[REŠENO] problem sa navigacijom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rough Collie

Primećen član
Poruka
915
tek sam poceo sa web dizajnom, imam problem sa navigacijom. pogledao sam na netu ali nisam nasao jasan odgovor, zato cu izloziti problem ovde. verujem da je problem cest, i prost, i da je uobicajen za nekog ko tek pocinje. elem, da izlozim problem.

dakle vezan je za navigaciju. kad se otvori pocetna stranica, kada predjem kursorom preko navigacionih tabova oni nestaju na trenutak, potom se vrate. to se desava najvise na pocetku, kasnije kad se predje vise puta preko stranica sajta gotovo da ga nema. ali problem ostaje, i javlja se i u mozili, i u operi, i u ie, i u kromu.

siguran sam da je problem lak za resavanje, jer mi izgleda kao uobicajen. ako bude bilo potrebe objasnicu jos i detaljnije.

na netu, na raznim strucnim forumima vise ljudi je postavilo slicno pitanje ali niko nije dobio jasan odgovor, niti predlog sta da urade. malo me je to zacudilo. jer mi izgleda kao neki banalan uobicajeni problem.

ocekivao sam vise odgovora, s obzirom na 60 pregleda. e sad, sto se tice vise informacija. mislim sa sam recima objasnio sustinu problema, ali naravno dok se ne vidi... ne mogu da printscreenujem jer se to nestajanja i ponovno pojavljivanje najcesce odvija u delu sekunde, i probo sam da uhvatim printscreenom ali ne moze.

Slazem se sa postom gore. Mozda ti navigacioni meni koristi background image kada predjes misem preko, pa treba par milisekundi da se ucita ta slika. Mozda mozes nekako da je preloudujes, ne znam da li ce standardni Javascript preload pomoci, ili da koristis obicnu boju kao pozadinu umesto slike.

Ako koristis svoju skriptu i koristis sliku kao pozadinu, evo jedne idejice.
Posto imas obican izgled dugmeta, i onaj kada se predje misem preko, mogao bih da spojis te dve slike u jednu, i onda samo da pomeris pozadinu gore ili dole pomocu CSS-a.
Mozda zvuci malo konfuzno kada ovako objasnjavam, ali imas live primer ovde:
http://www.vision.to/css-only-single-image-fast-rollover.php

Ako koristis neciju skriptu...onda tu moze biti malo muke, mada sve se da srediti.

ali ko da ti je to neki preteran problem, mozda mozes da ga sredis tako sto stavis boju navigacijskog diva istu kao boju hover-a

znas kako, kao sto sam i napisao problem se javlja ponajvise prlikom prvog otvaranja stranice. kad se stranice isprebacuju vise puta, onda problema nema. ali bih hteo da znam u cemu je caka. najlakse je da pitam nekog za savet. problem nije drastican al opet to po mojim kriterijumima ne bi smelo tako da ostane. prosto izgleda kao neka mana. dakle, mora da se resi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back