[REŠENO] Novi telefon i SIM kartica

• Začetnik teme Začetnik teme Bodo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji telefon ... mozda je zakljucan na region ili mrezu...
Tako da moras da ga odkodiras da bi radio na druge mreze ...

Obicno su takvi telefoni povoljniji , tj cena im je niza i primamljiva.

Evo link od telefona: https://www.aliexpress.com/item/KMA...91.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.3d34c869kcA6D2

Da ga otkodiram, ako je to, jel moram potražiti nekog stručnjaka za to?

- - - - - - - - - -

Pogledaj da li je dobro okrenuta.Imas onaj jedan cosak kao odsecen,a na telefonu na plastici ima sa strane,kako treba da se okrene.Ako ti je telefon dual sim.Gledaj da karticu stavis u mesto koje je oznaceno brojem 1.

Sve sam korektno odradio i nije dual.

- - - - - - - - - -

Nisam kontaktirao prodavca. Ako ništa drugo ne pomogne, probaću i to.

Poslednja izmena:
Probaj prvo restart telefona,pa ako se ne pojavi ime Sim kartice,onda probaj da ga ugasis pa upalis.Da vidimo sta ce biti.
Ako je to novi telefon ne treba mu dekodiranje,on ne bi trebao da bude zakljucan.Jedino bas ako nije namenjen na odredjenu vrstu Sim kartice,ali posto je kupljen sa Ali Expresa,ne bi trebao biti ni uslovljen ni jednom nasom vrstom Sim kartice.Ako je nano velicina kartice,tu se pravi problem,jer je veoma mala,pa obicno ima na nekim telefonima lufta,pa ne nalegne kako treba.

Delimično sam rešio problem.
Moja SIM kartica je u mikro obliku a ležište novog telefona za SIM je ona veća varijanta, koja se najpre pojavila.
Ja sa uzeo onaj veći dodatak od jedne druge kartice i sve to umetnuo unutra. Valjda negde nije bilo stika i nije radilo.
Sad je to rešeno.
I sad za moju mrežu piše: T-2 3G (zabranjeno).
Valjda sad moram pitati operatera da odblokira karticu.
Jesam li u pravu ili ima još neka opcija?

Ako ti ta kartica radi u drugom telefonu onda nije do mreze niti kartice nego do tableta koji su uzeo preko ali expresa.

Udjes u settings , nadji mreze (mobile) i skeniraj ponovo ...

U izborniku imam osam mreža. Šest je zabranjeno, među kojima je i moja.
I još nešto. Dobio sam na poklon karticu od drugog operatera i ona radi na ovom novom telefonu.
Nažalost ova kartica je ograničena.

U izborniku imam osam mreža. Šest je zabranjeno, među kojima je i moja.
I još nešto. Dobio sam na poklon karticu od drugog operatera i ona radi na ovom novom telefonu.
Nažalost ova kartica je ograničena.

Imas kartica kod operatera koje rade samo u telefonima,ne rade u tabletima,modemima i sl, meni jedan od operatera ne dozvoljava deljenje interneta sa telefona (hotspot).
Proveri karticu i tarifu operatera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back