Reši koren procenta

Па ајде, постави то као нпр. коријен од 81рј (постотних јединица). :lol:
Isto, pomoću metode ‘Šredingerova mačka’ se čak dobijaju i dva rešenja. :D

Ozbiljno:
Rešenje sa jedinicom koren od procenta je upravo 90%: (% možemo da shvatimo i kao operator množenja sa 1/100):

9Sqrt(%) = 9* (Sqrt(1/100)) = 9*(1/10)=90%;

Isto, pomoću metode ‘Šredingerova mačka’ se čak dobijaju i dva rešenja. :D

Ozbiljno:
Rešenje sa jedinicom koren od procenta je upravo 90%: (% možemo da shvatimo i kao operator množenja sa 1/100):

9Sqrt(%) = 9* (Sqrt(1/100)) = 9*(1/10)=90%;
Ако си 100% у праву за 90%, колико си заправо у праву? :rotf:

a) se čini preočito, c) i d) se čak i meni najvećem tudumu za matematiku nekako ne uklapa, znači b) 90%.
AC902364-7FA2-4F2F-8A4C-03FF33E0DA2F.jpeg

A pazi učenike kako prate, sve im uši uspravljene.

🤣

Iako, osnove matematike savladao sam super, ali onda je u petom osnovne puklo.
Razlomke još nekako, ali bilo je još nešto uz njih.
Učiteljica, bože sačuvaj, neka nadrndana, mlada živčenjakuša.
Zbog nje sam zamrzio matematiku i mrzio sam sve buduće profesore matematike, neke jačim, neke slabijim intenzitetom, osim jednog koji je prepoznao da blage veze nemam i jednostavno odlučio da nisam za to i da ću kod njega ma što god bude imati dva i nek se gonim.
Ove druge sam redovito zamišljao kako na putu ginu u prometnoj, ali dobro, ja bi uvijek maštao o smrti profesora, tj. profesorica matematike (80% ih je bilo žena), ali jedan kolega s faksa iz Zagreba, gimnazijalac, maštao je o tome kako se profesori iz tri, ili čak četiri predmeta zajedno voze na posao, pa auto završi skršen zato što ga je zakucao tramvaj.

81% je 81/100 a to je kad se izvuce koren 9/10 a to je 0.9
rezultat je 0.9

a sad sto su u odgovoru mnozili sa 100 i pretvorili u 90% je glupost postavljanja gloopog zadatka.
Да су 9/10 множили са 100 добили би промиле (900‰), ал ај сад, нула тамо, нула ’вамо, да не цјепидлачимо... :mrgreen:

Back