Moje ime je Đurđija.
Poznat
- Poruka
- 7.293
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako nema zagrada ides po redu, ravnopravne suU zavisnosti koja se racunska operacija radi prvo, s obzirom da si sabiranje I oduzimanje ravnopravne....ima vise resenja.
Ovo nije matematicko resenje.

Jeste trebalo je proracunati tacno koliko treba u vis pa luk pa jacina udarcaOvo nije matematicko resenje.![]()
To nije deo zadatka sa teme!Jeste trebalo je proracunati tacno koliko treba u vis pa luk pa jacina udarca

Kako nije? Racunaj da si dobio batine. Ribom.Ovo nije matematicko resenje.![]()
Otkud znaš...To nije deo zadatka sa teme!![]()
Meni lici na pecurku.Kako nije? Racunaj da si dobio batine. Ribom.
Meni svejedno. Ja vec dobio po glavi. I to ribom, eeeej!

Brate, kako te ne mrzi...Pogledajte prilog 1193056
Занимљиво је како много хаоса направи сасвим мало искакање из уобичајеног „паковања” школског задачића који смо сви (или бар велика већина нас) лако рјешавали у основној школи... Само се мало „испреплету” једначине, умјесто уобичајених х,у у задатак унесу сличице и... ето белаја.
Ово није никаква логичка загонетка него најобичнији системи 2 једначине са 2 непознате – први и трећи ред су један систем (непознате су круг КР и трокут ТР), а други и четврти ред други систем (непознате су звијезда ЗВ и квадрат КВ).
Дакле, онако „суво школски”:
1. КР+ТР=8
3. КР-ТР=4
Очито је ово најлакше збројити јер се +ТР и -ТР поништавају па добијемо 2КР=12, односно КР=6, а онда је ТР=2.
2. ЗВ-КВ=КВ
4. КВ+ЗВ=12
Овдје је из 2. очито да је ЗВ=2КВ па кад то уврстимо у 4. добијемо КВ+2КВ=12, 3КВ=12, КВ=4, а онда је ЗВ=8.
ТР+КР-ЗВ+КВ = 2+6-8+4 = 4
„Бистрија” дјеца ће угледати да је почетно ТР+КР већ дато у 1. (КР+ТР=8) па тај систем неће ни рјешавати јер се нигдје не тражи вриједност сваког лика тј. сличице појединачно.
Овакви примјери су одлични јер јасно разграничавају дјецу која су усвојила елементрано знање из овог подручја математике и МИСЛЕ док гледају задатак од оне дјеце која су математику покушавала „бубати” рјешавањем слиних сличних задатака и чим нешто искочи из уобичајеног вањског обличја (иначе суштински потпуно неважног), запетљају се не знајући шта би с тим...
Сестро слатка, најео се и сјео под климу, само ми још прсти мрдају...Brate, kako te ne mrzi...

kuracdvadeset
Meni se tamo vrti u glavi. Kako si dosao do odgovora?Za razliku od onih kutija sa zlatom, ovdje mi se vrti u glavi.
Gde su kutijeMeni se tamo vrti u glavi. Kako si dosao do odgovora?
U novim temamaGde su kutije
Nasla, resila...U novim temama![]()