Rešio sam da se ženim!

‚‚..rešio sam da se ženim, sebi život da promenim..‚‚:p

Ajde sad da mi kažete da li se čovek mora promeniti kada uđe u brak?

Ja bih se jako razočarala kada bi se moj X budući muž, promenio kada se udam za njega, jer bi mi to bilo kao da sam se udala za potpuno nepoznatu osobu:sad2:...i da me je lagao sve vreme...:(

naravno da mora
samo to nisu te sustinske karakterne promene na koje ti mislis

Ja bih se jako razočarala kada bi se moj X budući muž, promenio kada se udam za njega, jer bi mi to bilo kao da sam se udala za potpuno nepoznatu osobu:sad2:...i da me je lagao sve vreme...:(

Promeniti sebi život i promeniti sebe nije isto. :rtfm:

Normalno je da se život menja ulaskom u brak ili zajedničkim životom. Menjanje sebe je dugotrajan proces i ne dešava se preko noći.

Čovek mora bar malo da se promeni kad je u ozbiljnoj vezi ili braku, u smislu kompromisa koje prave obe strane. Naravno, sve u granicima normale i bez gubljenja sebe.

Sad, da se neko ko je do juče bio uredan promeni i počne da ostavlja smrdljive čarape po kući jer je oženjen i to treba žena da sklanja za njim, to ne bih trpela. Glup primer, ali mi je prvi paona pamet, ako se misli na takve promene.

naravno da cu se promeniti, ako se ikad budem ozenio... imacu jednu novu vrstu odgovornosti prema svojoj novoj porodici... sad, dok sam sam, sve je drugacije... mogu, na primer, da odem u kafanu i sve pare da dam muzikantima, ako mi se 'oce... da celu platu stavim na barselonu protiv reala... da odem u bilo kom trenutku gde god mi se ide... da izadjem i da se ne vracam po 5 dana... bilo bi jako ruzno ako bi' to uradio kad sam u braku.. i, uopste, ako bi' nastavio sa ovim nacinom zivota, siguran sam da to njoj ne bi prijalo... verujem da bi i ona ocekivala malo vise odgovornosti od mene... sto je normalno... ja bi' se bas zabrinuo da se ta neka koju ozenim ne promeni kad udje sa mnom u brak, nego da nastavi da zivi zivot koji je zivela dok je bila devojka... to su, meni se iz ovog ugla cini, potpuno novi elementi... potpuno drugaciji zivot... i ne gubi se nista tom promenom, naprotiv... gube, valjda, oni koji nisu spremni i zalete se, bez obzira na to koliko godina imaju...

Ja ću se sigurno promeniti kad se oženim.
Sad sam sva kao fina i pravim kolače i razna jela i pravim se kulturna i vaspitana, dobra i naivna, čista i pedantna.
A čim papir bude potpisan počinjem da gledam tenis zavaljena u fotelji, sa nogama na stolu i flajkom jelena u rukama.
A deca?
Pa dok muž bude kuvao i spremao i prao i peglao, ajde dobro, daću sve od sebe, pomoći im oko domaćeg, poigrati se sa njima i biti najkul roditelj ikad :D

Slazem se :)

Covek se ne mora promeniti kad udje brak, zasto bi?! Naravno, svako od nas se u necemu usavrsi vremenom, steknemo razna iskustva, bla, bla, bla, bio u barku ili ne, nastavices da radis na sebi i tome sl. Smatram da je brak samo krunisanje jedne velike ljubavi, a vencanje nacin da celom svetu objave svoje zavete, to je taaako romanticno, ali pojam svadba u nasem znacenju te reci mi se nimalo ne dopada, nije romanticno, vec vasarski.

Nego, da se vratim na temu-razocarala bih se kada bi sve ono u sta sam se zaljubila (ukljucujuci i one slatke mane) nestalo... Brak nije reset za profil vencanih, vec jedan divan korak dalje u njihovoj vezi...

Back