[RESENO]Pomoc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mire^^

Početnik
Poruka
37
Izvinite, nisam znao gde da postavim ovaj post pa sam ga postavio ovde, trazio sam po netu resenje mog problema ali nigde nisam nasao, a moj problem je: Cesto kada upalim kompjuter ucita se windows i sve to pojavi se desktop, ali mi samo zasteka i ne mogu mis nigde da "tjeram" xD niti bilo sta drugo da radim i jedino mi ostane da ga restartujem, kada ga restartujem opet mi se to isto dogodi, i onda moram da ga ugasim da sacekam nekoliko minuta pa da ga upalim i onda nekako radi :\ Isto tako desava mi se kada udjem u Counter Strike, udjem u CS sve normlano i kada udjem na server samo tako zasteka i opet moram restart :\ Izvinjavam se ako sam bio nejasan, ne znam kako drugacije da opisem problem, i ako znate pomozite MOLIM VAS :(

bio si i vise nego jasan,moze biti i softver i hardver,nekim sistemom eliminacije se moze doci do uzroka.
jel to stekanje praceno plavim ekranom ili samo zakoci?
ne verujem da je u pitanju pregrevanje jer pri ukljucivanju ne bi trebalo toliko da dostigne pa i da nema cooler na procesoru,ti reci jel kuciste cisto od prasine,a i napisi koja je konfiguracija u pitanju i operativni sistem.

prvo sto bih probao je provera hard diska na lose sektore (hdd sentinel) u prvom prozoru ces videti odmah stanje,zatim provera temperatura (hwmonitor),ram-a(memtest86+),napajanja(occt),graficku mozes da opteretis sa furmark,mozda neki od neispravnih uredjaja (optika,tv karta) prave problem,a sto se tice operativnog sistema,ili ici sfc /scannow ili reinstall

Desava se nekada da kada ga upalim pojavi se onaj prozor "Welcome" i tu zakoci, ili ucita desktop i sve to i onda jednostavno zakoci.
Kuciste nisam skoro cistio tako da cu ga sutra ocistiti, a sto se tice konfiguracija to je bas low xD komp mi je takodje stariji, Ram : 768 mb, graficka: 256mb, procesor amd 3600+ 2.01 ghz :\ slab je, ali ovo mi se nikada nije desavalo da mi ovako zakoci od jednom pa da nemogu bukvalno nista da mu uradim osim da ga restartujem :\

Uradi Defragmentaciju HD-a Ocisti registre, moguce da je HD prepun starih fajlova koje si obrisao a opet se nalaze na HD skriveni ;)

Bad sektori na HD, ili imas Korumpiran Windows Sistem, i potrebna je reparacija :)

Desava se nekada da kada ga upalim pojavi se onaj prozor "Welcome" i tu zakoci, ili ucita desktop i sve to i onda jednostavno zakoci.
Kuciste nisam skoro cistio tako da cu ga sutra ocistiti, a sto se tice konfiguracija to je bas low xD komp mi je takodje stariji, Ram : 768 mb, graficka: 256mb, procesor amd 3600+ 2.01 ghz :\ slab je, ali ovo mi se nikada nije desavalo da mi ovako zakoci od jednom pa da nemogu bukvalno nista da mu uradim osim da ga restartujem :\

usisivac i usisaj ako se nakupilo na cpu cooleru ,zna da nabije kao sundjer u rebra ,takodje i iz napajanja, i uradi nesto od onog odozgo,barem pokreni hdd sentinel i daj sliku prve kartice

usisivac i usisaj ako se nakupilo na cpu cooleru ,zna da nabije kao sundjer u rebra ,takodje i iz napajanja, i uradi nesto od onog odozgo,barem pokreni hdd sentinel i daj sliku prve kartice

:ok:

- Izvadi svaku karticu i malo ih detaljnije ocisti, a kontaktni deo istrljaj papirom za printer dok ne zasjaji i potom vrati u slot. ( usisaj proreze slotova, čak i onih koje ne koristiš )
- Izvadi svaki konektor i ponovo ga vrati.

I osveži malo drajvere za matičnu i grafićku ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back