[REŠENO] Brzina interneta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

luciuss

Ističe se
Poruka
2.652
Koristim opticki internet, ali mi nije jasno oko merenja brzine tog interneta. Svi znate da ima mnogo sajtova na kojima se meri ta brzina. No na vecini mi izmeri brzinu oko 100 mb/s.
Samo na jednom sajtu je drugacije jer je druga merna jedinica, niza koliko se razumem. Na tom sajtu pise da mi je brzina preuzimanja podataka 19409 kb/s. Sad mene zanima koliko je ta brzina kada se pretvori u mb/s, jer meni pise u ugovoru provajdera da trebam dobijati brzinu od 200 mb/s. Ako je po ovom prvom merenju, onda ja imam duplo manju brzinu od one koju placam i koja stoji u ugovoru.

Koristim opticki internet, ali mi nije jasno oko merenja brzine tog interneta. Svi znate da ima mnogo sajtova na kojima se meri ta brzina. No na vecini mi izmeri brzinu oko 100 mb/s.
Samo na jednom sajtu je drugacije jer je druga merna jedinica, niza koliko se razumem. Na tom sajtu pise da mi je brzina preuzimanja podataka 19409 kb/s. Sad mene zanima koliko je ta brzina kada se pretvori u mb/s, jer meni pise u ugovoru provajdera da trebam dobijati brzinu od 200 mb/s. Ako je po ovom prvom merenju, onda ja imam duplo manju brzinu od one koju placam i koja stoji u ugovoru.
Inace ni jedan provajder ne garantuje brzinu iako pise u ugovoru da ti je toliko i toliko u protoku.

Naime pise lepo do 100 , 200 itd :lol:

Inace ni jedan provajder ne garantuje brzinu iako pise u ugovoru da ti je toliko i toliko u protoku.

Naime pise lepo do 100 , 200 itd :lol:
Nece biti da je tako. To je igra reci. Znaci ako pise do 200 mb onda moze da bude i 20 mb/s,a moze i 190. Inace mnogo ti odstupa merenje na ova dva linka sto si ostavio. Meni pise da skida onaj fajl brzinom 10mb/s a merenje na tvom sajtu brzine interneta je 100mb/s. Znaci 10 puta sporije skidanja onih fajlova sto si postavio.

Nece biti da je tako. To je igra reci. Znaci ako pise do 200 mb onda moze da bude i 20 mb/s,a moze i 190. Inace mnogo ti odstupa merenje na ova dva linka sto si ostavio. Meni pise da skida onaj fajl brzinom 10mb/s a merenje na tvom sajtu brzine interneta je 100mb/s. Znaci 10 puta sporije skidanja onih fajlova sto si postavio.
lol to je normalno ... i nije igra reci nego ne postoje idealni uslovi , koliko god to nas korisnike "bolelo" jer posteno placamo ali ne dobijamo ono sto ocekujemo.

This difference is where, on the surface, it all seems to fall apart. You see, you have a broadband connection that is capable of 40 megabits per second (under ideal conditions, 40,000,000 bits come down the line). But your operating system and all the apps on it (web browsers, download helpers, torrent clients, etc.) all measure data in megabytes, not megabits. So when you see that download chugging along at 5MB/s, that means megabytes per second–as opposed to your 40Mb/s, or megabits per second, internet package. (Note the MB vs Mb notation.)

https://www.howtogeek.com/181879/as...oad-speed-slower-than-the-internet-i-pay-for/

Poslednja izmena:
preskoci savete za pocetnike :D

supernova ex vektor

smetalo bi podjednako i za speedtest i za moj net

nego mislim da su postavili prioritet kad testiras preko speetesta

a kad ne testiras onda nemas prioritet pa ti brzina zavisi od zagusenja

Niko da mi odgovori na sustinsko pitanje koje sam postavio a to je koliko je mb/s ovo sto sam izmerio 19409 kb/s. na https://www.mojnet.rs . Nesto ne bih rekao da se to poklapa sa onih 100mb/s sto sam izmerio na drugim. Ja samo ne znam da pretvorim te kb/s u mb/s. Iz Telekoma su mi rekli da promenim kabal ,bio je zuti kabal.Sada su mi dali plavi kabal,ako je do boje bitno.Stavio sam novi plavi kabal koji mi je dao Telekom, brzina je ista, 100mb/s. Mozda treba da se menja i onaj modem,ili spliter kako ga zovu. Vidim da on pozadi ima sve ulaze zute boje, valjda za onaj zuti kabal.Mozda treba da budu ulazi plave boje,ko zna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back