Reši koren procenta

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.506
1726335710358.png

Kolko je ovo?

Morao sam nešto lako, da se narodu provetri mozak od onog trougla
Ја још чекам да ми тамо нацртају тај други, већи квадрат... па никако да га дочекам. :lol:
Успут, набо си одличан задатак, оно јес да је било случајно, ал нема везе, одлично је одлично и кад је случајно. Заправо, још је одличније. ;)

ajd još jednom promisli dobro.
Ne moram.

Naročito onaj deo gde si izbacio procente u računici
A gde to?
Da pokušam malo opširnije:
Procenti predstavljaju deo nekog broja, zato je 81% isto sto i 0.81.
A kao što svi znamo iz škole, kvadratni koren iz 0.81 je 0,9.
Znači, 90%.

Ako si ti učio drugačije, molio bih te da me prosvetliš... :mazi:

Dobro je, nešto sam pogrešno video u odgovorima
Ијаооооо... који си ти махер... Сад си ишчачкао и нешто занимљиво на теми. Исциједио си суву дреновину. :ok:
Наиме, ако „проценти представљају дио цијелог броја”, ево одмах занимљивог питања: Који дио цијелог броја 100 представља његових 150%? :mrgreen:

81 procenat, ali procenat čega?

Šaljiv odgovor je a),
mada bi trebalo da se stavi sqrt (%), tj da taj procenat bude nekakva ‘merna jedinica’, msm kakav zadatak takav odgovor.
Мене буни нешто друго... Видим да је под коријеном: 81° / нека мала нула. Е сад... 81° кроз обичну нулу оде у бесконачност, али кроз малу нулицу... Можда нека мала бесконачност? :mrgreen:

Мене буни нешто друго... Видим да је под коријеном: 81° / нека мала нула. Е сад... 81° кроз обичну нулу оде у бесконачност, али кроз малу нулицу... Можда нека мала бесконачност? :mrgreen:
Zahebavam, uzeo sam da % bude nekakva merna jedinica, mada bi rezultat tada trebao da bude izražen u jedinici kvadratni koren od procenta. :D

Tačan odgovor bi bio Sqrt(81/100)=Sqrt(81)/Sqrt(100)=9/10 što je 90%.

Zahebavam, uzeo sam da % bude nekakva merna jedinica, mada bi rezultat tada trebao da bude izražen u jedinici kvadratni koren od procenta. :D

Tačan odgovor bi bio Sqrt(81/100)=Sqrt(81)/Sqrt(100)=9/10 što je 90%.
Ако Шредингер има своју мачку, што ти не би могао имати свој постотак његове мачке? :lol:

Back