нигдје не тражи вриједност сваког лика тј. сличице појединачно.
Овакви примјери су одлични јер јасно разграничавају дјецу која су усвојила елементрано знање из овог подручја математике и МИСЛЕ док гледају задатак од оне дјеце која су математику покушавала „бубати” рјешавањем слиних сличних задатака и чим нешто искочи из уобичајеног вањског обличја (иначе суштински потпуно неважног), запетљају се не знајући шта би с тим...
u suštini jeste matematičkiMeni i nije licio na logicki,nego na matematicki zadatak.
Mi smo ucili sustinu jednacina,slova ili u ovom slucaju slicice, su bili nebitni.
Zasto minus?
Ne moze biti 8-12.Brzinska logika...
Možda i krivo.
8-12=-4
umislio si zagradu tamo gde ne postojiBrzinska logika...
Možda i krivo.
8-12=-4
Zato sam i napisao brzinska logika, koja je možda pogrešna.umislio si zagradu tamo gde ne postoji