[REŠENO] problem sa php mailom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rough Collie

Primećen član
Poruka
915
Kod:
<?php

$ime = $_REQUEST['ime'] ;
    $email = $_REQUEST['email'] ;
    $subject = $_REQUEST['subject'] ;
    $message = $_REQUEST['poruka'] ;

mail("peraperic@gmail.com", "Од: $ime", "Контакт имејл: $email", "Тема: $subject", $message);

echo "Хвала што сте користили контакт форму.";
?>

HTML:
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<form action='xyz.php' method='post'>
  Име и презиме: <input type='text' name='ime'><br>
  Ваш имејл: <input type='text' name='email'><br>
  Тема: <input type='text' name='subject'><br>
  Порука:<br>
  <textarea name='poruka' rows='15' cols='40'>
  </textarea><br><br>
  <input type='submit' value='Пошаљи'>
  </form>
</body>
</html>

kao sto mozete da vidite i php skripta i html su najprostiji moguci.

problem je u sledecem. mejl biva poslat i on stize na zeljenu email adresu. stize i od koga je poruka i koji je kontakt email posiljaoca i tema poruke ali ne stize tekst poruke. u cemu je problem?

nece probao sam. evo kako izgleda mejl kada dodje. ovo kriptovano ispred pozz treba da je Tema, a kriptovano pre ovog emaila zapitanjesaneta@gmail.com treba da je Vas kontakt email.

zakrstaricu.jpg

kao sto moze da se vidi on subject (tj temu) i kontakt email umesto u zaglavlje email poruke stavlja u prostor za tekst poruke. a teksta nema.

probaj ovaj kod:
Kod:
<?php
if($_POST['submit'])
{
	$name 	 = 	$_POST['name'];
	$email   = 	$_POST['email'];
	$message = 	$_POST['message'];

$to = $email;
	$subject = "Naslov poruke";
	$headers = "From:" . $name;
	mail($to,$subject,$message,$headers);
}
?>

<html>
<head></head>
<body>

<form action="form.php" method="POST">
Ime: <input type="text" name="name" /><br />
Email: <input type="text" name="email" /><br />
Poruka: <br /><textarea name="message"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="SEND" />
</form>

</body>
</html>

probaj ovaj kod:
Kod:
<?php
if($_POST['submit'])
{
	$name 	 = 	$_POST['name'];
	$email   = 	$_POST['email'];
	$message = 	$_POST['message'];

$to = $email;
	$subject = "Naslov poruke";
	$headers = "From:" . $name;
	mail($to,$subject,$message,$headers);
}
?>

<html>
<head></head>
<body>

<form action="form.php" method="POST">
Ime: <input type="text" name="name" /><br />
Email: <input type="text" name="email" /><br />
Poruka: <br /><textarea name="message"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="SEND" />
</form>

</body>
</html>

probao sam sa $_POST odmah. sve isto.

Pa je l' ti izbacuje neki error, nesto?

Probaj samo da ispises varijablu $message, da vidimo da li uopste uzima iz textarea ista?

mail stavi u komentar, i umesto toga napisi samo echo $message;

posle probaj da napises ovako rucno u mail
mail("mail@provider.com","naslov","telo" );

da probacu da lepo preslozim sve. inace sve sto mogu da iznasem kao info izneo sam. i sliku mejla sam postavio. problem je izgleda cest, mnogo ljudi postavlja isto pitanje. nekima ne dolazi tekst poruke, drugima par dolazi tekst poruke ali neki drugi podatak ne.

mozda ti je problem u konfiguracijskom fajlu php.ini

evo dokle sam stigao. uspeo sam da podesim da stize mejl. podaci koji se displejuju pri dolasku mejla su: email onog koji salje (kontakt email), tema poruke i tekst poruke. ali nema imena posiljaoca. ako prepravim kod tako da se u zaglavlju email poruke posle kontakt emaila odma pojavi i ime posiljaoca onda jedna od stavki automatski prelazi u polje za tekst. tako da, sve u svemu, napravio sam neki pomak, sad dobijam poruku sa tekstom ali treba da nekako uglavim i ime posiljaoca.

