Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.978
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa ako baš želiš, mogu razložiti načinBas me interesuje kako je resenje 29.
Interesuje me treci red. Ako je drvo sa zvezdom 7 bez zvezde je 6.....6+2x2x6=30pa ako baš želiš, mogu razložiti način
ali ako usporiš, dobro pogledaš sliku, videćeš i sam
bez zvezde je 5... (7-2)Interesuje me treci red. Ako je drvo sa zvezdom 7 bez zvezde je 6.....6+2x2x6=30
Mada mislim da je racunski koncept pogresan ali mozgalica je zezalica.
Ako je sa zvezdom 7, bez zvezde je onda 5...pa bi zadnji red bio 5+22*6 . To je onda 137 ?Interesuje me treci red. Ako je drvo sa zvezdom 7 bez zvezde je 6.....6+2x2x6=30
Mada mislim da je racunski koncept pogresan ali mozgalica je zezalica.
Ne, u slikovnim zadacima se samo računa zbir kada ih ima više na gomiliPretpostavljam da one dve zvezdice predstavljaju broj 22, a ne broj 4 kako svi pretpostavljaju....Dakle, resenje je 139
rešenje je 29
Naravno .rešenje je 29
možeš li napisati kako si došla do tih 17?
hvalaNaravno .
21: 3 je 7 . Jela je 7 . Lopta je 6 ( 19-7 jednako 12. 12/2 je 6 , a zvezda je tom logikom 2 . Računala sam dve zvezde kao zbir 2+2 .
Vidim sad . Ustala sam u 6hvala
nego,
u zadnjem redu jelka je bez zvezde i umesto plusa je znak množenja
to ti je promaklo
То су логичке вежбе за деци... Матори имају паметнија посла од једначина са три непознате...Pogledajte prilog 1596727
Reši ovo na brzinu ako si pametan
Зашто је други плус у посљедњем реду у курзиву?
Reši ovo na brzinu ako si pametan
ok, hvala... mislio sam da dve slicice znace i dve cifre koje cine jedan broj...Ne, u slikovnim zadacima se samo računa zbir kada ih ima više na gomili
ne postoji te matematičke radnje (stepen, koren). Ima samo zbir ako su grupisanedrvo stepenovano na zvezdu = 7
lopta + lopta + drvo na zvezdu = 19
lopta = 6
zvezda + 6 + 7 = 15
zvezda = 2
Da se vratimo na prvu liniju:
drvo na zvezdu = 7
dakle drvo na drugi stepen = 7
samo drvo je znaci kvadratni koren iz 7
drvo = ~2,65
Konacno, u poslednjoj liniji je ocigledno iz polozaja zvezde da se radi o zvezdinom korenu zvezde
posto je zvezda = 2, imamo kvadratni koren iz 2, sto je 1,41
Krajnji rezultat bi izgledao:
2,65 + 1,41 x 6 = 11,11
Mislim logicno.
Procitao sam ovo u 4 ujutru. Vrtelo se u mojoj glavi (koja je 95% jos uvek spavala) to da stepenovanje i korenovanje ne postoje kao matematicke radnje. Sa tih 5% svesnosti sam preispitivao celo moje skolsko obrazovanje...ne postoji te matematičke radnje (stepen, koren).