deshampion
Obećava
- Poruka
- 87
![]()
Svak čast!![]()
Ali šta češ, i ovo ti je bitnije, da oslobodiš HDD.![]()
Ili uzmi neki drugi, manji, pa na njemu samo sistem instaliraj.![]()
Odoh da spavam, laku noć.![]()
Laku noc! Pozdrav!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Svak čast!![]()
Ali šta češ, i ovo ti je bitnije, da oslobodiš HDD.![]()
Ili uzmi neki drugi, manji, pa na njemu samo sistem instaliraj.![]()
Odoh da spavam, laku noć.![]()
ništa ne vredi tebi što formatiraš c , trba da ga obrišeš da ne postoji ni c ni d i da ih opet napraviš pa zatim da ih formiraš hbg 90 gb- kolateralna šteta , nareži samo tebi bitne podatke , filmovi muza i programi su uvek nanovo dostupni dsa net-aFormatirana C particija vise puta a doduse D nisam formatirao jer imam 90gb podataka nemam dje sa njima pa kad oslobodim ako oslobodim u skorije vrijeme moram to probati
Skidao sam jednom i mijenjao pastu ali nisam vidio da je nesto iskrivljeno.Moracu i to provjeriti jer vise ne znam sta bi probao
Jutros kad sam palio komp steka nidje da mrdne.Posle restarta je radio mnogo bolje,ustvari citavi dan je solidno radio bez nekih problema i kocenja.
Tako mi je i prije 10-ak na drugo paljenje mnogo bolje radio i manje kocio.
ništa ne vredi tebi što formatiraš c , trba da ga obrišeš da ne postoji ni c ni d i da ih opet napraviš pa zatim da ih formiraš hbg 90 gb- kolateralna šteta , nareži samo tebi bitne podatke , filmovi muza i programi su uvek nanovo dostupni dsa net-a

Cim oslobodim prostor moram to da odradim
Programe i ne ostavljam bez neke sto malo vise zauzimaju (photoshop,ms office,nero.....) ali to sam vec narezao na CD-ove odavno .
Kad i to odradim javicu da li je u redu![]()
Imaš i besplatne online backup servise .Dropbox ,4shared ,skydrive,adrive ...

Slaba mi je upload brzina da bi to prebacao tako.Vise mi se isplati da dam kupim koji DVD nego da cekam 5 dana da to isprebacam.![]()
neke stvari koje često koristim da ne nosim flesku,a lako se prebacuje sa pc na android i obrnuto , na dropboxu od 20 gb prazno mi 18...Nije ni meni bog zna štaneke stvari koje često koristim da ne nosim flesku,a lako se prebacuje sa pc na android i obrnuto , na dropboxu od 20 gb prazno mi 18...
Kompresuj večom kompresijom fajlove koje nameravaš da sačuvaš, pa ih onda prebaci gde hočeš.Ako prihvali prostora moracu tako nema sta ali bar da skinem nesto od ovih 90 gb jer bi ovoliko bilo mnogo da prebacam.
Preporučio bih ti samo portable,ne da instaliraš razne antiviruse.Već jednostavno izbrišeš nakon upotrebe. Emsisoft Emergency Kit, Kaspersky Virus Removal Tool i Malwarebytes.

Skenirao sve sa Kaspersky Removal tool,malwarebytes,anti spyware,avast,advanced system care,ad aware,ccleaner....... i u safe mode i ovako i sa svacim jos jer sam prvo mislio da je virus u pitanju.Svaki disk sam tako skenirao.Jedno 5 dana skeniranja sa svim i svacim.Probao i sa Combo fix pa sam nesto obrisao sto nije trebalo,zeznuo sistem
Svasta sam probao i na kraju kad vise nisam znao sta cu postavio ovdje na forumu da vidim o cemu se radi,jer sad virusa nemam![]()