a sto se tice tog php.ini fajla koji si spomenuo , koliko sam uspeo da nadjem na netu, vrlo je moguce da problem moze da se resi uz pomoc toga. medjutim, ja znam jako malo php i ne znam ni gde je taj php.ini fajl a jos manje sta se moze sa njim. moguce da je prosto, ali za sada prosto ne znam.

evo dokle sam stigao. uspeo sam da podesim da stize mejl. podaci koji se displejuju pri dolasku mejla su: email onog koji salje (kontakt email), tema poruke i tekst poruke. ali nema imena posiljaoca. ako prepravim kod tako da se u zaglavlju email poruke posle kontakt emaila odma pojavi i ime posiljaoca onda jedna od stavki automatski prelazi u polje za tekst. tako da, sve u svemu, napravio sam neki pomak, sad dobijam poruku sa tekstom ali treba da nekako uglavim i ime posiljaoca.

a sto se tice tog php.ini fajla koji si spomenuo , koliko sam uspeo da nadjem na netu, vrlo je moguce da problem moze da se resi uz pomoc toga. medjutim, ja znam jako malo php i ne znam ni gde je taj php.ini fajl a jos manje sta se moze sa njim. moguce da je prosto, ali za sada prosto ne znam.

Pa stavi ovako nesto za poruku:
$message = "<b>".$name.</b>."<br/><hr/>".$_POST['message'];

Sto se tice php.ini fajla, to ti je konfiguracijski fajl za php.
Ako ti salje poruku, nemas problem sa php.ini fajlom...

Pa stavi ovako nesto za poruku:
$message = "<b>".$name.</b>."<br/><hr/>".$_POST['message'];

Sto se tice php.ini fajla, to ti je konfiguracijski fajl za php.
Ako ti salje poruku, nemas problem sa php.ini fajlom...

email.JPG
code.JPG

evo kako izgleda mejl kad dodje. znaci svi podaci su tu sem imena posiljaoca. ako ubacim bilo kako i promenljivu $name onda obicno promenljiva $headers predje u polje za tekst poruke.

dakle sad me zanima kako da u zaglavlje mejl poruke ubacim stavku za ime posiljaoca.

Pogledajte prilog 265512 Pogledajte prilog 265513

evo kako izgleda mejl kad dodje. znaci svi podaci su tu sem imena posiljaoca. ako ubacim bilo kako i promenljivu $name onda obicno promenljiva $headers predje u polje za tekst poruke.

dakle sad me zanima kako da u zaglavlje mejl poruke ubacim stavku za ime posiljaoca.

aha, pa u headers smesti ime samo, a mejl ce sam prepoznati mail provider..
znaci
Kod:
$headers = "From:". $name;

aha, pa u headers smesti ime samo, a mejl ce sam prepoznati mail provider..
znaci
Kod:
$headers = "From:". $name;

to sam odma probao. evo kako izgleda kad je ime posiljaoca npr. pera peric:

mail.jpg
code.jpg

u sustini sad ne postoji problem sa samom php mail formom. ona salje podatke. problem je sada sto email program, u mom slucaju mozilla thunderbird, u nedostatku prostora medju headerima jednu stavku prebacuje u prostor za tekst poruke.

emailx.jpg

ako neko zna kako se dodaju custom headeri u mozilli thunderbird neka objasni u postu. nasao sam neko objasnjenje, probao, ali nikakva promena u smislu dodatnog headera nije se pojavila.

email.jpg

Ako bi neko objasnio kako da, kao u slici iznad, ispred emaila posiljaoca stoji ime posiljaoca (a da se ostatak headera ne ispomera) problem bi bio resen.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back