Reši ovo, jabuke, banane, ananas - (teško, ali baš)

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.637
Image1.jpg

Sračunaj vrednost jabuke, banane i ananasa da bude pozitivan ceo broj za svaki.

Poslednja izmena:
Pa jes.
Pustio ja to kroz programčić, kad ono...
jagoda = 4.882.880.161
banana = 1.000.000.001
ananas = 300.000.001
I ono rezultat ispade 4,0000000000 i neka sića iza.
Al šta zna mali kinez šta je 11-ta decimala... :whistling:

A zato ja ne mogu da resim ovo. U pitanju je jagoda a ne jabuka!
Mogao si to i ranije da napomenes.

Ако нисам пропустио угледати неку опасну фору (видим да се свака воћка дијели са збројем оне друге двије, али ништа паметно не извукох из тога), ово не да није за ђачиће и форум, него је озбиљна зајебанција за рачунање.

Сенс, баци ти поглед на резултате па ако су у трилибилијардама, зајеби пос’о. :mrgreen:

Ако нисам пропустио угледати неку опасну фору (видим да се свака воћка дијели са збројем оне друге двије, али ништа паметно не извукох из тога), ово не да није за ђачиће и форум, него је озбиљна зајебанција за рачунање.

Сенс, баци ти поглед на резултате па ако су у трилибилијардама, зајеби пос’о. :mrgreen:
jeste

Браво, мајсторе! Зато је и овима што програмирају искочило нешто приближно, дакле обилато је чак и за „брут форс”. :ok:
Него... деде ти ово стави и на одјељак за програмере, нек се и они мало сексају с нечим што „неће да стане у рачунар”. :mrgreen:

Dobar zadatak za programiranje pogotovo kad se zna da nemaju svi realni brojevi tacnu reprezentaciju.

Nije zadatak za brzo resavanje, odlican izazov. Ubacio sam i u wolfram, dobio svemir :)
Сви ће програмирати и цијелу ноћ ако треба, ал да неко узме оловку у руку, нема шансе. :lol:
Зато и јесте одлично, нек се бар процесор зноји, ионако је мало захладило, добро дође мало додатног гријања. :mrgreen:

Сви ће програмирати и цијелу ноћ ако треба, ал да неко узме оловку у руку, нема шансе. :lol:
Зато и јесте одлично, нек се бар процесор зноји, ионако је мало захладило, добро дође мало додатног гријања. :mrgreen:
za olovku mora da imas neku teoriju kako da pristupis resenju.

za olovku mora da imas neku teoriju kako da pristupis resenju.
Знам, то и јесте ноћна мора (скоро) сваког програмера, ако не може да се нађе готов или бар сличан код на нету, ето белаја! :mrgreen:

Back