Boot sektor može, ali i nemora biti zaražen virusom, već jednostavno dobije drugu adresu, a najčešče bude prebačen. Antivirusni programi znaju to da urade. I to tako ostaje sve dok se nevrati u prvobitno stanje svi sektori na HDD, konkretno boot sektor koji je na 4-ci.
To možeš da pokušaš ručno da osvežiš i vratiš na mesto, što ne uspeva uvek, a jedino uspeva novim formatiranjem HDD-a.
Formatiranje HDD takođe može da zanemari, i da premosti i da ubeleži drugi sektor, zavisno kako i čime formatiramo HDD.
Kada dođe do ovakve pojave, poželjno je odraditi LL Format, i tada dobijamo osvežen HDD kao da je iz radnje tek izašao...![]()
To rucno ne znam bez da mi objasnis a ni LL Format ne znam nisam to radio do sad.
Znam ono klasnicno kroz instalaciju da formatiram i obrisem particiju,napravim novu a ovo ne znam sto si napisao.
Veoma dobro, jer si iscrpeo sve mogučnosti provere i ustanovio u čemu je problem.Da se ukljucim i ja u ovoj temi. Samo da napomenem da sam imao 775 plocu sa nekim pentium D procesorom, tako da mi se isto ovo desavalo, promenio sam procesor stavio P4 531 i radio je sasvim normalno, bez greske, dao sam drugu procesor taj moj Pent. D kod njega radio sasvim ok,nije pravio problema,dok kod mene isto ovo se desavalo,flesovao sam i biose od prvog do poslednjeg za tu plocu i nisam uspeo da ustanovim u cemu je problem,jednostavno nije htelo da radi sa taj procesor, inace ploca je bila asus-ova neka koja je podrzavala i c2q a kamoli ove stare procesore, Isto tako sam kao i ti menjao komponente,skenirao antivirusima cak sam radio i cpu test na everestu koliko mi se cini i tu je izbacivao gresku neku.. nesecam se tacno greske, bilo je davno!

Sada smo prešli na sumnju da je hdd,a jesi li uopšte probao da narežeš na dvd i podigneš linux bez instalacije na hdd ,da vidiš kako se ponaša sistem u tom slučaju,kao što te "okruglopanaćoše" beše savetovao ? Probaj 1-2 dana da vidiš kako se ponaša, pa ako je sve kako treba onda je do hdd-a ,ako i onda kako ti kažeš "zakucava" cpu u tom slučaju nije do hdd-a ni malwera i velika je verovatnoća CPU .
P.S. Nisi nam naveo ni da li si uklonio neke malwere sa tim i koji su bili u pitanju .Skenirao si pre nego što si postavio ovde da pogledamo procese i opet nisi bio čist ,znači nisi nešto dobro odradio. No dobro,sada si formatirao opet tako da to isto više ne važi.
Da, bilo kojim od predloženih Linuxa podigneš sa CD-a, i odmah vidiš opterečenje procesora i svih resursa.Probao sam OpenSuse sa ovim testovima i proslo bez problema pise da nema gresaka.Memory test je skroz OK bez greske.
Probao da ga pokrenem ,pisalo je cini mi se kao sa media i tu povjera prosla ,nego poce sa instalacijom pa sam prekinuo da mi sta ne zezne od ovoga sto imam.
Da ja ovo sto imam sacuvam da bi mogao da obrisem ove particije i formatiram pa cu onda vidjeti sa OpenSUSE ili Ubuntu
Tačno, i ja mislim isto.to samo znači da je virus sakriven na hdd-u i da mora da se ide putem koji sam ti rekao

to samo znači da je virus sakriven na hdd-u i da mora da se ide putem koji sam ti rekao

Posto sam slab sa Linuxom itd. najbolje da prvo odradim formatiranje cijelog diska pa ako opet bude isti problem da probam ovaj Mint posto ga vec imam skinutog.
Da ne petljam bez veze sa ovim ostalima kad ne znam nego prvo ja da obrisem particije i formatiram disk sa Windows-om jer mi to nije problem samo da oslobodim D particiju pa da krenem sa poslom![]()
Nema tu neke velike mudrosti. Postoji klasičan meni kao u winu koji olakšava stvar i ono čega se ti pribojavaš Kad već imaš MINT evo sa čim ćeš se suočiti.
Samo opušteno i ne treba ništa da instaliraš. Podigneš sistem sa dvd-a ne sa hdd-a i videćeš kako se ponaša u takvom okruženju