[REŠENO] Pomoc oko SSD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BAZUKA

Zainteresovan član
Poruka
462
Nadogradivao sam svoj komp kod kuce ubacio jos rama DDR2 na 8gb, i ubacio SSD OCZ Oktanu 120GB na SATA 2,sve radi ok osjetno je brzi,samo kad ostoji neko vrijeme par sati ili dan nece da boota dode do detekcijen SATA ID 1 i tu stane ,tek poslije nekoliko gasenja i paljenja prode detektovanje SATA portova i digne win.
Dali neko zna problem i kako ga rijesiti.
OS Win 7 64bit
MB Asus P5Q
Procesor Q9550
Ram SKILL 4x2GB kit
Diskovi OCZ Octana S2 120GB
2x WD Black 640GB
Grafika ATI 6770

Ne i to sam probavao nece ni da ga prepozna pa sam vratio na SATA 1,problem nastaje kad je hladan i nece da napravi auto detekciju IDEa,tek poslije nekoliko paljenja ga detektuje...
najzanimljivije je sto je jedno 15 dana radio bez problema kad sam ponovo instalirao win poceo se javljati problem...

Poslednja izmena:
Ne i to sam probavao nece ni da ga prepozna pa sam vratio na SATA 1,problem nastaje kad je hladan i nece da napravi auto detekciju IDEa,tek poslije nekoliko paljenja ga detektuje...
najzanimljivije je sto je jedno 15 dana radio bez problema kad sam ponovo instalirao win poceo se javljati problem...
A da nije problem do SSD-a?

Da li si ga probao u drugom kompu, i da li si probao drugi SSD na tvom kompu?

Jesam ,nasao sam neke teme jos vezano za isti problem,neki tvrde da je SSD prebrz za starije ploce te ga ove ne uspiju prepoznati.
Probavao sam sve ,mjenjati kablove mjesta SATA iskljucivati neke parametre na portovima i dalje na hladno kad dode do autodetekta IDE tu stane jedno vrijeme i kad prode ne preposna SSD a ostale uredaje prepozna i naravno ne digne sistem jer je na SSD...
Ostaje mi jedino da komp drzim na slipu stalno kad ne radim na njemu,sto mi i nije neko rjesenje....

Bazuka vidi da li za tvoj SSD postoji neka novija firmver verzija. Ja sam sredjivao zenin netbuk i zamalo nisam poludio! Posle nekoliko dana i nekoliko instalacija Windows 7 sam slucajno dosao na ideju da updejtujem SSD firmver i od taga mi je zena jako zadovoljna :D i sve radi kako treba

Bazuka vidi da li za tvoj SSD postoji neka novija firmver verzija. Ja sam sredjivao zenin netbuk i zamalo nisam poludio! Posle nekoliko dana i nekoliko instalacija Windows 7 sam slucajno dosao na ideju da updejtujem SSD firmver i od taga mi je zena jako zadovoljna :D i sve radi kako treba

Upravo to sam i napravio novi firmver,prije toga sam alatom od OCZ sve obrisao sa diska,a potom sve druge diskove otkacio sa ploce (imao sam jos dva WD u RAIDu) prikljucio SSD na SATA 6 port i nanovo WIN 7 instalirao,poslijem vratio-prikopcao ostale diskove i evo sad radi bez problema,da kucnem u drvo.
Sta mi je od ovog rjesilo problem nisam nacisto,nek je sve u redu,Hvala,pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back